Laguna - Tajna večera - Havijer Sijera - Knjige o kojima se priča
Tajna večera
Odlomak
Format: 13x20 cm
Broj strana: 317
Pismo: Latinica
Povez: Mek
Godina izdanja:
2006.
ISBN: 86-7436-420-9
Prevodilac: Ivana Jovanović
Rasprodato
POŠALJI
Prosečna ocena: ocenaocenaocenaocenaocena
5
9
4
2
3
0
2
0
1
0
Kategorije:

Istorijski triler

Januar 1497. Fra Agustin Lejre, dominikanski inkvizitor, stručnjak za tumačenje šifrovanih poruka, poslat je po hitnom postupku u Milano. Tamo treba da nadgleda završne radove maestra Leonarda da Vinčija na fresci na kojoj je prikazao Hrista i apostole na poslednjoj večeri. Razlog za to je niz anonimnih pisama prispelih u vatikansku palatu pape Aleksandra VI, u kojima se Da Vinči optužuje ne samo da je dvanaestoricu naslikao bez obaveznih oreola svetosti, već i da je samog sebe na toj svetoj slici prikazao leđa okrenutih Hristu.

Zašto je to učinio? Da li je Leonardo da Vinči možda bio jeretik?

Leonardova Večera obiluje zbunjujućim nedostacima: ne prikazuje Sveti gral, niti Hrista kako obavlja svetu tajnu pričešća.

Likovi učenika u stvari su portreti čuvenih jeretika onoga doba, a delo skriva uznemirujuću tajnu poruku.

Uzbudljivom naracijom Sijerino delo otkriva gde bi mogli biti pravi izvori Leonardove inspiracije za najčuvenije sakralno delo hrišćanstva.

„Kada budete pročitali ovaj roman“, uverava Havijer Sijera, „nikada više Da Vinčijevu fresku nećete gledati istim očima.“
25.02.2013.

Tajna večera

Mile Bogdanović
ocenaocenaocenaocenaocena
Savršeno,jako talentovan pisac,nemam nikakve zamerke,jedna od onih knjiga koje se čitaju do iznemoglosti.
0 0
21.07.2011.

Izvanredno!

ocenaocenaocenaocenaocena
Sjajan roman koji sam čitala sa nadom da ću saznati nesto više o Da Vinčiju i njegovom radu! Definitivno jedan od najvećih umova svih vremena! Neočekivano dobre šifre, a njihovo razrešenje veoma teško! Svaka čast Sijeri za knjigu!
0 0
29.09.2010.

Moglo je i bolje

ocenaocenaocenaocena
Veoma zanimljiva tema i lepo zamišljeno, ali pomalo dosadno za moj ukus! Par puta sam "uhvatila" sebe da uopšte ne razmišljam o onome o čemu čitam! Moglo je i bolje!
0 0
22.01.2010.

Savršeno

ocenaocenaocenaocenaocena
U slagalici zvanoj Mikelanđelo "Tajna večera" je deo koji je svima nama nedostajao.
0 0
08.01.2010.

Da Vinči

ocenaocenaocenaocenaocena
Super knjiga. Nakon čitanja verovatno ćete delo Tajna večera gledati drugačijim očima i želeti da pogledate sva njegova dela radi uočavanja detalja koji su prelepo opisani u knjizi. Veliko poštovanje njegovog genijalnog uma bice prožeto nitima besa, nemoći zbog pomalo pomučenje dugogodišnje subjektine istine.
0 0

Tajna večera

02.12.2008.
ocenaocenaocenaocenaocena
Fantastična knjiga koja je mene oduševila. Vratite se u neko davno vreme i shvatite kako su tada ljudi mnogo bolje koristili svoje "male moždane vijuge", nego danas. Zapitate se da li su stvarno u svojim delima i dostignućima krili tajne čovečanstva, a mi sada prolazimo pored tih fantastičnih tvorevina i ne misleći šta nam govore, bilo da je obična činija, most ili već izvikana slika na nekom zidu. Sve krije tajnu, veliku ili malu, a ti si u dobitku ako je otkriješ.
0 0

Tajna večera

23.05.2008.
ocenaocenaocenaocenaocena
Odličan bestseler. Uzbudljiv, pun iznenađenja i saznanja. Sijera nam zaustavlja dah ili je to Da Vinči sa svojom inteligencijom. Početak knjige je odličan ali na kraju kao da je nešto namerno izostavljeno tako da zbuni čitaoca. Tako da kraj i nije baš najsjajnije prikazan. Najviše sam se divio Da Vinčiju koji je bio mozak tog vremena, i navodi nas na razmišljanje šta je stvarno istina. Koji je smisao čovekovog postojanja. Knjigu bih preporučio svima onim koji vole ubistvo i misteriju
0 0

Tajna večera

01.04.2008.
ocenaocenaocenaocena
Čini mi se da je ogromna najezda knjiga ovakve tematike, a ova je jedna od prosečnih-ni dobra, ni loša. Zamerila bih Sijeri na nedovoljno bogatom jeziku, ili prevodiocu ( ;P), jer mislim da je to moglo bolje. Čini mi se, takođe, da je dosta događaja koji se čine nedovršeno, nepotpuno... Čini se kao da je nešto spomenuto, malo se počne udubljivati u to, i odmah se ode na nešto drugo. Ova kritiku dajem na osnovu dosada pročitanih knjiga ove tematike. Ovo je jedina Sijerina knjiga koju sam pročitala, a mislim da bi, ukoliko obrati pažnju na ovakve detalje, mogao da privuče moju pažnju da pročitam neke druge.
0 0

Tajna večera

05.02.2008.
ocenaocenaocenaocenaocena
Oduševljen sam! Koliko samom knjigom, toliko i Da Vinčijem! Veoma zanimljivo i napeto delo koje vam predstavlja jedan delić Leonardovog brilijantnog uma. Samo čitanje knjige, koja se guta u jednom dahu, vam stvara ogromnu želju za pronalaženjem što više podataka o životu i stvaranju jednog genija. Nećete ostati ravnodušni po završetku čitanja knjige, garantujem vam!
0 0

TAJNA VEČERA

04.01.2008.
ocenaocenaocenaocenaocena
Pripremite papir i olovku jer ćete i sami učestvovati u ovoj istorijskoj istrazi. Posle ove knjige pretraživaćete po internetu i enciklopedijama kako bi što više saznali o Leonardu. Imaćete priliku da upoznate ljude koji su pozirali geniju i gledaćete kako nastaje ova čuvena slika. Bilo bi dobro da dok čitate imate pred sobom Leonardovu Tajnu Večeru. Zapravo, stvari biće vam neophodna. Razmišljam kako još da opišem ovu knjigu i nateram vas da je pročitate ali mi ništa ne pada na pamet. Knjiga me je ostavila bez teksta tako da potencijalni čitaoce ja ne mogu više da ti pomognem. Moraćeš sam da je pročitas i videćeš šta sam želela da ti kažem.
0 0

Tajna večera

17.12.2007.
ocenaocenaocenaocenaocena
Ako vam priču priča čovek izolovan u staroj grobnici, iskopanoj u steni, priču u čijoj osnovi su zagonetke koje izviru jedna iz druge i čije odgonetanje postavlja nova pitanja onda ne treba ubeđivati u tajnovitost i napetost ovog dela. Sve zagonetke usmerene su otkrivanju tajne poruke Leonarda da Vinčija na fresci Tajna večera.Čita se bez prekida, sa obaveznim beleženjem, bas kao sto je činio i Leonardo.
0 0
Od istog autora
Iz istog žanra
Kupci ove knjige kupili su i

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.