Vranin krik
Odlomak
Format: 13x20 cm
Pismo: Latinica
Povez: Mek
Prevodilac: Eli Gilić
U pripremi
POŠALJI
Prosečna ocena: ocenaocenaocenaocenaocena
5
1
4
0
3
0
2
0
1
0
Druga knjiga trilogije Vranino obeležje

Četiri su godine prošle od pokušaja Dalekih kraljeva da sruše Domet. Život u Valengradu još nije isti kao pre Opsade, ali bar vlada mir ili privid mira, jer je to najbolje što može da se očekuje na granici s Jadom. Kapetan Galharou i dalje na čelu Crnog krila zavodi red u gradu, Tnota i dalje pijanči da bi preboleo gubitak ruke, a Nen i dalje neprikosnoveno vitla mačem kad god je potrebno, a ponekad mlati pesnicom i kad nije potrebno. Grad se polako ponovo naseljava i na sve strane se gradi.

Međutim, ljudima se sve češće priviđa Blistava Gospa. Jesu li ta ukazanja predskazanje da će se žena zarobljena u svetlosti vratiti da uspostavi bolji poredak? Ili pak najavljuju dolazak novih pretnji po Domet? Galharou silno želi da veruje da avet iz fozgenske mreže nije samo priviđenje, ali neobične pojave koje se dešavaju širom Valengrada i Jada nagoveštavaju da je posredi nešto zlokobnije. Kapetan Crnog krila otkriće da Blistava Gospa nije jedina avet koje bi trebalo da se čuva, ali čak ni on ne može da zamisli kakva opasnost preti Valengradu.

Ed Makdonald je romanom Vranin krik, drugom knjigom iz trilogije Vranino obeležje, izmaštao neverovatan svet ispunjen nezamislivim užasima i neočekivanim obrtima. Njegova mračna bajka pruža jedinstven doživljaj prastare borbe između neslućenog zla i neuništive tople ljudskosti.

„Ed Makdonald vešto vodi radnju i stvorio je uverljivog junaka, veoma dopadljivog uprkos podužem spisku mana.“ Entoni Rajan
20.12.2019.

Vranin krik

Andrej
ocenaocenaocenaocenaocena
Novi nastavak..
1 0
Od istog autora
Iz istog žanra

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politkom korišćenja kolačiča.