Laguna - Engleske ruže - Madona - Knjige o kojima se priča
Engleske ruže
Odlomak
Format: 21x25 cm
Broj strana: 36
Pismo: Latinica
Povez: Tvrd
Godina izdanja:
2004.
ISBN: 86-7436-162-5
Prevodilac: Maja Kaluđerović
Rasprodato
POŠALJI
Prosečna ocena: ocenaocenaocenaocenaocena
5
3
4
0
3
0
2
0
1
0
Starosna grupa:

Predškolci: 3–6 god.

Da li ste ikad čuli za Engleske ruže?

Evo šta one nisu:
kutija čokoladnih bombona
fudbalski klub
cveće što raste u vrtu

Ko su Engleske ruže, otkrićete u ovoj jedinstvenoj priči o prijateljstvu i čvrstim vezama koje se stvaraju još u detinjstvu.
19.03.2008.

Engleske Ruže

ocenaocenaocenaocenaocena
Engleske Ruže nisu samo jedna slikovnica za malu i veliku decu. To je čitav serijal od pet knjiga: Friend for life (Doživotni prijatelj), A Rose by any other name (Ruža pod bilo kojim imenom), The New Girl (Nova devojčica), Goodbye Grace (Zbogom Grejs), zatim Engish Roses- miniature edittion (Engleske Ruže - džepno izdanje), kao i komplet od tri knjige Engleskih ruža.. Ova knjižica je jedinstvena po tome što ima svoj web. Na MyEnglishRoses.net deca mogu saznati više o pet drugarica, o njihovim hobijima, interesovanjima, zatim postoji mogućnost igranja igrica kao i ,,skidanja'' screensavera...Ali, pod uslovom da unesete kodove koji se nalaze u svakom primerku ,,Engleskih Ružama’’.Grafika je izvanredna, jer je isti autor, Jeffrey Fulvimari, radio i sajt i knjgu. .Ko zna, možda ove devojčice pomrače slavu disproporcialnih Bratz devojčica.. Bilo bi lepo ako bi Laguna, vodeći izdavač u zemlji, objavila i ostale naslove ovog dečjeg serijala. Naravno, sa sve magičnim kodovima za ulazak u svet Engleskih ruža.. D. D.Radojičić
0 0
12.03.2008.

Engleske ruže

ocenaocenaocenaocenaocena
Osim književnih, ova slikovnica ima i estetskih kvaliteta.Grafički je Izuzetno opremljena...Tvrd povez, kvalitetna hartija, zaista sjajno izgleda. Držim je kao ukras na kćerkinoj polici. 
0 0
11.03.2008.

Engleske ruže

ocenaocenaocenaocenaocena
Poučna priča o četiri devojčice, koje jako zavide petoj jer je lepa, pametna, itd...Sve dok ih jedne noći ne poseti dobra vila i povede ih u noćni obilazak da vide kako zaista ta devojčica živi...Naravno, njen život nije ni malo sladak, i one, postiđene, odlučuju da je, napokon, prihvate kao deo svog klana (klinci bi rekli - ekipe). Poučna priča, koja nas uči da u životu nije sve onako kako se nama čini da jeste. Da ne treba donositi zaključke o drugima prebrzo. I da često, u svom neznanju, zavidimo ljudima jer VERUJEMO da poseduju, ili znaju više nego mi, iako se često ispostavi da to baš i nije slučaj... Autorka je veoma posvećena proučavanju kaballe, tako da nije mogla da odoli, pa je petoj devojčici dala ime Bina (Binah). Zbog tog detalja svaki poznavalac kabale iz cuga predviđa dalji tok priče. Naime, u kabalizmu, Bina je na Drvetu života predstavljena na vrhu leve hemisfere, kao sefirot br.3. Bina predstavlja ženski, materinski princip, princip Kosmičke majke. Već na osnovu toga, nije bilo teško zaključiti da devojčica sa tekvim imenom ne može biti princeza na zrnu graška. Ona radi ono za šta je predodređena imenom- kuva, brine o domaćinstvu, čisti, sređuje (princip majke/materinstva). Ako bismo se upustili u dalje tumačenje kabalističkih detalja, imalo bi mesta razmisliti i o brojevima : zašto baš četiri devojčice? Br 4 simbolizuje slovo ,,dalet'', simbol fizičke egzistencije, opstanka. ,,Ja sam Vrata. Ko prođe kroz mene biće spasen'', Jov. 10:9 Kada im je Bina pristupila, odn. kada je prihvaćena, stigao je simbolični spas. Jer, četiri drugarice više ne zavide petoj - i tu su spasene greha zavisti. I Bina je spasena - nije više usamljena, a ima i pomoć od svojih novih prijateljica. Zašto je Madonna odabrala da ih na kraju bude pet? Verovatno zato što se br. pet vezuje, odn. ima fonetsku vrednost hebrejskog znaka He, koji simbolišu ruke koje se ukrštaju, ili koje se drže - dakle prijateljstvo, zajedništvo....Imena gl. likova bi se takođe mogla analizirati. U svakom slučaju poučna priča. I za decu, i za odrasle... Za kabaliste izazov za dešifrovanje.
0 0
Od istog autora
Iz istog žanra

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politkom korišćenja kolačiča.