Laguna - Sve što nikada ne bi trebalo da znate o seksualnosti vaše dece - profesor Marsel Rifo - Knjige o kojima se priča
Sve što nikada ne bi trebalo da znate o seksualnosti vaše dece
Odlomak
Format: 13x20 cm
Broj strana: 176
Pismo: Latinica
Povez: Mek
Godina izdanja:
2006.
ISBN: 86-7436-486-1
Prevodilac: Goran Kostrović
Rasprodato
POŠALJI
Prosečna ocena: ocenaocenaocenaocena
5
0
4
1
3
0
2
0
1
0
Kategorije:

Psihologija

/

Publicistika

Na svet donosimo mušku i žensku decu, ali samo mi to znamo. Bebe, naime, pojma nemaju da poseduju pol. One će to tek s vremenom spoznati i prema njemu se odrediti kroz suštinska iskustva, počev od dečje seksualnosti, koja je isključivo čulna, pa do adolescentnog doba, kada se seksualnosti pristupa i sa praktične strane.

Prvi osmeh, dojenje, sticanje higijenskih navika, edipovski period, pubertet, prvi seksualni odnos... Marsel Rifo nam dočarava važne trenutke ove izuzetno zanimljive pustolovine, kao i otkrića i osvajanja koja sa njom dolaze, ne zaboravljajući da nam rasvetli i sve ono što može da izazove teškoće u razvoju polnog identiteta deteta bludne radnje, silovanje, ali i bolest i hendikep. Povrh svega, on daje i odgovore na pitanja koja roditelji često postavljaju. Da li je normalno da dete masturbira? Treba li mu to zabraniti? Je li uputno kupati se u kadi zajedno sa detetom? Da li je zabrinjavajuće ako dete ne želi da sedne na nošu? Kakve posledice po decu može imati gledanje pornografskog filma?

Sve što krasi stil Marsela rifoa u ovoj je knjizi: pravi primeri, izvedeni iz svakodnevne prakse, britkost, odbijanje dogmatizma i istinski originalna misao. Prema njegovom mišljenju, seksualnost je tajna i to trba da ostane. Tako ova knjiga postaje havlospev osećanju za stid i poštovanju svačije intime.
25.05.2010.

Psihologija za roditelje

ocenaocenaocenaocena
Ova knjiga mi je pomogla da razumem mnoge pojave kojima nisam mogla videti uzrok.Volim da čitam psihologiju razvoja dece da bih, na neki način, olakšala sebi razumevanje odrastanja mog deteta. Knjiga je napisana vrlo razumljivim, svakodnevnim jezikom, mada je dosta stručna. Pisac ove knjige je doktor koji leči psihičke probleme i probleme seksualnosti dece i adolescenata, tako da ima dosta stvarnih slučajeva. Uzroci i posledice makar i najsitnijih uspomena koje dete preživi u detinjstvu mogu se kasnije ispoljiti u vidu poremećaja. Ne krijem da se plašim kada me neko poput ove knjige podseti koliko su deca krhka i da zahtevaju stalnu pažnju, poštovanje i podršku, a u isto vreme žele i da se distanciraju dok upoznaju svoje telo i uče da ispolje svoju seksualnost. Ono što mi je zaista bilo kristalno jasno nakon ove knjige je to da ne smete zadirati u dečiju seksualnost, kao što ne bi trebalo pred svojim detetom ispoljavati svoju. A dete morate naučiti da je njegovo telo samo njegovo i da niko drugi nema prava na njega.
4 0
Iz istog žanra
Kupci ove knjige kupili su i

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.