Laguna - Bukmarker - Nova izdanja domaćih autora - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Nova izdanja domaćih autora

Roman Dobrice Ćosića „Koreni“, nagrađen prvom Ninovom nagradom, doživeće dvanaesto izdanje. Smeštena u vreme političkih promena i previranja srpskog građanskog društva s kraja XIX i početkom XX veka, priča prati živote Aćima Katića, čoveka tradicionalnog kova i radikala, i njegovih sinova Vukašina i Đorđa.

I prvi deo treće knjige trilogije „Vreme zla“ Dobrice Ćosića – „Vernik I“ uskoro će se pojaviti ponovo u knjižarama. U romanu se obrađuje period od povratka Bogdana Dragovića u Jugoslaviju, preko Aprilskog rata, do pada Užičke republike. U romanu se poslednji put pojavljuju Vukašin Katić, protagonista „Vremena smrti“ i „Korena“, kao i Dragović i Petar Bajević.

O novcu i strastima“, prvi deo trilogije Dr Neleta Karajlića „Solunska 28“, doživeće deveto izdanje. Spajajući najbolje sastojke južnoameričkog magijskog realizma i sarajevskog novog nadrealizma, Nele nam pripoveda istoriju jedne kuće u dorćolskoj ulici i vodi nas u prostor sa druge strane ogledala, na samoj tromeđi života, smrti i večnosti.

U štampi je sedmo izdanje špijunskog romana Dejana Lučića „Profesori smrti 1: Nosači kovčega“. Dejan Lučić se u svojim knjigama bavi tematikom teorija zavere, poput masonerije, tajnih društava... U „Nosačima kovčega“, prvom delu iz serijala „Profesori smrti“, autor otkriva čitaocima kako se eliminišu političari, intelektualci, obaveštajci... i kako profesori smrti uopšte rade.

Melanholični roman „Dnevnik druge zime“ Srđana Valjarevića doživeće treće izdanje. Ovo je priča o usamljeniku koji vodi dnevnik o svom lutanju Beogradom dok se oporavlja posle teške bolesti.

U prodaji će se uskoro naći treće izdanje knjige „Sabor junaka“, koju je priredio Petar Žebeljan. Knjiga je namenjena mladima, ali i svima koji požele da saznaju ponešto iz naše bogate i burne prošlosti, pre svega iz vremena Prvog i Drugog srpskog ustanka. U njoj se nalaze priče o slavnim ličnostima, ali i onim manje poznatim, čija nas dela ispunjavaju divljenjem.

Pouzdan vodič kroz pravoslavni hram, istoriju srpske crkve i osobenosti pravoslavne vere „Srpsko pravoslavlje“ Momčila Petrovića i Slobodana Reljića pregledna je, sistematična i bogato ilustrovana monografija o pravoslavnoj veri kod Srba. U štampi je drugo izdanje.

Hamsin 51“ Dragana Velikića, roman o najnovijoj srpskoj intelektualnoj emigraciji stvorenoj tragičnim raspadom SFRJ, spektakularna je porodična saga. Glavni junak romana je pesnik Nikola Gavrić, koji je poslednjeg novembarskog dana 1972. godine otkrio rukopis svoga oca Žarka, u kome taj nesvršeni student prava traga za Dositejevim i Njegoševim tragovima u Italiji. U štampi je drugo izdanje.


Podelite na društvenim mrežama:

Povezani naslovi
održana promocija knjige bez opoziva poslednje reči znamenitih ličnosti  laguna knjige Održana promocija knjige „Bez opoziva: Poslednje reči znamenitih ličnosti“
17.04.2024.
U kafeteriji Bukmarker knjižare Delfi SKC 16. aprila predstavljena je knjiga „Bez opoziva: Poslednje reči znamenitih ličnosti“ Vladete Jankovića i Dejana Mihailovića, obuhvatan i raznovrstan hronološk...
više
promocija romana tri hleba nasušna u trsteniku laguna knjige Promocija romana „Tri hleba nasušna“ u Trsteniku
17.04.2024.
Autorka Slavica Mastikosa predstaviće svoj roman „Tri hleba nasušna“ pred čitaocima u Trsteniku. Promocija će se održati u petak 19. aprila od 19 sati u čitaonici Narodne biblioteke „Jefimija“. ...
više
srđan valjarević niko ne može da zna šta je taman laguna knjige Srđan Valjarević: Niko ne može da zna šta je taman
17.04.2024.
Malo je ljudi na našoj književnoj sceni oko kojih se tako diže fama kao kada se pomene ime Srđana Valjarevića. On je među čitaocima izgradio kultni status tokom decenija, zato što ga to uopšte nije za...
više
ljubica arsić u svetu usamljenika u kom živimo za pisca su parovi provokativni video  laguna knjige Ljubica Arsić: U svetu usamljenika u kom živimo za pisca su parovi provokativni [video]
17.04.2024.
Ljubica Arsić, jedna od najznačajnijih savremenih srpskih spisateljica, predstavila je zbirku kratkih priča „Ti i ja smo bili par“ kao gošća „Kulturnog dnevnika“ na RTS-u. U njima autorka ispituje top...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.