Fabrika lutaka
Odlomak
Format: 13x20 cm
Pismo: Latinica
Povez: Mek
U pripremi
Datum objavljivanja: jul 2019.
POŠALJI
Britka, zastrašujuća, zanosno opčinjavajuća priča o ljubavi, umetnosti i izopačenosti čoveka čija se mračna opsesija nadvila nad sudbinom devojke koja teži ka tome da postane slikar.

London, 1850. godine. Ceo grad je zanesen prerafaelitima i njihovim muzama, čudnim stvorenjima i ljudskim nakazama, neskrivenim erotizmom u uštogljenom društvu. Podiže se paviljon Velike izložbe u Hajd parku. U svetini koja posmatra taj zadivljujući prizor, slučajno će se upoznati dvoje ljudi. Ajris, privlačna devojka koja želi da postane slikarka i Sajlas koji je sakupljač kurioziteta i u tu svrhu i taksidermista. Devojka brzo zaboravlja taj trenutak, ali Sajlas koji se lako zanese svime što je neobično i lepo, ne može da smetne suma trenutak kada je ugledao Ajris.

Nedugo potom slikar Luis Frost zamoliće Ajris da mu pozira. Ona pristaje samo pod uslovom da je nauči da slika. Odjednom joj se čini kao da se njen svet širi više nego što se ikad usudila da pomisli. U zanosu oduševljenja neće primetiti kakvo zlo je vreba iz senki. Sajlasu je od onog slučajng susreta samo jedno na pameti – da se domogne Ajris, svog novog omiljenog predmeta obožavanja, a njegova opsesija svakog dana postaje sve mračnija i jača.

Ovaj napeti psihološki triler smešten u viktorijanski London s kraja devetnaestog veka oduševiće sve ljubitelje priča o Džeku Trboseku ili romana Alijenista.
Iz istog žanra