Laguna - Nebeski oganj - Robert Džordan - Knjige o kojima se priča
Nebeski oganj
Odlomak
Format: 16.5x24 cm
Broj strana: 640
Pismo: Latinica
Povez: Tvrd
ISBN: 978-86-521-4718-2
Prevodilac: Aleksandar Milajić
U pripremi
Datum objavljivanja: 5. jun 2023.
POŠALJI
Prosečna ocena: ocenaocenaocenaocenaocena
5
2
4
0
3
0
2
0
1
0
Točak Vremena
– knjiga peta –

Serijal prodat u preko 70.000.000 primeraka.
 
Točak vremena ima najbolje osmišljen magijski sistem. Zato je i postao merilo i inspiracija za sve potonje romane u žanru.“
– stoneblackfiction.com

Točak Vremena se okreće i Doba dolaze i prolaze, ostavljajući za sobom sećanja koja postaju legende. Legende blede u mitove, a mitovi su već davno zaboravljeni kada Doba koje ih je izrodilo ponovo nastupi. U Trećem dobu, Dobu Proročanstva, Svet i Vreme vise o koncu. Sve što beše, sve što će biti i sve što jeste još može da padne pod Senku.


Pečati na zatvoru Mračnoga polako slabe i čini se da krhka tamnica Velikog gospodara Mraka neće još dugo moći da ga drži zatočenog. Izgubljeni, besmrtne sluge Senke, pletu svoje zamke i stežu omču oko carstva ljudi, sigurni u skori povratak onoga kojem su se zakleli na vernost.

Rand al'Tor, Ponovorođeni Zmaj, pokušava da održi ljudski rod na okupu, ali mu najveću muku zadaju Šaido Aijeli, koji su u pokretu i žele da pređu Kičmu sveta, pri tom uništavajući sve pred sobom. Bela kula se podelila i sve je izvesnije da njena moć i uticaji na vladare slabe. Moirainini saveti bivaju zanemareni, ali postoji cena koju će Rand zbog toga platiti. Da li su desetine hiljada Aijela na njegovoj strani, kao i Met Kauton i njegovo iznenadno poznavanje ratničkih veština dovoljni da iz predstojeće borbe izađe neporažen i neozleđen? Koliko će ga ljudskih života koštati svesna odluka da ne ubije jednu ženu?

Izdan od svojih saveznika, gonjen od mnogobrojnih neprijatelja i suočen sa ludilom koje kad-tad zahvati muškarce koji koriste Jednu moć, Rand jaše u susret neprijatelju.

Nebeski oganj opkoljava svet.
16.05.2023.

Nebeski oganj

Jovana
ocenaocenaocenaocenaocena
Super!!! Nadam se da će te objaviti svih 14 knjiga!!!
1 0
15.05.2023.

Nebeski oganj

Goran
ocenaocenaocenaocenaocena
Jedva čekam svih 14, pa da se bacim na čitanje. Savršena knjiga, savršeno izdanje.
3 0
Od istog autora
Iz istog žanra

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.