Laguna - Blagodatna / Full of Grace - Grupa autora - Knjige o kojima se priča
Blagodatna / Full of Grace
Odlomak
Format: 22x28 cm
Broj strana: 96
Pismo: Dvojezično
Povez: Tvrd
ISBN: 978-86-521-4646-8
U pripremi
Datum objavljivanja: 1. decembar 2022.
POŠALJI
Bogato ilustrovana knjiga koja predstavlja likovne prikaze Bogorodice u našim manastirima. Jedinstveno izdanje, veoma luksuzno i atraktivno. Format omogućava da se uživa u fotografijama koje prate tekstovi koje su napisali istoričarka umetnosti dr Ivana Lemkul i vladika Maksim. Predgovor je proizašao iz pera vladike Grigorija. Veoma interesantno, edukativno štivo, tekstovi su napisani stručno a s druge strane veoma su prijemčivi i razumljivi. Posebnu dodatnu vrednost knjizi daje i njena dvojezičnost: tekstove možemo da čitamo i na engleskom i na srpskom jeziku, što omogućava da u njoj uživaju i čitaoci koji su zainteresovani za ovu tematiku ali ne govore ili nedovoljno dobro poznaju srpski jezik.

Idealna je za poklon ali i neizostavna na polici svake kućne biblioteke.

„Listajući ovu knjigu i gledajući najljepše freske naših drevnih manastira, poučavamo se jednoj neobično važnoj istini, a to je da je nesmjestivi i neopisivi Bog postao čovjek smjestivši se u utrobu smirene djevojke Marije. I da je tu, ispod njenog srca, došlo do čudesnog i neopisivog dodira između besmrtnog i smrtnog, te da je tako besmrtno preobrazilo i smrtno u besmrtno. Čudesna tajna ka kojoj je najbolje putovati zagledan u lice Majke, čiji pogled netremice gleda lice Boga. Uz blagodarnost za ovaj poduhvat, prilažem ovo skromno svjedočanstvo kao malo uzdarje pregaocima i misionarima zaslužnim za nasta nak ove knjige. Blagosloveno je to djelo, kao što je blagosloven i Zapad jednako kao Istok, i kao što su blagoslovom Božijim blagosloveni Sjever i Jug.“
– Episkop Diseldorfa i Nemačke Grigorije
Iz istog žanra

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politkom korišćenja kolačiča.