Laguna - Zakon ćutanja – Dragulji Lagune - Mario Puzo - Knjige o kojima se priča
Zakon ćutanja – Dragulji Lagune
Odlomak
Format: 13x20 cm
Broj strana: 329
Pismo: Latinica
Povez: Tvrd
Godina izdanja:
28. mart 2014.
ISBN: 978-86-521-1428-3
Prevodilac: Mina Krsmanović
Rasprodato
POŠALJI
Prosečna ocena: ocenaocenaocenaocenaocena
5
3
4
0
3
0
2
0
1
0
Kategorije:

Trileri

/

Dragulji Lagune

Don je vladao svojom Porodicom trideset godina i sada je bio legenda. Vaspitavan na Siciliji, nije imao pogrešnu predstavu o sebi niti umišljenu aroganciju kao šefovi mafije rođeni na američkom tlu. Bio je, u stvari, izdanak starih Sicilijanaca iz devetnaestog veka koji su gospodarili gradovima i selima svojom harizmom, osećajem za čast i svojim smrtonosnim i konačnim presudama svakome ko je bio osumnjičen kao neprijatelj. Takođe se pokazalo da je bio strateški genije, poput starih heroja… Don Rejmonde Aprile bio je takav čovek. Stvorio je sopstvenu individualnu moć svojom inteligencijom i potpunim pomanjkanjem milosti… Sada je znao da je vreme da se dostojanstveno povuče sa scene.

Za decu dona Rejmondea Aprilea on je bio odani član porodice, usvojeni ’nećak’ njihovog oca. Za FBI on je bio čovek koji bi radije jahao svoje konje nego što bi se bavio poslovima mafije. Niko nije znao zašto je Aprile, poslednji veliki američki don, usvojio Astorea Vajolu pre mnogo godina na Siciliji; niko nije ni naslućivao koliko ga je pažljivo obučavao... i kako je, dok su donova deca gradila poštovanja dostojne karijere u Americi, Astore Vajola čekao na svoj trenutak.

Njegov čas sada je kucnuo. Don je mrtav, a njegovo ubistvo je jedan krvavi čin u drami ambicije i prevare koja se proteže od smrtonosnih kompromisa jednog FBI agenta, do pohlepe dva korumpirana detektiva Njujorške policije, kao i zastrašujućih planova južnoameričkog narko-kralja. U sukobu neprijateljstava i ljubavi, izdajnika i odanih vojnika, Astore Vajola krenuće za svojom sudbinom. Jer nakon svih godina, ovaj trenutak je u njegovoj krvi...
12.10.2017.

9-te brigade 19/1-1

Milos
ocenaocenaocenaocenaocena
Zaista odlična knjiga! Svaka preporuka!
0 0
06.12.2015.

Čovek dostojan poštovanja

Evgenija Anđelković
ocenaocenaocenaocenaocena
Neko je prekršio omertu, ubijen je don Rejmond Aprile, pritajeni mafijaš. Astore Zino je odgajan za taj trenutak. Zadaci su bili precizni - sačuvati banke, zaštiti donovu decu i naravno, osvetiti donovu smrt, ne sme dozvoliti donovim ubicama da uspeju u onome šta su naumili. Oprezan je, pažljivo istražuje i planira svaki korak jer treba saznati ko je naručio a ko izvršio ubistvo, ko su posrednici, ko je sve umešan...Astore je pravi tip čoveka od poverenja i poštovanja - dominantan, prkosi pravilima države, uvek izlazi kao pobednik, zna da sačuva tajne, ima stav da je pravda ono što je on odlučio da pravda mora da bude...Autor vešto slika političare lažove, korumpirane policajce, pohlepu bogatih, težnju da se opere velik novac od prodaje droge na crnom tržištu i italijanske mafijaše koji nastoje da se prilagode američkom sistemu vrednosti i za to su spremni da ubiju. Napeto i zanimljivo, posthumno objavljeno delo puno neočekivanih obrta, neizvesne akcije i upečatljivih likova.
0 0
27.05.2014.

Zakon ćutanja - Dragulji Lagune

Srećko
ocenaocenaocenaocenaocena
Fenomenalan triler, Mario Puzo je neprevaziđeni pisac o mafiji!
0 0
Od istog autora
Iz iste edicije
Iz istog žanra
Kupci ove knjige kupili su i

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.