Laguna - Bukmarker - Knjižara Delfi na Terazijama ponela ime Slobodana Selenića - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Knjižara Delfi na Terazijama ponela ime Slobodana Selenića

Izdavačka kuća Laguna i knjižarski lanac Delfi nastavljaju da dodeljuju knjižarama imena velikih srpskih pisaca. Još jedna u nizu je i Delfi knjižara koja se nalazi u ulici Terazije 38 i koja je ponela ime ime velikog srpskog pisca i dramaturga Slobodana Selenića.


 
Na svečanosti održanoj u petak, 29. septembra, govorili su akademik i pisac Dušan Kovačević, profesor na FDU Nenad Prokić, direktorka Delfi knjižara Vesna Mihajlović, dok je prisutne pozdravila udovica velikog pisca Merima Selenić. Odlomke iz dela Slobodana Selenića čitao je glumac Petar Mihailović.
 
Nenad Prokić je Slobodana Selenića nasledio na katerdi za dramaturgiju na Fakultetu dramskih umetnosti. „Slobodan Selenić ostaje moj najznačajni professor, kolega i prijatelj. Zahvaljujem se i Laguni na ovom činu jer posle nekih čudnih naziva ulica, evo knjižare sa sjajnim imenom“.
 
Vesna Mihajlović je ukazala na važnost „kulture saćanja“ kada je reč o velikim srpskim piscima koji su ostavili značajan trag u našoj književnosti i kulturi. „Mi ćemo se i dalje truditi da knjižare u Beogradu ali i ostalim gradovima u Srbiji opstanu i budu mesto na kome će nove generacije uživati u knjigama.“
 
Akademik i pisac Dušan Kovačević bio je student pisca po kome je knjižara na Terazijama ponela ime: „Slobodan Selenić je većinu svojih priča u romanima i dramama posvetio ljudima koji su živeli u Beogradu: malobrojnim i umornim starosedeocima znanim kao i 'starim Beograđanima' i – s druge strane ulice došljacima u odeći istkanoj u zavičaju ili dobijenoj dolaskom u prestonicu: kožnim mantilima ili modrim odelima, sve zavisi od službe koju su zaslužili, zaradili, dostigli.“ Ceo govor Dušana Kovačevića možete pročitati ovde.

Posetioci su imali prilike da vide i artefakte Slobodana Selenića, njegove beleške pisane rukom, naočare, perorez i olovku kojom je potpisivao svoj čuveni roman „Ubistvo s predumišljajem“.
 
Knjižara „Slobodan Selenić“ je osma u Beogradu i četrnaesta u Srbiji koja nastavlja tradiciju imenovanja i sećanja na važne pisce. „U svojoj vrednoj i dragocenoj ideji da podseća nove generacije mladih ljudi – ljubitelje knjige, na značajna imena srpske književnosti, izdavačka kuća Laguna je danas imenovala ovu knjižaru u centru Beograda imenom Slobodana Selenića, pisca sudbina ljudi, ulica i života ovog grada. Slobodan Selenić je ostao gospodin pisac u našem sećenju i u svojim nezaboravnim knjigama koje će od danas imati svoju kuću u gradu gde su rođene“, završio je svoj govor Dušan Kovačević.
 
Sve koji danas posete knjižaru na adresi Terazije 38 u Beogradu, očekuje popust od 30 odsto prilikom kupovine 30 najnovijih Laguninih naslova i knjiga Slobodana Selenića. Ovaj popust se ne može kombinovati sa ostalim popustima u knjižari.

  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna


Podelite na društvenim mrežama:

Povezani naslovi
dečji dani kulture od 5 do 7 aprila u igri sa knjigom  laguna knjige Dečji dani kulture od 5. do 7. aprila – U igri sa knjigom!
29.03.2024.
I ovog aprila deca se najlepše druže sa knjigom, i to u okviru Dečjih dana kulture, još jedne manifestacije koja promoviše knjigu i čitanje na najlepši način: kroz igru i zabavu!   Dečji da...
više
proslavimo svetski dan dečje knjige laguna knjige Proslavimo Svetski dan dečje knjige
29.03.2024.
Svetski dan dečje knjige, ustanovljen 1967, kako bi se skrenula pažnja na potrebe najmlađih čitalaca, obeležava se 2. aprila, na dan rođenja danskog pisca Hansa Kristijana Andersena. Tim p...
više
istorija u 56 poglavlja dvadeset minuta luja xix čedomira antića u prodaji od 1 aprila laguna knjige Istorija u 56 poglavlja – „Dvadeset minuta Luja XIX“ Čedomira Antića u prodaji od 1. aprila
29.03.2024.
Posvećeni istoričar Čedomir Antić objedinio je u knjizi „Dvadeset minuta Luja XIX“ 56 intrigantnih priča iz istorije kako naše tako i svetske. U svom prepoznatljivom maniru, pitko i slikovito, opisao ...
više
komemorativni skup sanu posvećen goranu petroviću laguna knjige Komemorativni skup SANU posvećen Goranu Petroviću
29.03.2024.
U prisustvu velikog broja članova Srpske akademije nauka i umetnosti u Svečanoj sali SANU u četvrtak 28. aprila održana je komemorativna sednica, posvećena piscu i akademiku Goranu Petroviću (1961–202...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.