Đavolova ostava
Odlomak
Format: 13x20 cm
Broj strana: 184
Pismo: Latinica
Povez: Mek
Godina izdanja:
22. oktobar 2018.
ISBN: 978-86-521-3121-1
Prevodilac: Nenad Dropulić
Cena:
Srbija i ostale države

Cena: 599.00 din

Sa članskim popustom i do:
431.28 din

Crna Gora

Cena: 5.00 €

Sa članskim popustom i do:
3.60 €

Bosna i Hercegovina

Cena: 10.60 KM

Sa članskim popustom i do:
7.63 KM

DODAJ U KORPU Dodaj na listu želja Elektronska knjiga

Pored svakog artikla nalazi se dugme „Dodaj u korpu“ – kliknite na njega i artikal će automatski biti dodat u Vašu korpu.

Artikle u korpu možete na isti način dodati i sa svoje liste želja. U svakom trenutku pogledom na korpu u gornjem desnom uglu ekrana možete da vidite koliko artikala imate u korpi.

Kada ste odabrali sve artikle koje želite da kupite, kliknite na korpu u gornjem desnom uglu ekrana i otvoriće vam se obrazac za kupovinu.

Odabrane knjige možete platiti karticom, pouzećem ili uplatom na račun.

Troškovi dostave su 100 dinara za plaćanje karticom i uplatom na račun, i 150 dinara za pouzeća.

Troškovi isporuke za inostranstvo su 1800 dinara – pakete isporučuje DHL.

Rokovi dostave su 2 do 3 radna dana.
„Gozba dostojna kralja.“ Toronto Star

Ovo nije brza hrana!

Prema rečima Kloda Levi-Strosa, granica između prirode i kulture prolazi kroz naše kuhinje – između sirovog i skuvanog. Đavolova ostava je mozaički roman u šezdeset četiri dela, sirova i skuvana, a koji govore o hrani. Ili će pre biti da govore o našem životu, ponekad grešnom, ponekad slatkom, ponekad punom neočekivanih ukusa. Ako Krejsovi čitaoci iz ovih urnebesnih, očaravajućih i podrivačkih književnih minijatura i ne nauče da onaj ko zađe u đavolovu ostavu malo čemu u njoj treba da veruje, svakako će otkriti zapanjujući i dirljiv literarni meni u kojem se reči služe s prilogom od strasti, a priče su začinjene neočekivanim izazovima i nadama.

„Jeste li hrabri da okusite nešto novo? Neodoljivu, neobičnu, neočekivanu poslasticu? Prijatno!.“ Guardian

„Krejs je veliki majstor mušičave, precizne i poetične proze.“ New York Times

„Krejsovo pripovedanje izvire i teče postojano i bez ikakve žurbe, poput bajki braće Grim.“ Seattle Times

„Gozba dostojna kralja. Krejs nepogrešivo ume da prikaže dramsku situaciju i njene učesnike svega jednom ili dve rečenice. On je jedan od najboljih pisaca današnjice.“ Toronto Star

Nepredvidljivi kosmos gastronomije u knjizi Džima Krejsa – „Đavolova ostava“

28.11.2019.
I pored zavodljivog naslova, na njegovu prvu reč čitalac ne bi trebalo da obraća preteranu pažnju. Đavo se uopšte ne pominje u ovim pričama, mada ih sam autor, engleski pisac Džim Krejs, imenuje ...
više

Možete kusati sa Đavolom – ali nemojte očekivati da će to biti 'brza hrana'

07.11.2018.
Poput dobre supe, pisanje Džima Krejsa može vas prevariti na prvi pogled, ali njegova hranljivost neizbežno baca u senku mnoga naizgled raskošnija jela sa menija. Stoga je, čini se, prikladno pojavlji...
više

Intervju sa Džimom Krejsom

08.08.2019.
Roman „Iscelitelj“ iz 1997. godine doneo je autoru drugu Vitbred nagradu. Nastavak „Posle smrti“ 2000. godine nagrađen je nagradom Kruga američkih književnih kritičara za fikciju. A sada je pred nama ...
više

Džim Krejs: Želeo sam da „Đavolova ostava“ bude prava gozba

12.12.2018.
Pre nego što uopšte počnem da odgovaravam na ova pitanja, želim da vas upozorim da nijedan od odgovora neće biti pouzdan. Nemojte mi verovati ni reč. Verovatno verujete da pisci moraju imati najbolji ...
više

Džim Krejs: „Đavolova ostava“ je ispunjena ljubavlju, velikodušnošću, ali i gubicima

23.11.2018.
Ovaj intervju je rađen putem mejla povodom objavljivanja knjige „Đavolova ostava“ širom sveta. Ugledni britanski autor objašnjava kako je nastalo ovo delo, i zašto je mu je baš trpeza poslužila kao in...
više
Od istog autora
Iz istog žanra
Kupci ove knjige kupili su i

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politkom korišćenja kolačiča.