Laguna - Japanski ljubavnik - Rani Manika - Knjige o kojima se priča
Japanski ljubavnik
Odlomak
Format: 13x20 cm
Broj strana: 363
Pismo: Latinica
Povez: Mek
Godina izdanja:
15. oktobar 2011.
ISBN: 978-86-521-0848-0
Prevodilac: Dijana Radinović
Rasprodato
POŠALJI
Prosečna ocena: ocenaocenaocenaocenaocena
5
21
4
2
3
1
2
1
1
1
Kategorije:

Istorijski

/

Drama

/

Ljubavni

Autorka romana Mati pirinča i Dodir tla

Ugovoreni brak
Detetu je suđeno da se uda za čoveka silnog bogatstva. Ali brak će biti prava propast.

Proročanstvo sveštenika se ostvaruje: Naivna devojka sa Cejlona, koju ju je otac na prevaru udao, postaje gospodarica velelepnog imanja u Malaji. Ipak, to je život bez strasti i Parvati žudi da predano voli i bude voljena.

Generalova ljubavnica
Ako želiš da poštediš ćerku, možeš da zauzmeš njeno mesto.

Japanci okupiraju Malaju i oduzimaju Parvati kuću. Ona je primorana da se u trenutku odluči i pristane da bude ljubavnica čoveka koji joj je zakleti neprijatelj. Prvi put će doživeti seksualnu ekstazu, a neprijatelj joj postepeno postaje ljubavnik za kakvim je oduvek čeznula…

Svaki je kraj samo novi početak.

„ Ispričana s velikim nadahnućem, ova neuobičajena ljubavna priča s lakoćom će vas preneti u egzotičnu, iako ne tako daleku, prošlost u kojoj ćete sresti izuzetne likove.“
She

„Slikovit, slojevit i prepun boja, ovo je čudesan roman.“
Choice

„Zavodljiva priča o zabranjenoj ljubavi.“
Stylist

„Ono što razlikuje ovu porodičnu sagu od drugih takvih priča je Manikin izrazito bogat književni stil i način na koji oplemenjuje priču stvarajući posebnu atmosferu oživljavajući predivnu kuću pored mora i tajnovitu džunglu koja je okružuje.“
The Age, Australija

„Idealna knjiga za iskrene romantičare. Opojno pripovedanje koje će vam omogućiti da osetite tlo Cejlona pod soptvenim stopalima. Priča koja će vas u potpunosti prožimati i obuzeti.“
Grazia, Australija
19.09.2023.

Japanski ljubavnik

Nenad Nikolić
ocenaocenaocenaocenaocena
Roman prati sudbinu Parvati, glavne junakinje, koja je u vezi sa Japancem ljubavnikom tokom trajanja rata. Ona sw posle smrti supruga, stara o vanbračnoj kćerki preminulog supruga i njihovom zajedničkom biološkom sinu. Roman sam čitao, uživajući u njemu i po mom mišljenju je odličan.
0 0
10.06.2020.

Japanski ljubavnik

Anja
ocenaocenaocenaocenaocena
Predivna knjiga, puna emocija, preporucujem!
0 0
15.10.2018.

Japanski ljubavnik

Aleksandra G.
ocenaocenaocenaocenaocena
Prelepa prica koja se definitivno cita u jednom dahu. Knjiga koju prozivljavas dok citas i koja ostavlja trag, a i takodje knjiga iz koje se dosta moze nauciti. Glavna pouka koju sam izvukla jeste da sve sto zelimo i cekamo se ostvaruje, i da ce nam doci bas u pravi cas, kada je to potrebno. Preporucujem je svima, necete se pokajati!
0 0
07.12.2015.

Japanski ljubavnik

Jasmina
ocenaocenaocenaocenaocena
Jedan iskren roman o zeni, maci, prijateljici, ljubavnici koja je spremna na patnju, zrtvovanje, davanje. Zeni koja ne uzdize sebe a sama je visoko zbog onoga sto cini. Zeni koja je spremna da uci i slusa. Ako knjigu procitate "DOBRO" izmedju redova nacete dobre zivotne lekcije i dubokoumne poruke jedne sluzavke. Ne citajte je u dahu mada vas divno pisanje Rani navodi na to, vec polako upijajuci svaku recenicu, svaki dogadjaj, svaki pejzaz. Prozivite knjigu jer drugacije necete razumeti sve ono sto sam gore napisala. Kroz neko vreme sigurno cu se vratiti da je jos jednom procitam. Moja topla preporuka.
0 0
21.08.2015.

Japanski ljubavnik

mn
ocenaocena
Pocetak knjige je ok ali kako koja strana odmice sve je manje interesantna...
0 0

Japanski ljubavnik

30.10.2013.
Ana
ocenaocenaocenaocena
Ništa posebno...
0 0

Japanski ljubavnik

16.08.2013.
Ana Đorđević
ocenaocenaocenaocenaocena
Strastven roman, koji treba procitati. Necete se pokajati.
0 0

Japanski ljubavnik

23.11.2012.
Marija C.
ocenaocenaocenaocenaocena
Jednom rečju-ODLIČNA. Tople preporuke svima.
0 0

Japanski ljubavnik

31.08.2012.
slavica
ocenaocenaocenaocenaocena
knjiga je predobra!
0 0

Japanski ljubavnik

22.07.2012.
Vesna
ocenaocenaocenaocenaocena
S nestrpljenjem sam čekala ovu knjigu, jer sam se u pisanje autorke zaljubila poslije knjige "Mati pirinča" i ništa manje dobre "Dodir tla". "Japanski ljubavnik" ima sve ono što sam voljela u prve dvije knjige - egzotiku, sve boje, mirise, duhovnost, praznovjerja, djelo naprosto vrvi od opisa i života. Tu je istovremeno i jdna nova dimenzija Ranikinog pisanja, jedan zreliji pristup duhovnosti, vjerovanju i silama prirode, a i nit seksualnosti ovje je mnogo suptilniji i nekako iskonskiji. Uživala sam čitajući je, i poželjela da autorka izdaje novu knjigu bar na svakih mjesec dana. Iskrena preporuka!
0 0

Japanski ljubavnik

17.07.2012.
Jovana Ðurđević*
ocenaocenaocenaocenaocena
Tema koja je bila inspiracija mnogim autorima nikada nije bila bolje, ali i egzoticnije napisana. Da li je u pitanju Japan, ili su to ipak veciti ljubavni zapleti - nije ni bitno! Ono sto je, svakako, najznacajnije jeste da je upravo u ovom jednom delu sadrzano sve ono sto ce citaoca drzati budim i cele noci samo da bi procitao jos koju stranicu!
0 0

Japanski ljubavnik

04.07.2012.
Marko J.
ocenaocenaocenaocenaocena
Odlicno osmiljena prica.Zao mi je sto nije samo, malo vise u psihu samih likova,ali se radnja jako brzo odvija i nije dosadna ni u jednom momentu.Jako poucna. Natjerala me da o nekim stvarima dobro razmislim ,o onome sto je bitno i sto nije,i koja je zapravo svrha postojanja svih nas i svega na ovoj planeti. Kuvarica Maja je po meni centralni lik ove knjige.Volim kad u pricama ima neka mudra osoba poput nje, od koje se mnogo toga nauci. :)
0 0

Japanski ljubavnik

09.06.2012.
Natalija Zeljić
ocenaocenaocena
Interesantna, ali nema toliko energije u pisanju koliko zasluzuje ova prica.
0 0

Japanski ljubavnik

02.03.2012.
Sonja
ocenaocenaocenaocenaocena
Veoma lepa knjiga, stvarno sam uzivala citajuci je. Ovo je jedna tuzna zivotna prica koja prati uzbudljiv zivot jedne zene od rodjenja do smrti.
0 0

Japanski ljubavnik

14.02.2012.
Saška
ocena
Knjiga je divna, krasna, prekrasna! Drugačiji komentar nije moguće ostaviti.
0 0

Japanski ljubavnik

08.02.2012.
milna
ocenaocenaocenaocena
potresna i interesantna životna priča, ali ne previše uzbudljiva, zavisi šta volite da čitate. Knjiga je ok, bez pogovora, brzo se čita, mada je meni naj lik kuvarica Maja. ocena 4.
0 0

Japanski ljubavnik

30.12.2011.
Maksimovic Mladen
ocenaocenaocenaocenaocena
Jedinstveno delo koje nas uci da istinske vrednosti,cak i kad ih sopstveno vreme ne prizna,ostaju da traju zauvek.Ziveti znaci voleti-osnovni je motiv koji gradi strukturu ovog romana.Glavna junakinja dolazi do istinskog saznanja o zivotu-uprkos svim nedacama,treba krenuti napred,dok strah ne treba da bude prepreka,jer ce on biti onoliko jak koliko mu mi to dopustimo.Ona nosi uzvisenu sudbinu,njen svet je svet velikih i teskih trenutaka.Budi secanja i i skustva,a nudi promene i nove pocetke.Razapeta izmedju mraka tradicije i svetlosti razuma pokusava da upravlja camcem svog zivota iako zna da njegovu putanju odredjuju talasi.Probijajuci se kroz sopstveni svet suprotnosti,uci nas da se covek koji se smrzava nece utopliti gledajuci u Sunce i cekajuci da ga ono zagreje.Hladnocu moze da pobedi samo ako svojim rukama i trudom zapali vatru.
0 0

Japanski ljubavnik

28.12.2011.
Danijela
ocenaocenaocenaocenaocena
Raznoliki likovi, siroko polje obradjenih tema, kulturnih, istorijskih, porodicnih, samo su sredstvo u peru ove spisateljice da nam sto jace docara centralnu figuru, zenu, koja celog svog zivota prati svoj unutrasnji glas u potrazi za sustinskim ciljem njenog postojanja, za onom pravom, iskrenom i bezuslovnom ljubavi...   Zivot zene koja se suocila sa velikim gubicima, oprastala od svega sto joj je ista znacilo... Gubitak majke, koja je jedina uveseljavala dane njenog detinjstva, gubitak psa, odanog prijatelja i na kraju smrt zmije, njenog bozanstva kojem se celog zivota molila... Neki ciljevi zahtevaju velike zrtve, a ona je ostajala postojana u svom naumu i svojoj teznji. Ona je uvek ostala ista. Bila Parvati, Sita ili Sakura, siromasna u porodicnoj kuci, gde postaje zrtva zaslepljenog uma svog oca, bogata gospodarica raskosnog zdanja svog supruga, ali neispunjenog srca ili ljubavnica japanskog generala, koji ce je osloboditi svih stega i predstaviti je sebi samoj u svom pravom obliku. Roman nabijen emocijama u kom vidimo preobrazaj jedne neugledne, skrusene zene sa velikim nadama u labuda koji plovi jezerom svog zivota, naucen da prasta, oseca i voli... I na kraju, saznanje da nisu sve zrtve uzaludne i da treba osluskivati onaj glas iznutra koji nam stalno sapuce da ga sledimo, jer upravo ljubav koja progovara iz nas samih, dovesce nas na sam prag onoj drugoj polovini ljubavi...
0 0

Japanski ljubavnik

27.12.2011.
Kristina Cvetković
ocenaocenaocenaocenaocena
Japanski ljubavnik je još jedna potvrda da Rani Manika maestralo opisuje život obične žene u društvu i vremenu koje se prema njoj odnosi gore neko prema životinji. Ne samo da nam ovo delo daje uvid u društvene i ekonomske prilike, već zadire i u osnovnu ćeliju društva: porodicu i opisuje kako društveno utvrđene odnose, tako i unutrašnje dileme, previranja i kolebanja svake individue ponaosob. Centralni lik je žena koja pokušava da uskladi tradiciju i naučena pravila sa onim što njeno srce i duša zaista žele i osećaju. Roman se bavi i večito isprepletanim pitanjima o povezanosti religije i nauke, mističnog i realnog. Sa druge strane otvara i mnoga druga pitanja: Šta je zaista lepota? Šta znače ljubav i odanost? Ko je superiorniji i ko je u pravu? Čija boja kože je lepša? Glani lik, Parvati, se nenadano nalazi u kovitlacu društvenih, istorijskih i, pre svega, ličnih i emotivnih previranja. Uz svesrdnu pomoć Maje i njenog trezvenog razmišljanja i poimanja stvari, ona ipak uspeva da zadre u svoju dušu, učini stvari društveno neprihvatljive, ali duhovno oslobađajuće. Maja, koja neodoljivo podseća na Svemoguću crnkinju Viljema Pola Janga, podseća nas na iskonsku povezanost ljudi i prirode, ali i na površnost klasa i podela po bilo kom osnovu. Zahvaljujući njoj Parvati uspeva da sagleda širu sliku života i okolnosti koji joj isti nameće, i na taj način suočava se sa hladnoćom supruga, prezirom njegove usvojene vanbračne kćeri, okrutnošću sinai ljubavlju prema neprijatelju. Međutim, jednom kada se oslobodila društvenih i ličnih stega iskusila je ljubav i strast o kojoj je maštala, tako da je u dubokoj starosti mogla sebi da kaže da je imala divan život i da ni za čim ne žali. Kao i u Ptici rugalici gde se sneško otopio i pokazao zemlju u svojoj srži, tako je i Pavrati onog trenutka kada je postala da se poredi sa drugima pokazala stvarnu lepotu svoje braon kože i svoje neiskvarene duše. Roman Japanski ljubavnik na taj način ogoljuje sve lažne prikaze i usmerava nas ka istinskoj i pravoj ljubavi koju pronalazimo prvenstveno u nama samima.
0 0

Ljubav je dar

26.12.2011.
Evgenija Anđelković
ocenaocenaocenaocenaocena
"...Na ovom svetu propadanja ništa ne može da traje.Čak se i kamenje mrvi u prašinu.Sve se menja.Trik je u tome da se prepustiš trenutku,da ga živiš,a kad prođe,da nimalo ne žališ,niti da se osvrćeš.Da znaš da će proći i da ne tuguješ zbog toga.Da pustiš da se dogodi..."I Parvati je pustila da joj se dogodi ljubav.Jer "...ljubav,svaka ljubav,i ma koliko da traje,uvek je dar..."Pogotovo njoj koja je celog života sanjala o tome da sledeći svoje srce spozna ljubav najveću na svetu,sanjala je o nekome ko bi je voleo toliko da bi bez razmišljanja bio spreman da umre za nju...Suprug joj nije pružio takvu ljubav.Splet okolnosti je doveo do toga da postane ljubavnica japanskog,neprijateljskog oficira.Sa njim je ostvarila ispunjenje svog sna,doživela ljubav,i fizičku i emotivnu,probudila se kao žena,volela i bila voljena...Kad je Hatori-san morao otići,u njoj je bilo dovoljno snage da stoički podnese razočaranja koja joj je život nakon toga donosio...A ipak,Parvati smatra da je "...imala lep život;da može,sve bi opet ponovo uradila..." Izvanredan stil,lakoća pisanja,priča koja teče glatko,u pozadini mnogo interesantnih likova koji plene pažnju...Jednom rečju,veličanstveno delo!
0 0

Japanski ljubavnik

18.12.2011.
Mirjana Arsić
ocenaocenaocenaocenaocena
Nesvakidasnja prica, uzbudljivog tona, izrazajne strasti- sve u svemu ovo je roman koji ostavlja bez daha. Ne mogu recima opisati emocije koje se javljaju citajuci ovo delo. To, definitivno, treba doziveti! Vredi doziveti!
0 0

Japanski ljubavnik

10.12.2011.
Ana bozinovic
ocenaocenaocenaocenaocena
aala Cajlonka sa imenom boginje,siromasnog porekla, skromnih zelja i jos skromnijeg zivotnog iskustva postaje gospodarica velelepnog zdanja. Sve je njeno, rajsko ostrvo sa paunima, kuca od hiljadu odaja, plantaze, posedi i raskosni automobili. Ali nikakvo bogatstvo joj ne pruza srecu i zadovoljstvo kao boravak u rusevnom drevnom hramu i prijateljstvo sa sluzavkom gorostasnog izgleda i natprirodnih darova. Ljubav nalazi onda kada bude izgubila sve materijalno,u opasna vremena i sa muskarcem koji bi trebalo da joj bude neprijatelj. Gde je njen ugovoreni suprug u njoj video malu, crnu, neuku seljancicu plasljivu i poniznu,drugi muskarac vidi egzoticnu lepoticu velikog srca... Iz pera Rani Manice nista manje velicanstveno nije moglo da se rodi...
0 0

Japanski ljubavnik

09.12.2011.
Jelena Vasić
ocenaocenaocenaocenaocena
Nisam ni slutila u kojoj meri će mi se otvoriti svet jedne žene, jednog naroda, vremena, drugačijeg razmišljanja... ali koliko smo svi, ma gde da smo, isti i jednaki u sebi samima, u pogledima na svet oko sebe, u načinu na koji volimo i žudimo. Ne, nije ovo priča samo o ljubavi, ili samo o strasti. Postupci kad nešto gubimo, samoća kad nekog gubimo, mudrost u sopstvenom ćutanju, pokoravanje vaspitanju i tradiciji, prihvatanje nemogućeg, vera u lepotu dodira, tišine, tame... i odanost. Vernost je prevaziđena svest, ali nam je između redova data jedna izuzetna lekcija o odanosti. Postojanost duha u svemu što čitava jedna galerija likova proživljava je izvanredna. Priča kojoj se dogodio život kakav jeste, neulepšan, bez ijedne suvišne reči, bez bespotrebnog objašnjavanja. Lepota i jeste u nagoveštajima, a "Japanski ljubavnik" je nagovestio jednu potrebu - voleti.
0 0

Japanski ljubavnik

06.12.2011.
Radmila Stanković
ocenaocenaocenaocenaocena
Jedva sam dočekala prevod ovog romana Rani Manike, oduševljena njenim pripovedanjem u prethodna dva. Sva tri su potpuno drugačija, i Japanski ljubavnik je, rekla bih, kruna njenog rada. Iznenadno bogatstvo nakon teškog detinjstva ni malo nije promenilo skromnu Parvati, koja iako u prvo vreme neprihvaćena od strane supruga, biva omiljena kod posluge i svih ostalih sa kojima stupa u kontakt. Čudnovatom lepotom privlači muškarce, a nakon smrti muža, u ratu, da bi spasila čast pastorke, i najvećeg neprijatelja u tom trenutku. I nemoj da vas naslov prevari: ovo nije erotski, već predivan ljubavni roman, koji nas između ostalog, upoznaje sa jednom drugačijom kulturom, nama veoma dalekom i stranom.
0 0

Japanski ljubavnik

11.11.2011.
Kristina
ocenaocenaocenaocenaocena
Pravi okretac stranica... cita se u jednom dahu... malo neobicna ljubavna prica kako strast mozda i dodje u pravo vreme ali mozda ne uvek sa. drustveno prihvatljivo, pravom osobom...
0 0

Japanski ljubavnik

28.10.2011.
Sladjana
ocenaocenaocenaocenaocena
Divna knjiga, koju cete citati sa uzivanjem.Naprosto Vas uvuce u sebe i ne mozete je ostaviti neprocitanu. U knjizi se govori o sudbini jedne devojcice i njenom zivotu, odrastanju, udaji i spoznaji prave strasti sa pogresnim covekom.
0 0
Od istog autora
Iz istog žanra
Kupci ove knjige kupili su i

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.