Laguna - Kako je nestajala Esmi Lenoks - Megi O’Farel - Knjige o kojima se priča
Kako je nestajala Esmi Lenoks
Odlomak
Format: 13x20 cm
Broj strana: 196
Pismo: Latinica
Povez: Mek
Godina izdanja:
2006.
ISBN: 86-7436-595-7
Prevodilac: Branislava Radević-Stojiljković
Rasprodato
POŠALJI
Prosečna ocena: ocenaocenaocenaocenaocena
5
13
4
0
3
1
2
0
1
0
Kategorije:

Nagrađene knjige

/

Trileri

Spremite se za novi podvig poznate, nagrađivane autorke bestselera. Spremite se za briljantno ispričanu priču koja će vas ostaviti bez daha. Spremite se za susret sa ženom koju nikada nećete zaboraviti.

Samo gledajte, dame i gospodo. Najvažnije je biti veoma, veoma mirna. Čak i samo disanje može ih podsetiti da si tu, zato treba disati kratko i vrlo plitko. Tek toliko da ostaneš živa.

Kako je nestajala Emi Lenoks" je roman sa svim odlikama psiholo[kog trilera. Naročito je uzbudljiv kontrast između likova O'Farelove.“
Scotland on Sunday

„Ovo je do sada najbolji roman O'Farelove... Misaon, topao, otmeno napisan i potpuno šokantan... Knjiga za prave, strastvene čitače.“
Daily Express

„...Sve su hvale na mestu i opravdane. Ovaj roman je briljantan u svakom smislu te reči. S poražavajućom jasnoćom, O'Farelova nam pokazuje kako su opasne mreže koje pletu iza maske pristojnosti i društvene prihvarljivosti, te kako mnogo godina kasnije, kada su prvobitni protagonisti priče mrtvi i kad se čini da je sve pokopano, može da iskrsne druga životna priča i sve zaprepasti. Ovaj roman varniči britkošću i briljantnošću. Megi O'Farel je napisala napetu, krhku, misterioznu priču o ljudskim odnosima i prevari.“
The Literary Review
06.08.2023.

Kako je nestajala Esmi Lenoks

Iva
ocenaocenaocenaocenaocena
Predivna…
0 0
10.11.2019.

Kako je nestajala Esmi Lenoks

Doly
ocenaocenaocenaocenaocena
Knjiga odlicna!!!! Citala sam je bas odavno ali je pamtim.....
0 0
17.07.2014.

Kako je nestajala Esmi Lenoks

Kristijan Vekonj
ocenaocenaocenaocenaocena
Ovo je izuzetan roman koji govori o ljudskom licemerju, licu i naličju jednog društva kojeg vode društveno prihvaćene šeme ponašanja pri čemu se sve što od njih odstupa stigmatizuje kao čista devijacija. Ovo je i roman o krađi: ličnosti, originalnosti ali pre svega budućnosti. Ali pre svega, ovo je roman o jednoj velikoj tajni... a tajne uvek nađu neki način da isplivaju na videlo. Glas tri žene se čuje u ovom romanu. Kao na pozornici reflektor se prebacuje sa jedne na drugu i delimično osvetljava pakao u kome se one nalaze. Za jednu je to ljubav, za drugu Alchajmerova bolest, a za treću ludilo. Svaka od ovih žena ima svoj glas koji odgovara njenom stavu i njenom paklu, a ti glasovi su definitivno verodostojni. Zajedno sa njima trima putujemo napred-natrag kroz vreme i otkrivamo deliće slagalice koju lagano uklapamo u u jednu širu sliku. A na toj slici sve tri žene stoje zaglavljene u vremenu i prostoru čekajući katarzu i konačno oslobađanje iz ličnih paklova.
1 0
30.07.2013.

Kako je nestajala Esmi Lenoks

J.J.
ocenaocenaocenaocenaocena
Ovo je vešto napisan psihološki triler o ženi koja je izgubila veći deo svog života u mentalnoj instituciji u koju je smeštena ne zato što je bila luda, već zato što je odbijala da se povinuje društvenim normama. Priča, koje se proteže i kroz prošlost i kroz sadašnjost, ispričana je u fragmentima iz ugla tri osobe koje otkrivaju misteriju staru više decenija. Likovi ovog romana su detaljno prikazani, sa svim vrlinama i manama. Prikazana je njihova borba da opstanu u svetu koji ih okružuje, borba za ljubav i sreću kao i njihova osveta. Takođe, i vreme i društvo pre Drugog Svetskog rata su predstavljeni vešto i sa mnogo detalja. Megi O'Farel je napisala potresnu i dirljivu priču o svetu u kome su društvena pravila i ugled u tom društvu važniji od porodice i njene sreće.
1 0
10.05.2012.

Kako je nestajala Esmi Lenoks

Milica
ocenaocenaocenaocenaocena
Knjiga je divna! Spisateljica ima odlican nacin pisanja,i ume da te 'natera' da se skoncentrises i ne ispustas knigu iz ruku!Ovo je samo jedan od surovih pogleda na ljude oko nas...
0 0

Kako je nestajala Esmi Lenoks

14.04.2012.
Kristina
ocenaocenaocenaocenaocena
Priča u fragmentima, kao slagalica koja polako otkriva veću sliku da bi vam na kraju, onako sklopljena kako treba, razbila srce u još sitnije komadiće. 10 minuti nakon završetka ovog romana sedela sam, zureći u prazno i nisam mogla da verujem da familija koja treba da pruži podršku, ljubav, razumevanje, koja treba da nam bude svetionik u oluji (čitaj život) može tako podmuklo da nam uništi sve što imamo i da nas prosto napravi nevidljivim… da nas natera da nestanemo kao i Esmi Lenoks. Kakve su to osobe koje mogu da unište život svog deteta samo da bi bili društveno prihvaćeni i da bi se bolje osećali?
0 0

Kako je nestajala Esmi Lenoks

24.06.2011.
ocenaocenaocenaocenaocena
Najbolja ljudska osobina je da spozna razlike, a najgora je teškoća da se one prihvate. Problem je što je ta teškoća često pokrenuta frustracijom. Frustracijom zbog tuđeg izgleda, uspeha, pameti... Esmi je zbog toga tokom celog svog života bila neshvaćena, odbačena i proterana. Ko može da kaže da se bar jednom u životu nije tako osećao?
0 0

Kako je nestajala Esmi Lenoks

26.01.2011.
ocenaocenaocenaocenaocena
Ovo izvanredno delo govori o tragičnoj sudbini žene koja nije htela da se prilagodi ljudima oko sebe i povinuje se društvenim normama. Knjiga koja me je naizmenično ispunjavala dubokom tugom i neverovatnim besom, učinila je da se bezbroj puta pitam: "Ko je ovde lud??" Zatvorena u psihijatrijskoj ustanovi i zaboravljena od svih, Esmi mora da se suoči sa još jednom tragedijom, najvećom od svih. Kraj, iako ne srećan, zadovoljiće one koji su žedni pravde.
0 0

Dobra knjiga sa brzopletim krajem

10.12.2010.
ocenaocenaocena
Knjiga koja vas zainteresuje, potrese, cita se u dahu, i na kraju ostavlja utisak kao da se autorki iz nekog razloga zurilo da je sto pre zavrsi, kraj nekako dolazi previse brzopleto, i bar kod mene kvari utisak, i to mnogo. Ako zanemarite kraj, verujem da ce vas knjiga dok je budete citali, a citacete je vrlo brzo, duboko potresti i ostaviti traga.
0 0

Esmi Lenoks

28.09.2010.
ocenaocenaocenaocenaocena
Fantastična knjiga. Još uvek ne mogu da verujem da najuža porodica može da priredi ovako nešto detetu. Gde je čuvena sestrinska ljubav? Ljubomora je zaista veliko zlo, ali uništiti jedan život na ovaj način, stvarno je vrhunac zla. I kraj romana, zaista je neočekivan. Preporučujem od srca.
0 0

Kako je nestajala Esmi Lenoks

03.03.2009.
ocenaocenaocenaocenaocena
Pročitala sam ovaj roman u dahu, za jedan dan. Prva stvar koju sam poželela da uradim pošto sam ga pročitala, je da čvrsto zagrlim svoju ćerku. Na momente sam se smejala, a u jednom momentu sam se jedva suzdržala da ne zaplačem! Ali, najviše je preovladalo osećanje besa zbog nepravde! Divan,divan roman...
0 0

Kako je nestajala Esmi Lenoks

13.07.2008.
ocenaocenaocenaocenaocena
Prva knjiga koju čitam od ove autorke. Prelepa je. Dovoljno tužna, duhovita, zanimljiva, uzbudljiva. Pročitala sam je u dahu i toplo je preporučujem.
0 0

Kako je nestajala Esmi Lenox

06.04.2008.
ocenaocenaocenaocenaocena
Oduševljenje zapletom i O'Farelovom uopste ne jenjava! Pogršna shvatanja i nerazumevanje roditelja u nekadašnje vreme prosto je neverovatno,ali svi znamo da se takve stvari JESU dešavale. Izvanredno štivo koje me je danima drzalo zamišljenu. Izvanredno!
0 0

Kako je nestajala Esmi Lenoks

14.02.2008.
ocenaocenaocenaocenaocena
Da li je moguće da ljudi mogu toliko daleko da odu u svojim prevarama i pogrešnom shvatanju života, njegovog smisla, tradicije i želje da se ode korak dalje od onoga sto nam je zacrtano? Ova knjiga je pravi odgovor na to, pisana kao triler, otkriva misterije i priču koja se izvlači iz konteksta druge priče...Briljantno!
0 0
Od istog autora
Iz istog žanra
Kupci ove knjige kupili su i

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.