Laguna - Bukmarker - Vladika Grigorije i brojni drugi autori u utorak na štandu Lagune - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Vladika Grigorije i brojni drugi autori u utorak na štandu Lagune

Lepa druženja sa čitaocima i potpisivanja knjiga poznatih pisaca na štandu Lagune, u okviru Sajma knjiga, nastavljaju se i u utorak.



Utorak, 25. 10. 2022.

11.00 – Milica Živadinović
12.00 – Aleksandra Urošević
13.00 – Slavimir Stojanović Futro
14.00 – Vlado Ilić, Maja S. Bašić
15.00 – Stefan Marković
15.30 – Vladimir Vujinović
16.00 – Srđan Anđelić
17.00 – Vladika Grigorije
19.00 – Živojin Petrović

Dan će otvoriti Milica Živadinović, koja će od 11 sati potpisivati svoje luksuzno dvojezično izdanje o bogatstvu narodnog stvaralaštva „Ornamenti Srbije“. U potrazi za objašnjenjem porekla i mogućih značenja ornamenata na pirotskom ćilimu, knjiga Milice Živadinović, slikarke i praunuke slavnog „južnjaka“ Bore Stankovića, pruža temeljan uvid u tradiciju ženskog zanata.

Nakon toga, od 12 sati, najmlađi čitaoci imaće priliku da se druže sa Aleksandrom Urošević, autorkom knjige „Luče i Silvija“. Devojčica Silvija i mačence Luče su najbolji prijatelji. I ništa nije smešnije i zabavnije od toga kako, s jedne strane knjige, Silvija otkriva svet oko sebe, i kako, kad okrenete knjigu, Luče svojim mačjim okicama gleda šta sve postoji u njihovom stanu.

Od 13 sati, knjige će potpisivati Slavimir Stojanović Futro. Za najmlađe, tu su Futrove prelepe knjige „Singi Lumba i Drvo čarobnih olovaka“ i „Singi Lumba i kockasta planeta“. Za odrasle, tu je knjiga „Devet – roman u ilustrovanim pričama“, a među naslovima poznatog beogradskog dizajnera i vizuelnog umetnika nalazi se i predivni „Rečnik beskrajnog odrastanja“, slikovnica namenjena onima koji žele ponovo da odrastu.

Lice bez maske“ je nova knjiga Vlade Ilića, u kojoj, kroz razgovor sa Majom S. Bašić, upoznajemo njegovu konstelaciju: od dečaštva, preko brakova, priče o rođenju dece, školovanju i ličnom razvoju, čitalac ima privilegiju da zaviri u srce i dušu ovog čoveka, učitelja i terapeuta. Vlado Ilić i Maja S. Bašić biće na Laguninom štandu od 14 sati.

Autor romana „Pokojnik drugog reda“ Stefan Marković družiće se sa čitaocima od 15 sati. Radnja „Pokojnika drugog reda“ je više nego uzbudljiva: Na dan svoje sahrane, četrdesetšestogodišnji hipohondar Petar Petrović Puška shvata da ne želi da bude pokopan. Odustaje od sahrane, spreman da se vrati starom životu, supruzi i sinu, kao i svom bezličnom i dosadnom poslu u pozorištu. Ali ništa se ne odvija po planu…

Od 15.30 sati uživaće ljubitelji trilera, jer će gost na Laguninom štandu biti pisac Vladimir Vujinović, čiji je roman „Slamar“ savršeno štivo za obožavaoce tog žanra. Radnja ovog trilera punog jeze i preokreta počinje u Beogradu, u Banjičkoj šumi, kada ispod strašila za ptice bude pronađen leš kome su povađeni unutrašnji organi, a stomačna duplja napunjena slamom.

Najmlađi će ponovo uživati od 16 sati, kada na Sajam knjiga dolazi Srđan Anđelić Mjehur, autor prelepe knjige za decu „Eva i njen Roksi“. Pošto mame i tate previše rade pa nemaju vremena za svoju decu, sada roboti pomažu mališanima oko školskih zadataka. I sve bi bilo u redu, u tom savršenom gradu, da se nije pojavio robot sa greškom po imenu Roksi. A baš njega je izabrala Eva. Devojčica i robot postali su najbolji drugari – i zbog toga se sve promenilo.

Ukoliko među vama ima onih koji nisu uspeli da stignu na potpisivanje vladike Grigorija u knjižari Delfi SKC, Sajam knjiga je idealna prilika za susret. Od 17 do 19 sati, vladika Grigorije potpisivaće novu knjigu „Nebeska dvorišta“, kao i prethodnu „Preko praga“. „Nebeska dvorišta“ su snažna i potresna priča o životu, lepoti i stradanju, a knjiga „Preko praga“ predstavlja čitaocima sudbine malih ljudi u hercegovačkom podneblju s kraja burnog XX veka.

Nakon toga, knjige će potpisivati Živojin Petrović, autor hit knjiga „Nestvarno, a stvarno 1 i 2“ i „Ratnik sunca“. Knjiga „Ratnik sunca“ donosi priču o misteriji smrti našeg čuvenog naučnika Branka Lalovića, prvog borca za obnovljivu energiju u Srbiji, dok i prvi i drugi deo zbirke priča „Nestvarno, a stvarno“ donose neverovatne priče iz naše prošlosti.

Pored uobičajenih sajamskih popusta od 15%, uz članske popuste do 20% na štandovima Lagune u Hali 1 i 4, i ove godine smo spremili popuste za kupovinu više knjiga. Za kupovinu 3–5 knjiga važiće dodatni popust od 10%, popust od 15% odnosiće se na kupovinu 6–8 knjiga, a za kupovine preko 9 knjiga dodatni popust je 20%. I ovog puta imaćemo omiljene akcije čitalaca „3 knjige za 499 dinara“ i „3 knjige za 999 dinara“. Rođendanski popust od 40% važi za kupovinu do 3 Lagunine knjige.

Dobro došli!

Partner Lagune na ovogodišnjem Sajmu knjiga je Banca Intesa a Laguni su se pridružili i brojni sponzori: Bambi, Henkel, Sarantis, Haier, Generali, Flixbus, PS Fashion, Esi.


Podelite na društvenim mrežama:

Povezani naslovi
predstavljena pesnička zbirka u lavirintu  laguna knjige Predstavljena pesnička zbirka „U lavirintu“
19.04.2024.
Nova zbirka poezije Igora Mirovića predstavljena je 18. aprila u kafeteriji Bukmarker knjižare Delfi SKC.   Pored autora, o knjizi su govorili prof. dr Zoran Đerić i prof. dr Aleksandar Je...
više
ema jarlet o orionu i mraku slikovnice i večernje nebo su oduvek bili deo mog života laguna knjige Ema Jarlet o „Orionu i Mraku“: Slikovnice i večernje nebo su oduvek bili deo mog života
19.04.2024.
Autorka hita „Orion i Mrak“ Ema Jarlet otkriva svoju opsesiju mrakom, kako nastaju priče i junaci koje ilustruje i u kome je pronašla inspiraciju za svoje čarobne slikovnice koje nakon objavljivanja n...
više
rastislav durman o novoj knjizi ona bića koja nisu sića  laguna knjige Rastislav Durman o novoj knjizi „Ona bića koja nisu sića“
19.04.2024.
„Ona bića koja nisu sića“ nova je knjiga evropskih bajki koju je priredio novosadski autor Rastislav Durman. Pisac za decu i odrasle poslednjih godina posvetio se prikupljanju bajki sa svih evropskih ...
više
prikaz knjige vladalac nikola makijavelija uputstvo za rukovanje državom laguna knjige Prikaz knjige „Vladalac“ Nikola Makijavelija: Uputstvo za rukovanje državom
19.04.2024.
„Ne zna se ko pije, a ko plaća“ najbolji je iskaz o situaciji u renesansnoj Italiji. U svakom njenom kutku sram, zločin i samovlašće bili su deviza. Zločin? Stvar službene dužnosti. Ubistvo? Oblik dru...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.