Laguna - Lord Edžver je mrtav - Agata Kristi - Knjige o kojima se priča
Lord Edžver je mrtav
Odlomak
Format: 13x20 cm
Broj strana: 272
Pismo: Latinica
Povez: Mek
Godina izdanja:
4. decembar 2014.
ISBN: 978-86-521-1650-8
Prevodilac: Tatjana Bižić
Rasprodato
POŠALJI
Prosečna ocena: ocenaocenaocenaocenaocena
5
4
4
0
3
0
2
0
1
0
Slučajevi Herkula Poaroa.

Agata Kristi je najobjavljivanija autorka svih vremena. Jedino Biblija i Šekspir premašuju ukupni tiraž njenih dela – prodato ih je milijardu na engleskom jeziku i još milijardu u prevodu na stotinu drugih jezika. 

Lord Edžver je pronađen mrtav. Policija je zbunjena. Lordova žena, lepa glumica koja već neko vreme živi razdvojena od njega, viđena je kako ulazi u njegovu radnu sobu neposredno pre nego što mu je kucnuo poslednji čas – a sam Herkul Poaro ju je čuo kako se hvališe planom da se „otarasi“ muža.

Ipak, kako je moguće da je ledi Edžver ubila muža kad se u istom tom trenutku nalazila na večeri u povećem društvu? Slučaj je tako neobičan da gotovo prevazilazi čak i Poaroove detektivske sposobnosti.

„Svaki pisac kriminalističkih romana koji želi da nauči kako se gradi zaplet morao bi da provede nekoliko dana čitajući Agatu Kristi – ona će vam pokazati sve što je potrebno da znate.“ Dona Leon, autorka bestselera Smrt u Teatru la Feniče i Smrt u stranoj zemlji
02.03.2022.

Lord Edžver je mrtav

Veskocaca
ocenaocenaocenaocenaocena
Procitao upravo zaista maestralan roman
0 0
28.02.2018.

Lord Edžver je mrtav

Danica T.
ocenaocenaocenaocenaocena
„Lord Edžver je mrtav“ je prva knjiga Agate Kristi koju sam pročitala i imam da kažem samo jedno, nisam bila pripremljena za ovakvu genijalnost! I pošto je prva, zauvek će imati specijalno mesto u mom srcu, jer je od mene stvorila fana. Ne mogu da prestanem da mislim o njoj, obožavala sam likove 500%, svaki od njih ima vrlo interesantnu i različitu ličnost, i svaki od njih mi je bio krajnje, krajnje sumnjiv! A finalno rešenje, čisto savršenstvo, to uopšte nisam predvidela, Agata se baš potrudila da me namuči, konstantno sam pogađala pogrešno, bila bih najgori detektiv univerzuma ikada! Srećom, tu je šarmantni Poaro, inače bi večna misterija ostala ko je ubio našeg Lorda. Uzbudljivo, napeto do samog kraja, i definitivno za najvišu moguću ocenu, jedva čekam sledeći slučaj, možda ću izazvati Herkula i pokušati da rešim ubistvo pre njega!
0 0
20.10.2016.

Poaro - žrtva vešte obmane

Evgenija Anđelković
ocenaocenaocenaocenaocena
Kad je lord Edžver pronađen mrtav, njegova supruga je bila prva osumnjičena. Ali, nije bilo dokaza da je optuže, imala je dobar alibi. Ubica je lukav i nemilosrdan, misli da je jedinstven. Ima dosta sumnjivih pa Herkul Poaro pažljivo razmišlja, razmatra dokaze, neke činjenice mu izmiču, sve se uklapa a ipak je sve pogrešno. Korak po korak, odmerava sve mogućnosti dok mu se ne ukaže istina i tek tada shvata da je i sam bio žrtva vešte obmane. Neko je bezobzirno ubijao sve koji mu se ispreče na putu kako bi ostvario vlastitu sreću, ali nije računao na Poarov genijan um…Napeto i zanimljivo, neizvesno do samog kraja.
0 1
30.12.2014.

Lord Edžver je mrtav

Aurora
ocenaocenaocenaocenaocena
Ovaj roman je jedan od Agatinih vrhunskih misterija. Iako kasnije pronadjemo tragove koji su bili tu da identificiramo ubojicu, naravno, ne vidimo ih kao bismo ih trebali vidjeti. Kraj stoga dolazi kao neočekivani šok! Stvarno zanosan roman do posljednje stranice!
0 0

11 razloga zbog kojih je Agata Kristi bila interesantna poput svojih likova

27.03.2017.
Od istraga MI5 do jedanaestodnevnog nestanka, Agata Kristi je imala život interesantan poput svojih romana, prenosi sajt Mental Flos. 1. Počela je da piše krimiće kada joj je starija sestra rekla d...
više
Od istog autora
Iz istog žanra
Kupci ove knjige kupili su i

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.