Laguna - Kolumna - FACEBOOK SURVEY - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

FACEBOOK SURVEY

23.02.2009.
Ovih dana na Facebooku je aktuelan, bar što se mene tiče jer sam tek sad to dobio, nekakav nestandardan survey/app koji rešavaš u opciji notes. Nema pitanja a treba da napišeš… da ja sad ne prepričavam evo vam opis sa FB. Ispod su moji ”odgovori”.

~ Once you’ve been tagged, you are supposed to write a note with 25 random things, facts, habits, or goals about you. At the end, choose 25 people to be tagged. You have to tag the person who tagged you. If I tagged you, it’s because I want to know more about you. (To do this, go to “notes” under tabs on your profile page, paste these instructions in the body of the note, type your 25 random things, tag 25 people (in the right hand corner of the app) then click publish.) ~

1. Aces High – prva pesma koju su Maideni svirali u Areni. Moja omiljna od njih. Pored nje volim i The Loneliness Of The Long Distance Runner ali to nisu svirali. Inače najviše volim Death metal a idol mi je David Vinscent. A pravi idoli su mi zapravo pogani paganski bogovi. Mladi, besmrtni, mišićavi, pametni i nadasve čulni. I ja bih da sam takav i da oko mene neprestano obleće gomila pijanih Nimfi.

2. Drugog januara imao sam proliv. To je trajalo tri dana a onda sam se vratio za Beograd. Pre toga mi želudac i creva nisu radili jedno dve nedelje a početkom februara sam dobio grip. Posledice: nekoliko izgubljnih kilograma i još uvek nekako fino kašljem. Kao oni pesnici sa tuberkulozom iz serije Vuk Karadžić. Svi veliki pesnici umrli su od tuberkuloze a ne od neuzvraćene ljubavi.

3. Jedan kolega sa posla neprestano ima potrebu da, kada neko npr. kaže Paja, kaže oližeš mi jaja… i onda umre od smeha. A nije smešno. U toku februara navukao sam ga da kaže kvačilo što se rimuje sa na mom ti se smračilo, zatim je rekao Popaj a kao odgovor je sledilo za kurac me skopaj. Na kraju rekao je i meduza… uvalim ti zguza.

4. Još uvek ponekad kupim Kinder jaje. Sada su te igračkice sranje. Uglavnom se sastoje iz dva dela a često se desi da nemam šta da sklapam. A poenta Kinder jaja je u sklapanju. Što više delova to bolje. Poruka za onog što je odlučio da broj delova igračice smanji na dva a često i na jedan – Duvaj ga!!!

5. Trebalo je da idem u Pirot na Sajam knjiga. I baš sam bio srećan zbog toga. Nikad nisam bio u Pirotu. A i daleko je. Bio sam se naoštrio da slikam sve do tamo i nazad, a i tamo. Onda se vozač slupao. A baš sam mislio da ću videti prave pravcate piroćance. Sva sreća pa mi je javio pre nego što sam zapertlao martinke.

6. Volim da čitam mejlove, poruke na MySpaceu i Facebooku. Naročito volim da čitam sve ono što završi u Spamu. Google to dobro filtrira tako da ne smeta. Već mesecima me zasipaju kojekakvim satovima po bagatelnim cenama, besplatnim softverima za šta god… Najbolje od svega toga, i jedino zanimljivo, je nekakav aparat/preparat za augmentaciju muškog reproduktivnog organa. Evo nekoliko primera tih mejlova. Šalje ih neko ko se potpisuje kao Crazy penetrator!

 

- Perfect Christmas gift for your loved one is a bigger PE
- Even the celebrities use it
- Does 8 incches Enough 4 U
- Be the “biggest” out of all your friends
- No woman wants a man with a tiny tool
- Make yourself a hero in her eyes tonight
- Bigger and better than ever
- She loves every inch of me
- Give her the pleasure she deserves
- Become a sexual marathon champion with our offer
- She’ll be instantly wet once she sees this
- Give her plenty to moan about
- So big I always make her gag
- A gentleman takes care of his size


7. Volim sva godišnja doba. Šteta što ih nema više. Naročito volim proleće. Tad najlepše mirišu šljive, dženerike i trešnje. Leti volim da lenčarim u nekoj hladovini. U jesen su najlepše kruške a što je sneg zimi veći to je pršuta ukusnija. E da, hrana. Da bih bio zadovoljan obrokom on u sebi MORA da sadrži meso. Riba nije meso. Nemam problem sa tim da pojedem nešto što ima majku.

8. Već mesecima sam u dilemi Bambi ili Soko Štark. Od Bambija valjaju Plazma, YoYo, Juhu. Od Štarka, Menaž od 200grama, Najlepše želje, Smoki i Bananice. Sad vidim i Bambi ima Bananicu. Nisam je još probao. I Yo D’oro je dobar ali i Stela je bolja riba od Monike. Advertoriali za Menaž su zajebano dobri.

9. Od poroka priznajem da sam sklon neumrenosti u jelu i piću, preljubi i tzv. opojnim drogama. Cigarete naravno.

10. Prva stvar koja mi pada na pamet, a zbog koje bih se vratio u detinjstvo, su neki rozikasti i mnogo ukusni sirupi protiv kašlja i prehlade, i koji se piju iz nekih belih duguljastih kašičica.

11. Odavno čekam da mi neko postavi pitanje šta bih pitao Andrića. Pitao bih ga kakav je Hitler privatno?

12. 12. oktobra rođen je Asterix, Alister Krouli, Son of Sam… i ja. U horoskop ne verujem tako da mi je nebitno što sam Vaga. Mada ljudi uglavnom kažu da je to dobar znak… meni je svejedno. Ne volim kada neko zaboravi na moj rođendan. I ne volim kad ne dobijem poklon. Od nikakvog poklona je gori glup poklon. Poklonu se u zube gleda.

13. Kafa mora da bude jaka i gorka. Bez šećera. Već godinama pijem isključivo tursku kafu i užasno me nervira što u ovom gradu ne možeš da popiješ najobičniju kafu. Neću espreso. Jedno vreme, zbog problema sa stomakom, bio sam prinuđen da pijem raznorazne instant kafe 3 u 1, 2 u 1, 4 u 1. Tvrdim, najbolji je Nes, zatim Jacobs, dok Grand Plesure treba da piješ samo ako moraš (što znači ako nema ništa drugo). Od ovih normalnih kafa koje kod nas mogu da se pazare najbolja je Don. Od Granda mi se povraća. Ni C nije loša. Bez ostalih se mora.

14. U pogledu psiho-fizičke konstitucije mislim da sam društveno prihvatljiv. Jedino smatram da bi mojoj ličnosti dobrodošlo još nekih desetak centimetara visine. I tetovaža, ali to ću uskoro da regulišem.

15. Najviše bih ipak voleo da ne moram da spavam. Da mi dan zaista traje 24 sata. Takođe, dosta vremena gubim na hranu. Ne da ne volim da jedem, volim, nego me smara što mogu da ogladnim. Najbolje bi bilo da jedem da bih uživao a ne da bih živeo.

16. Nemam omiljenog pisca. Imam omiljene knjige. Jedna od takvih su Ogledi Mišela de Montenja. Volim da čitam Platona, Dekarta, Lajbnica i Ničea. Od savremene filozofije pažnju posvećujem svemu što ima veze sa matematičkom logikom. Fascinira me i Hajdeger, valjda zato što ga uglavnom ne razumem. Prezirem postmoderniste, strukturaliste, antropologe, marksiste, hermeneutičare, egzistencijaliste… sve ono što se određuje kao kontinentalno. Nema tu metafizike. E sad, ništa od ovoga nisu romani… Još uvek nisam pronašao roman za ceo život.

17. Muzika mora da bude glasna. Mora da bude brza (brzina je vrlina). Mora da bude kontrolisana. I mora sve da se čuje. Mora da bude iz muda. Na koncertu mora da bude savršeno ozvučenje. Sve na meni mora da se trese od basova i rifova koji me streljaju. Moram da se ježim. Meso mora da se uvija na kostima a odelo mora da skače po koži. Posle svirke mora da mi zuji u ušima bar dva dana. Bend ne sme da se vraća na bis.

18. Iskreno verujem da su SVI političari stoka a politika sviranje kurcu. Malo je tu ljudskog a još manje nadljudskog.

19. Moj najbolji status sa Facebooka je: Aleksandar Ilić ne posti. Ne ide u crkvu. Ne veruje u boga. Jebe mu se šta ko misli o tome da li je grešan. I što reče onaj panker u nekom filmu – jeb’o vas Ljubičić!

20. Od juna 2007. pa do danas [14. februar 2009 (14:58)] poslao sam 26.365 SMS i 86 MMS poruka. Pretvoreno u novac to je negde oko 46.000 dinara. Pored toga, Total call time iznosi 71:54:40, a Outgoing calls 33:47:46 minuta. Mrzi me da to sad obračunavam. Šteta što fiksni nema counter. U stvari, bolje što nema. Takođe mi je preporučivano da posetim Centar za odvikavanje od interneta.

21. Kućnog ljubimca iz snova zamišljam kao nekakav bio-mehanički organizam koji ima krzno, može da se mazi, i koji po svom spoljašnjem izgledu neodoljivo potseća na nekog glavatog mačka. Primarna funkcija ovog tehnološkog čuda bila bi usisivač-kanta za đubre. Pored toga on u sebi sadrži i sistem za reciklažu svega toga što se u njega deponuje. Taj sistem je u suštini alhemijski – može da transforiše prašinu i npr. koru od pomorandže u staklo, metal ili zlato. Ali ne samo u puko staklo, već u neki predmet, npr. pepeljaru, čašu, nož i sl. U šta hoćeš, npr. u drugu bio-mehaničku životinju-usisivač. Da je rodi.

22. Moj ”starešina” u civilnoj vojsci (tako se predstavlja) ima neku knjižurinu od 1000 strana koja se zove Mislilo. To je nešto poput onih malih knjiga velikih misli. Negde pred novu godinu nam je ”naredio” da u dnevnik zapišemo ne odmara se onaj što je umoran već onaj što je navikao. Pokušao sam to posle da nađem u Mislilu ali ko će to tu naći, a ne ide da čitam redom. Ne znam da li u pomenutoj knjižurini postoji i jedan od Heraklitovih fragmenata – mnogoznalaštvo ne uči pameti, inače bi naučilo Pitagoru. Neoprostivo je da ovog nema u Mislilu.

23. (Tužna) istina o Facebooku: ako nešto nije bilo na Facebooku onda se nije ni dogodilo. Ne znam šta ćemo da radimo kad jednog dana FB bude umro. A umreće, isto kao što je i MySpace umro. Čime ćemo onda da se zanimamo. Pozivam vas da već sada otvorite nalog (onaj moj kolega bi sad rekao – sedneš mi na malog) na www.hatebook.org.

24. Najružnije je sivo nebo a najlepše ono u kojem vidiš dubinu. Plavo i bistro. Baš plavo i baš bistro. Sa belim oblacima koji skrivaju sunce. Lepo je i kad je tmurno, i kad grmi i seva. A lepo je i zimi kad napada sneg pa se razvedri. Tad je uglavnom plavo onako kako treba. Plavo nebo me potseća na Bahove fuge. Uvek. Noću je nebo beskonačno i mogu satima da blenem u zvezde. Beograd nema nebo.

25. Doviđenja.

 
28.04.2011.
Svjetlana Mrsic
Ostale kolumne autoraPogledajte sve
darknet digitalni podrum interneta laguna knjige Darknet – digitalni podrum interneta
18.05.2017.
Knjiga „Darknet“ Džejmija Bartleta vodi nas duboko u digitalno podzemlje i pruža nam izuzetan uvid u internet kakav ne poznajemo. Da bi bilo jasnije šta je zapravo darknet, neophodno je...više
više
deep web mesto koje google ne može da pronađe laguna knjige Deep Web – Mesto koje Google ne može da pronađe
23.02.2016.
Knjiga „Deep Web – Mračna strana interneta“ nije delo fikcije. U njoj je opisan Deep Web: digitalno podzemlje interneta u kojem možete sresti hakere, plaćene ubice, prostitutke, trgovce...više
više
deep web potraga za digitalnim rajem laguna knjige Deep Web: Potraga za digitalnim rajem
25.03.2015.
U poslednje vreme sve češće se govori i piše o Deep Webu, mestu imunom na različite mehanizme globalnog nadziranja internet komunikacije: obilato ga koriste i nastanjuju pripadnici i simpatizeri...više
više
hvatanje sadašnjosti laguna knjige Hvatanje sadašnjosti
06.11.2014.
Dnevnik koji sam za dnevni list Danas vodio od 23. do 29. oktobra 2014. godine.  23. oktobar – četvrtak Već nekoliko dana nisam bio na Tviteru. Na Fejsbuk sam morao da idem zbog posla....više
više
Knjige autora
Najnovije kolumnePogledajte sve
knjige koje postaju filmovi laguna knjige Knjige koje postaju filmovi
22.08.2023.
Biti pisac iziskuje obilnu i neograničenu maštu. Svet koji pisac stvara je slobodan, pun imaginacije i često se graniči sa ludilom. Protagonistkinja romana „Buka“ stvara upravo jedan ovakav...više
više
tuga veća od sveta i svemira laguna knjige Tuga veća od sveta i svemira
09.05.2023.
Prvo bude ona plava crta, plava kao duboko more, crta u ekrančiću i pasulj u stomaku. Taj pasulj prikačen za tebe i još uvek ravan stomak, i neverovanje da je stanje drugo, sasvim drugo. Onda rastu...više
više
kraj zmajeva neispričani prolog bajke nad bajkama  laguna knjige Kraj zmajeva: Neispričani prolog „Bajke nad bajkama“
27.12.2022.
Kao praznični dar čitaocima, poželeo sam da konačno objavim i ovaj neispričani prolog trilogije Bajka nad bajkama. Sve se dešava dugo pre događaja opisanih u pripovesti koju ste čitali ili ćete...više
više
u vrhovima top lista laguna knjige U vrhovima top-lista
19.08.2022.
U subotu se navršava godinu dana od izlaska objedinjenog izdanja „Bajke nad bajkama“, štampanog ćirilicom, sa tvrdim koricama i mapom u boji. Veći deo tog vremena knjiga je provela na...više
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.