Laguna - Bukmarker - Kako je biti zarobljen na imanju na kom je živela Agata Kristi? - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Kako je biti zarobljen na imanju na kom je živela Agata Kristi?

Više od 100 ljudi je prošlog petka bilo na nekoliko sati zarobljeno u Grinveju, nekadašnjem domu čuvene britanske autorke misterija Agate Kristi, koji se nalazi u unutrašnjosti Engleske.

Foto: Jason Ballard / Flickr / Wikimedia Commons / CC BY 2.0

U nizu događaja koji baš kao da su sišli sa stranica jedne od misterija slavne spisateljice, grupa turista se našla u nevolji nakon što je tokom oluje srušeno drvo, koje je blokiralo put koji vodi do imanja u okrugu Devon, u jugozapadnoj Engleskoj.

Kerolajn Heven, turistkinja koja je došla da poseti Grinvej, javila je lokalnoj novinskoj kući Devon Live da je oko 100 turista ostalo zarobljeno na imanju nekadašnje kuće za odmor Agate Kristi.

Britanski nacionalni fond, koji upravlja ovim istorijskim lokalitetom, brzo je na svoju veb-stranicu postavio informaciju da je veliko drvo palo i preprečilo put koji vodi ka Grinveju.

Portparol Nacionalnog fonda rekao je da je svestan da „posetioci, osoblje i volonteri još uvek ne mogu da napuste Grinvej“, dodajući da Nacionalni fond „čini sve“ da im na najbolji mogući način prekrati vreme.

Foto: Derek Harper / Wikimedia Commons / CC BY-SA 2.0

Turisti koji su ostali zarobljeni nisu se dosađivali – pili su čaj u sobi za čaj i igrali kriket na travnjaku, izjavila je Kerolajn Heven, i pohvalila je osoblja koje se trudilo da se pobrine za turiste.

Na veb-stranici Nacionalnog fonda stoji informacija da je opštepoznato da je i sama Agata Kristi provodila sate na travnjacima Grinveja, igrajući golf i kriket i zabavljajući goste tako što im je čitala odlomke iz svojih najnovijih romana.

Zarobljeni turisti su takođe imali vremena da istraže bašte imanja i čuvenu kućicu za čamce koja je poslužila kao mesto zločina u Agatinom romanu „Vašar zločina“.

Uprkos naizgled spokojnoj atmosferi, neki korisnici društvenih mreža nisu mogli a da ne povuku paralelu sa kultnim romanom Agate Kristi „I ne osta nijedan“, u kome je deset stranaca pozvano u zabačenu vilu na obali Devona bez ikakvog objašnjenja. Kada gosti, jedan po jedan, bivaju ubijeni, postaje jasno da se među njima krije ubica.



Jedan korisnik društvenih mreža je podelio link do članka iz novina uz tvit u kome se odbrojava „99, 98, 97, 96, 94 (jezivo), 93“. Drugi korisnik je podelio članak, savetujući zarobljene turiste da se „odmah udruže“.

Međutim, turiste na kraju ipak nije dočekala strašna sudbina likova Agate Kristi, pošto su napustili imanje u petak uveče nakon što su lokalne spasilačke službe uspele ponovo da otvore put.

Međutim, oni koji žele da osete magiju misterija Agate Kristi moraće da se strpe još malo, pošto je u subotu Nacionalni fond upozorio potencijalne posetioce da će Grinvej ostati zatvoren zbog „velike štete od oluje“ koju je pretrpeo.

Autor: Niv Kenedi
Izvor: amp.cnn.com
Prevod: Kristijan Vekonj


Podelite na društvenim mrežama:

Povezani naslovi
omiljena akcija knjigoljubaca 3 za 999 od 7 do 26 maja  laguna knjige Omiljena akcija knjigoljubaca: „3 za 999“ od 7. do 26. maja!
26.04.2024.
Akcija koju najviše volite i uvek željno iščekujete, jer su tamo najbolji naslovi iz naše ponude – „3 za 999“ počinje 7. i traje do 26. maja 2024. godine, u svim Delfi knjižarama, kao i na sajtovima l...
više
laguna donirala važan uređaj institutu za majku i dete laguna knjige Laguna donirala važan uređaj Institutu za majku i dete
25.04.2024.
Jedna od važnih aktivnosti Lagune u prošloj godini, koja je bila u znaku obeležavanja četvrt veka postojanja, jeste odluka da sredstva namenjena proslavi jubileja preusmerimo u humanitarne svrhe. ...
više
uskoro na brodvej stiže i mjuzikl suludo bogati azijci video  laguna knjige Uskoro na Brodvej stiže i mjuzikl „Suludo bogati Azijci“ [video]
26.04.2024.
Popularni knjiško-filmski serijal se adaptira u mjuzikl na Brodveju. Džon M. Ču će biti zadužen za režiju muzičko-scenske adaptacije „Suludo bogatih Azijaca“. Za potrebe mjuzikla (u produk...
više
dženi kolgan božićna knjižara i čari škotskog duha laguna knjige Dženi Kolgan: „Božićna knjižara“ i čari škotskog duha
26.04.2024.
Škotska spisateljica Dženi Kolgan u razgovoru za Politiku otkriva čaroliju koja se krije iza njenog najnovijeg romana „Božićna knjižara“. Praznična knjiga škotske spisateljice Dženi Kolgan „Bož...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.