Čast
Odlomak
Format: 13x20 cm
Pismo: Latinica
Povez: Mek
Prevodilac: Branislava Radević-Stojiljković
U pripremi
Datum objavljivanja: avgust 2018.
POŠALJI
Kategorije:

Drama

Bajka o ljubavi, izdaji i sudaru različitih kultura.

„Moja majka je umrla dvaput. Zarekla sam se da njena priča neće biti zaboravljenja...“

Pemba Toprak ostavlja sestru bliznakinju i odlazi iz Turske zbog ljubavi – ide sa mužem Ademom u London. Topraci se nadaju da će i oni i njihova deca tamo započeti novi život. Međutim, koliko god daleko otputovali, sa sobom nose svoju tradiciju i svoja uverenja, za koja su mislili da su ih ostavili – nose ih u krvi.

Njihovo najstarije dete, dečak Iskender, upamtio je Tursku i oseća izdaju dublje od ostalih. Njegova sestra Esma je lojalna i iskrena uprkos bolu i patnji. I, najzad, Junus. koji se rodio u Londonu, stidljiv je i drugačiji.

Život dece u porodici Toprak, uhvaćene u zamku grešaka iz prošlosti, menja i razara brutalni čin ubistva.

Čast je snažan roman čija se radnja odigrava u Turskoj i Londonu sedamdesetih godina prošlog veka, u kojem se obrađuju teme bola, lojalnosti i izdaje, iskušenja iseljenika, sudara tradicije i modernosti, kao i ljubavi i patnje koje često razdiru porodicu.

„Elif Šafak se pridružila piscima kao što su Hanif Kurejši, Zejdi Smit, Monika Ali, Amer Husein, Andrea Levi, Hanan al-Šakih i Lejla Abulela, koji nam pružaju mogućnost da kroz fikciju zavirimo u svet londonskih doseljenika." Independent
Od istog autora
Iz istog žanra