Laguna - Bukmarker - Nova izdanja u Laguni - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Nova izdanja u Laguni

„Konstantinovo raskršće“, istorijski roman Dejana Stojiljkovića, koji je izdavačka kuća Laguna objavila 2009. godine u ediciji Meridijan, doživeo je svoje 23. izdanje. Radnja je smeštena usred Drugog svetskog rata u Nišu koji neočekivano postaje centar zbivanja veoma zamršene priče i velikih interesa. Roman je utemeljen na istorijskoj istini i bavi se ozbiljnim temama poput odgovornosti pojedinca u ratu, ratnim zločinima, korenima zla na Balkanu, odnosom između paganizma i hrišćanstva.

„Simeonov pečat“ Vanja Bulić je napisao nakon svog putovanja na Svetu goru, zaintrigiran požarom na Hilandaru 2004. godine. Pred čitaocima je u svom 17. izdanju.

„Urnebesna fizika“ je zbirka eksperimenata iz fizike, koju je napisao dugogodišnji profesor i naučnik Svetislav Paunović. Rukopis su zatim preuzela dvojica pisaca za decu – Branko Stevanović i Igor Kolarov, i prilagodili ga tako da bude zanimljiv čitaocima svih uzrasta. Ova knjiga, koja je doživela svoje 10. izdanje, pokazuje deci da nauka nije bauk, ali ih istovremeno uvodi u ozbiljna saznanja putem raznih trikova.

U knjižarama je i 9. izdanje „Romana“ Ive Andrića. U ovoj knjizi sabrani su svi završeni romani našeg nobelovca: „Travnička hronika“, „Na Drini ćuprija“, „Gospođica“ i „Prokleta avlija“.
„Slovenska mitologija“ Nenada Gajića idealan je spoj modernog pristupa mitološkoj temi i naučne studije. Sadrži niz lako razumljivih članaka o slovenskim bogovima, običajima, ritualima i mitskim predstavama, veoma opsežno obuhvata sve ono što predstavlja osnovnu mitološku supstancu slovenskih naroda. Pred čitaocima je njeno 7. izdanje.

U štampi je i 6. izdanje knjiga:

„Stefan Nemanja“ Luke Mičete – knjiga o istoriji Srbije, o nastanku evropske Srbije od doseljavanja Srba na Balkan do države velikog župana Stefana Nemanje.

„Nećeš mi verovati“ Branka Ćopića – Najlepše pesme, priče i poeme za decu. Čitajući ih uživaćete u majstorijama jednog od najvoljenijih pisaca za decu i uveriti se u to da Ćopićeva magija nikad neće prestati da nas zasmejava i opčinjava.

„Amor porteño“ Ivane Kuzmanović – Roman o preljubi, koje se uglavnom plaše, mnogi je čine, a skoro niko o njoj ne govori.

Čitajući 5. izdanje knjige „Želim” Gradimira Stojkovića, uživaćete u sjajnoj priči jednog od najvoljenijih pisaca za decu i mlade. Ovaj roman će vas podsetiti na to bismo svi voleli da nam se želje ostvare. Samo ne zaboravite: želeti – to je jedna ozbiljna veština!

Melanholična zbirka priča „Preko praga“ vladike zahumsko-hercegovačkog i primorskog Grigorija Durića za kratko vreme doživela je svoje 4. izdanje. Njegove priče nam pomažu da shvatimo da u životu nema nevažnih stvari, da je veličina uvek skrivena u jednostavnosti, da je istina glavno merilo vrednosti...

Četvrto izdanje doživela je i knjiga „Tri čvora na trepavici“ Ljubivoja Ršumovića, koja sadrži priče o detinjstvu i odrastanju i predstavlja duhovitu i visprenu ispovest o tome kako nas događaji u detinjstvu predodređuju.

U knjižarama će se naći 3. izdanje knjiga:

„Agi i Ema“ Igora Kolarova – Ovaj kratki roman donosi dirljivu priču o prijateljstvu usamljenog devetogodišnjeg dečaka Agija, luckaste starice Eme, i njihovom zajedničkom buntu protiv svirepog i otuđenog sveta.

„Udario me pubertet u glavu“ Roberta Takariča – Zabavan roman o problemima ulaska u pubertet, koji je na veoma zanimljiv način ilustrovao Tihomir Čelanović.

„Pisma iz Srbije“ Bojana Ljubenovića – Knjiga sadrži stotinu satiričnih i duhovitih pisama koja izmišljeni stranac piše svojima negde u inostranstvu, opisujući današnju Srbiju.

„Despot Stefan Lazarević“ Luke Mičete – Biografija prvog Beograđanina, jednog od najistaknutijih ličnosti političkog i kulturnog života srednjovekovne Srbije.

Zbirka pesama „Horoskop“ Miroslava Antića je vodič za spoznaju sveta, priča o tome kako svet odlazi od nas i kako se nam se vraća i o tome šta se sve može. Nedavno je doživela 2. izdanje.

U štampi je i 2. izdanje priče Ivana Stankovića „Kakodalogija“ o fenomenu uspona i pada prve multinacionalne advertajzing kompanije „Saatchi and Saatchi“ na prostorima bivše SFRJ.


Podelite na društvenim mrežama:

Povezani naslovi
još jedna knjiga o avanturama omiljenog pileta cile, zaljubljeno pile u knjižarama od 24 aprila laguna knjige Još jedna knjiga o avanturama omiljenog pileta: „Cile, zaljubljeno pile“ u knjižarama od 24. aprila
23.04.2024.
Nakon što smo upoznali našeg druga Cileta u knjizi „Cile, razmaženo pile“, pisac za decu Jovica Tišma sada nam predstavlja još jednu smehotresnu priču o Ciletu koja će male čitaoce upoznati s novim os...
više
odgovori koji su neophodni nikad bolja sve o famoznoj menopauzi u prodaji od 24 aprila laguna knjige Odgovori koji su neophodni: „Nikad bolja: Sve o famoznoj menopauzi“ u prodaji od 24. aprila
23.04.2024.
Ginekološkinja Šila de Liz prihvatila se odgovornog zadatka i u knjizi „Nikad bolja: Sve o famoznoj menopauzi“ dala detaljan vodič i odgovore na mnoga pitanja za važan period života žene. Ova knjiga p...
više
sjajne akcije za svetski dan knjige  laguna knjige Sjajne akcije za Svetski dan knjige!
23.04.2024.
Dan koji cela planeta obeležava kao Svetski dan knjige je 23. april. Ali kada ste knjigama okruženi svaki dan kao mi u Laguni, onda je za nas svaki dan Dan knjige! Ipak, u nedelji kada svi pose...
više
rajko grlić 23 aprila u kc grad, u okviru programa booking balkan  laguna knjige Rajko Grlić 23. aprila u KC Grad, u okviru programa „Booking Balkan“
22.04.2024.
U okviru književnoumetničke platforme „Booking“, Kulturni centar Grad organizuje programski segment pod nazivom „Booking Balkan“, u kom će 23. aprila od 18 sati gostovati Rajko Grlić, jedan od najznač...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.