Laguna - Bukmarker - Održana promocija knjiga „Priznati ono što jeste“ i „Da!“ - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Održana promocija knjiga „Priznati ono što jeste“ i „Da!“

U četvrtak, 12. marta, u prepunom Delfi Caféu u SKC-u održana je promocija knjiga „Priznati ono što jeste“ Berta Helingera i „Da!“ Ridigera Šahea. O knjigama su govorili profesor Vlado Ilić, instruktor Poretka ljubavi, Maksim Santini, filozof i terapeut, dr Katarina Rakita, specijalista anesteziologije i reanimacije, i Nebojša Barać, urednik.


 
Knjiga „Da!“ govori o tome da u svakom od nas postoji mesto koje je zaslužno za to da li ćemo biti tužni ili srećni. Da li ćemo osećati ljubav ili odbojnost. To nevidljivo mesto koje odlučuje o našim osećanjima dela po principu unutrašnjeg mehanizma koji se pokreće kada se suočavamo sa određenom situacijom ili sa određenim ljudima. Svako unutrašnje „ne“ stvara odbojnost i negativna osećanja. Svako unutrašnje „da“ stvara osećanje sreće i u jednom trenutku nas ispunjava ljubavlju.
 
Vlado Ilić je objasnio da je knjiga „Priznati ono što jeste“ nastala iz razgovora novinarke Gabrijel ten Hevel sa Bertom Helingerom koji je dao odgovore na pitanja iz svog terapeutskog rada i načina razmišljanja.

„Helinger vodi čitaoca na put spoznaje, koji za njega počinje priznavanjem onoga što jeste. Tako postaju razumljiva njegova shvatanja o upletenosti i slobodi, vezanosti i ljubavi, pritajenoj moći, savesti, veličini u jednostavnom, napretku kroz krivicu i iluziji sile... Helinger odgovora i na suštinska pitanja poput ogorčenosti i morala, poretka i nasilja, usvajanja dece i incesta. On povlači jasnu liniju između odgovornosti u psihoterapeutskom i javnom polju“, rekao je Ilić.
 
Bert Helinger, rođen 1925, studirao je filozofiju, teologiju i pedagogiju, boravio šesnaest godina u Južnoj Africi kao član jednog katoličkog misionarskog reda. Potom je počeo da se bavi psihoanalizom i preko grupne dinamike, primarne terapije, transakcione analize i različitih oblika hipnoterapije razvio je sopstveni način sistemske i porodične terapije.
 
„Nijedan terapeut u nemačkom govornom području nije u proteklim godinama pobudio interesovanje javnosti kao Bert Helinger. Pred vama je njegova knjiga, u kojoj Helinger u sažetom razgovoru sa novinarkom Gabrijelom ten Hevel daje uvid u svoj rad i način razmišljanja. Helinger u dubini duše dotiče ljubav. Ljubav, koja ponekad upravlja teškim sudbinama. On traga i nalazi rešenja koja mogu da preokrenu takve sudbine“, zaključio je Ilić.
 
Na promociji je izvedena i praktična demonstracija terapeutskog metoda Porodičnog rasporeda (Poretka ljubavi) po Bertu Helingeru, posle kojeg su prisutni dugo postavljali pitanja na koja je Vlado Ilić odgovarao.

  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna


Podelite na društvenim mrežama:

Povezani naslovi
omiljena akcija knjigoljubaca 3 za 999 od 7 do 26 maja  laguna knjige Omiljena akcija knjigoljubaca: „3 za 999“ od 7. do 26. maja!
26.04.2024.
Akcija koju najviše volite i uvek željno iščekujete, jer su tamo najbolji naslovi iz naše ponude – „3 za 999“ počinje 7. i traje do 26. maja 2024. godine, u svim Delfi knjižarama, kao i na sajtovima l...
više
laguna donirala važan uređaj institutu za majku i dete laguna knjige Laguna donirala važan uređaj Institutu za majku i dete
25.04.2024.
Jedna od važnih aktivnosti Lagune u prošloj godini, koja je bila u znaku obeležavanja četvrt veka postojanja, jeste odluka da sredstva namenjena proslavi jubileja preusmerimo u humanitarne svrhe. ...
više
uskoro na brodvej stiže i mjuzikl suludo bogati azijci video  laguna knjige Uskoro na Brodvej stiže i mjuzikl „Suludo bogati Azijci“ [video]
26.04.2024.
Popularni knjiško-filmski serijal se adaptira u mjuzikl na Brodveju. Džon M. Ču će biti zadužen za režiju muzičko-scenske adaptacije „Suludo bogatih Azijaca“. Za potrebe mjuzikla (u produk...
više
dženi kolgan božićna knjižara i čari škotskog duha laguna knjige Dženi Kolgan: „Božićna knjižara“ i čari škotskog duha
26.04.2024.
Škotska spisateljica Dženi Kolgan u razgovoru za Politiku otkriva čaroliju koja se krije iza njenog najnovijeg romana „Božićna knjižara“. Praznična knjiga škotske spisateljice Dženi Kolgan „Bož...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.