Laguna - Simfonija vremena - Alvaro Arbina - Knjige o kojima se priča
Simfonija vremena
Odlomak
Format: 13x20 cm
Broj strana: 560
Pismo: Latinica
Povez: Mek
Godina izdanja:
19. oktobar 2019.
ISBN: 978-86-521-3529-5
Prevodilac: Gordana Mihajlović
Rasprodato
POŠALJI
Elektronska knjiga
Prosečna ocena: ocenaocenaocenaocenaocena
5
10
4
0
3
0
2
0
1
0
Nagrada Hislibris za najbolji istorijski roman.

Tajna o izgubljenoj ljubavi u vreme bel epoka.

Mlada spisateljica koja nastoji da odgonetne nestanak svoga muža.

Moćna porodica baskijskih industrijalaca koja živi među duhovima i legendama.

Naučnik koji želi da otkrije simfoniju skrivenu iza toka istorije.

Simfonija vremena je priča o životima ukrštenim u mrežu tajni koje se protežu širom Evrope, a čiji su koreni duboko u kantabrijskoj obali, u njenim selima i uvalama, u rudnicima i livnicama koje gore pored estuarija. Ovo je uzbudljiva ljubavna priča, sjajna porodična saga i snažna istorijska spletka. Fascinantno putovanje u vreme čelika i uglja, zgrada od gvožđa i stakla, industrijskog i naučnog napretka, društvene nejednakosti i prefinjenosti više klase.

„Celokupnu mrežu tajni, laži i misterija oko porodice Mendibil delikatno i s velikim umećem pletu i raspliću majstorski kreirani likovi, a izvanredan stil pretvara svaku liniju teksta u malo umetničko delo. Čudesan roman i velika radost za ljubitelje istorijske književnosti.“ La llamada de la espada

„Roman sa dobrom atmosferom, vešto povezanim događajima i neočekivanim krajem.“ Abc

„Istorijski triler koji podseća na dela Dime ili Viktora Igoa.“ Diario de Navarra
05.06.2020.

Simfonija vremena

Anja
ocenaocenaocenaocenaocena
Citljiva, zanimljiva, za svaku preporuku knjiga!
0 0
20.11.2019.

Simfonija vremena

Marta
ocenaocenaocenaocenaocena
Baš kao i simfonije poznatih kompozitora i ova knjiga nas tera da joj se u potpunosti posvetimo, da je čitamo dugo i sudiozno, da uživamo u vsakoj noti. Zaista će nam pružiti veliko zadovoljstvo i dokazati koliko je moćna savremena književnost i koliko mnogo možemo očekivati od mladih autora čije vreme tek dolazi. Jedva čekam da vidim i pročitam sledeće delo mladog Arbine.
0 0
10.04.2020.

Simfonija vremena

Maja
ocenaocenaocenaocenaocena
Svi koji su voleli Falkonesovu Katedralu na moru, voleće i Arbinovu Simfoniju vremena. Veoma je verno predstavio epohu u koju je smestio radnju ovog romana i veoma vešto ispleo priču. Uzimajući u obzir da je veoma mlad, verujem da će ovaj pisac svoju najbolju knjigu tek napisati.
0 0
19.03.2020.

Simfonija vremena

Maja
ocenaocenaocenaocenaocena
Elsin muž se nije vratio kući, a ona je ubeđena da ga je nešto ili neko sprečio u tome. Polazi u Pariz u potragu za njim, a uporedo sa njenom pričom Arbina nam priča i o mladosti njenih roditelja. Veoma deskriptivno piše, tačno mogu da zamislim kako je izgledao život u Evropi s kraja 19. i početka 20. veka. Kompleksan i zanimljiv roman. Obuhvata vreme industrijske revolucije pa do pred Prvi svetski rat. Teme koje provlači (posledice nastale izumom mašina, trgovina ljudima, politika) su veoma zanimljive. Oduševljena sam, i nadam se da ću imati priliku da pročitam još nešto od ovog autora.
0 0
21.02.2020.

Simfonija vremena

Jela
ocenaocenaocenaocenaocena
Prelepa priča i spektakularna naracija, mada, moram priznati da je ponekad bilo i teško ispratiti toliko opisa i toliko isprepletenih priča. Roman je jako opsežan, ima taman dovoljno misterije u sebi da vam ne dozvoli da prekinete sa čitanjem. Oovo je priča koja sadrži sve sastojke koji mogu ugoditi svim vrstama čitalaca: ljubav, lupanje srca, ljubomora, osveta, mržnja, porodične tajne i relevantni istorijski događaji. Za svakoga po nešto, a na kraju sve postane savršeno jasno. Preporučujem!
0 0

Simfonija vremena

18.04.2020.
Emina
ocenaocenaocenaocenaocena
U ovoj zanimljivoj priči koja počinje 1914. godine na železničkoj stanici gde glavna junakinja očekuje muža koji treba da doputuje počinje veoma uzubudljiva pustolovina. Pre čitanja ovog romana dobila sam jako dobre preporuke za koje se ispostavilo da su tačne. Ukoliko se odlučite priča će vas potpuno oboriti s nogu.
0 0

Simfonija vremena

19.02.2020.
Gordana
ocenaocenaocenaocenaocena
Pročitala sam roman i iznenađena sam njegovim kvalitetom. Priča je složena, ispričana bogatim, baroknim jezikom sa dosta opisa. Vidi se i dosta uloženog truda da nam se što vernije dočara to vreme na razmeđi 19. i 20. veka koje su obeležile značajne promene i kada se verovalo da je pred ljudima svetla budućnost i trajni mir, što je u suprotnosti sa osećanjima junaka, u kojima vlada nemir, napetost, neka misterija. Vrlo zanimljivo, s obzirom na to da je autor vrlo mlad.
0 0

Simfonija vremena

01.01.2020.
Jovana
ocenaocenaocenaocenaocena
Ovo je jedna od knjiga kojoj treba posvetiti vreme. Ne čita se na brzinu, katkad je radnja usporena preopširnim opisima. Vreme koje je Arbina izabrao za svoju knjigu je turbulentno u svakom smislu. To vreme velikih promena i otkrića pisac je vešto iskoristio da nam ispriča i fascinantnu porodičnu snagu.
0 0

Simfonija vremena

23.10.2019.
Perica Tokić
ocenaocenaocenaocenaocena
Rekoh u prvom komentaru da ću pružiti nekakav podrobniji uvid u ovo delo, ali ustvari, ovaj komentar biće još sažetiji od prethodnog, ipak sam odlučio da sve skupim u jednu jedinu rečenicu, rečenicu za koju smatram da je ključni, skriveni akord ove simfonije, a ujedno je i najbolji redak o ljubavi koji sam ikad čuo ili pročitao, kaže ovako: "Ljubav. Jedina magija bez istine koju treba razumeti". Pozdrav, sajam knjiga je u toku, pa nek vas koračanje njegovim koridorima navede i na štand Lagune, kupite i pročitajte ovo delo, pozdrav.
0 0

Simfonija vremena

13.10.2019.
Perica Tokić
ocenaocenaocenaocenaocena
Kupiću i pročitaću knjigu u celosti kad izađe, kad zauzme svoju pozicju na rafovima knjižara, te ću je tada i podrobnije prokomentarisati, ali za sada bih izdvojio par prijemčivih rečenica, opisa iz ovde dostupnog odlomka, prvi je opis jedne koverte: "-Eno ga koverat. -Na krevetu. Isticao se na prekrivaču poput galeba na nebu"; prvih nekoliko strana ove knjige najbolje opisuju vrevu jedne železničke stanice, evo samo deo: " Lokomotiva je iščekivala u oblacima dima i vodene pare, a valjci su joj toptali poput čeličnih atova, zatočeni pod zasta-kljenim krovom stanice Vaterlo. Tek delimično se razaznajući u magli, putnici su ulazili u vagone, a oni su zamicali u daljini na šinama"...; opis arhitekture: "Kupola Katedrale Svetog Pavla, srednjovekovni zidovi londonskog Tauera, zastakljena kutija Kristalne palate, obližnja Vestminsterska palata i Big Ben sa svojim gotičkim, elegantnim oblicima paraju nebo nalik na šiljke strela".
0 0

„Simfonija vremena“, roman po modelu 19. veka za čitaoce 21. veka

08.11.2019.
Možda će nekoga šokirati činjenica da izuzetno mlad autor kao što je Alvaro Arbina (Vitoria, 1990.) može da napiše izvrstan roman dramatične radnje, po modelu na romane 19. veka. Međutim, romanom „Sim...
više

Prikaz romana Alvara Arbine „Simfonija vremena“

21.10.2019.
Ne znam da li sam dobro postupila, ali pročitala sam biografiju Alvara Arbine koja se nalazi na koricama „Simfonije vremena“ pre nego što sam pročitala ovaj roman. Priznajem da me je iznenadila činjen...
više

Intervju sa Alvarom Arbinom: „Pisac mora da portretiše mračni deo priče, onaj njen deo koji se ne prepričava“

21.11.2019.
Ima dvadeset i devet godina i dva bestselera. Alvaro Arbina jedna je od velikih nada španske književnosti. Sa „Simfonijom vremena“ ponovo pokazuje šta je sve u stanju da učini. Drugi roman Alvara A...
više
Iz istog žanra
Kupci ove knjige kupili su i

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.