Laguna - Bukmarker - Hitovi domaće i svetske književnosti u Noći knjige! - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Hitovi domaće i svetske književnosti u Noći knjige!

Sledeći korak pripreme za Noć knjige koja će se održati od 9. do 11. juna 2023. godine u svim Delfi knjižarama, Laguninom klubovima čitalaca u Srbiji i regionu jeste pisanje spiskova za kupovinu.



Kako se popusti na Lagunina izdanja kreću od 25% za kupovinu jedne knjige, do čak 40% za četiri ili više knjiga, ostaje samo da napravite najbolju kombinaciju i ostvarite najveći popust.

Evo naših predloga:

Doživljaji Frica, Dobrile, Mate, Kineza Lija, Profesora filozofije, Malog deteta i drugih slikovitih junaka ove vesele družine nastavljaju se u novoj knjizi Srđana Valjarevića „Brod koji je zaplovio kroz maglu“. Dok neprestano menjaju majice sa odštampanim uvek novim sloganima koje su sami izmislili, najčešće primerenim situaciji, ovi naši savremenici nastavljaju da raspravljaju i o svakodnevnim i o istorijskim događajima koji ih okružuju, u mnogo čemu apsurdnim.

U svom novom delu „Srbin kojekude“ Bojan Ljubenović nastavlja da se na krajnje duhovit i sebi svojstven satiričan način bavi današnjom Srbijom. Ovo je istovremeno i putopis, i intimni dnevnik, i autobiografija, i ogledalo naše stvarnosti. Dok piše o naizgled običnim, svakodnevnim dogodovštinama i događajima, autor rasvetljava mnogo krupnije i ozbiljnije društvene pojave i probleme.

Pred čitaoce stiže i nova neodoljiva zbirka priča „Bolja strana“ Jelice Greganović. Ona sve primećuje! Gde god se okrene, zbiva se nešto zanimljivo, nešto što zaslužuje da uđe u knjigu i da se zapamti. I nevolje treba zabeležiti, gubitnike i sirotane metnuti u knjigu, i rođenu familiju, i izgubljenu najbolju drugaricu. Sve je kod Jelice nekako tačno, pametno i duhovito komentarisano. Sve vam je blisko.



U „Besplatnoj dostavi“, izmenjenom i dopunjenom izdanju romana „Amaruši“, Vedrana Rudan problematizuje jednu od najvažnijih tema današnjice: poziciju deteta u kapitalizmu. Knjiga će se naći pred čitaocima u subotu 10. juna.

Skrećemo vam pažnju na novu knjigu Štefani Štal „Upoznaj sebe i druge“. Posle bestselera „Dete u tebi mora da pronađe svoj zavičaj“, Štalova u novoj knjizi utvrđuje šesnaest osnovnih tipova ličnosti, zasnovanih na Majer-Brigsovom indikatoru tipova (MBTI). Na osnovu testa ličnosti možete da utvrdite sopstveni karakterni profil, kao i profil svojih bližnjih. Naučićete kako da se ophodite sa različitim tipovima ličnosti, što će vas poštedeti stresa koje uzajamno nerazumevanje i sukobi sa sobom nose.




Sve ljubitelje epske fantastike prijatno će iznenaditi vest da će se u prodaji naći „Nebeski oganj“, peti deo serijala „Točak vremena“ – s novim koricama i u tvrdom povezu.

U društvu vedrih dama“ je šesti roman u hit serijalu „Prva damska detektivska agencija“ Aleksandra Mekola Smita. Dragocena Ramocve, bocvanska privatna istražiteljka vedrog duha i „tradicionalne građe“, najzad se udala za gospodina Dž. L. B. Matekonija iz Brzih motora Tlokvenga. Njena detektivska agencija radi punom parom i čini se da je sve konačno na svom mestu. A onda će na svojoj verandi naći bundevu, a u kući uljeza.


Ksenija Atanasijević (1894–1981) bila je prva žena doktor nauka i prva žena docent u Kraljevini Srba, Hrvata i Slovenaca. „Elegija o beloj devojčici“ Zorana Penevskog je roman o njenom životu koji se inventivno plete oko njene istoimene prve objavljene priče i u formi je fragmenata po uzoru na njeno najpoznatije delo „Filozofski fragmenti“.


Poklapanje“ je novi uzbudljivi triler Harlana Kobena. Kad iznenada dobije obaveštenje od genealoškog portala da je pronađeno poklapanje sa njegovim DNK profilom, Vajld se približava svojoj prošlosti više no što je ikad sanjao, i konačno ulazi u trag svom ocu. No kad ga upozna, ostaje uskraćen za željene odgovore, samo se otvaraju nova pitanja.


Antonija Frejzer u knjizi „Marija Antoaneta: Životni put“ slika raskošan i očaravajući portret jedne od najčuvenijih žena u istoriji Evrope, pobuđujući saosećanje i uvažavanje za svaki aspekt lika kraljice, uvlačeći čitaoce ne samo u priču o sazrevanju jedne dražesne žene već i o raspletu jedne ere.

Poetičan naslov novog romana Andreja Makina „Stari kalendar jedne ljubavi“ označava istorijski trenutak u Rusiji kada se, prema Lenjinovom dekretu iz 1918. godine, prešlo sa julijanskog kalendara na gregorijanski. Ova metafora o minulom vremenu carevine koja je pala u ruke „graditelja svetle budućnosti“ pripoveda o životu i ljubavima Valdasa Batajeva u vrtlogu istorijskih previranja.

Kada je reč o izdanjima za najmlađe, ne propusite novi roman Gradimira Stojkovića „Ja kao ti, ti kao ja“. Autor čuvenog serijala o Hajduku predstavlja nam Anu i Janu, bliznakinje koje idu u šesti razred i vole da se poigraju tako što se zamene pa naprave pometnju među drugarima i nastavnicima. Kad se u školi pojavi novi đak Vlajko, virtuoz na instrumentu okarini, igra će ponovo početi, ali ovog puta neće sve ići po planu...

Kako da naučite zmaja da sačeka/ sluša/ kaže hvala ti/ kaže izvini...“ je serijal knjiga o maloj Ljilji – ljupkoj devojčici koja ima dar da vas uči posebnim i čarobnim rečima, baš kao što uči svog najboljeg drugara, Nestašnog Zmaja! Iako je ponekad nestrpljiv, tvrdoglav ili neučtiv, na kraju dana uvek nauči nešto novo – da bude učtiviji i ljubazniji! 

Oni su šašavi i neodoljivi, a njihove urnebesno smešne doživljaje prate i obožavaju mladi čitaoci širom sveta. Oni su loši momci o čijim avanturama čitamo u istoimenom serijalu Arona Blejbija a pred čitaoce stižu: „Loši momci 9 – Veliki zli vuk“, „Loši momci 10 – Najgori dan“, „Loši momci 11 – Uspon mračnog gospodara“.


Podelite na društvenim mrežama:

Povezani naslovi
dečji dani kulture od 5 do 7 aprila u igri sa knjigom  laguna knjige Dečji dani kulture od 5. do 7. aprila – U igri sa knjigom!
27.03.2024.
I ovog aprila deca se najlepše druže sa knjigom, i to u okviru Dečjih dana kulture, još jedne manifestacije koja promoviše knjigu i čitanje na najlepši način: kroz igru i zabavu! Dečji dani kul...
više
infuzija čoveku koji posustaje predstavljene canetove ukrštene reči  laguna knjige Infuzija čoveku koji posustaje – predstavljene Canetove „Ukrštene reči“
27.03.2024.
Da je poezija u modi potvrdila je promocija prve poetske zbirke Zorana Kostića Caneta „Ukrštene reči“, koja je održana u Velikoj sali SKC-a 26. marta. Pored autora, učestvovale su književnica Ivana Di...
više
promocija romana vaskrsenje vukašina milićevića laguna knjige Promocija romana „Vaskrsenje“ Vukašina Milićevića
20.03.2024.
U četvrtak 28. marta od 18 sati u kafeteriji Bukmarker knjižare Delfi SKC biće predstavljen roman Vukašina Milićevića „Vaskrsenje“.   O knjizi će, osim autora, govoriti i Igor Perišić, knji...
više
nedeljnik u knjižarama delfi laguna knjige Nedeljnik u knjižarama Delfi
27.02.2024.
Novi broj lista Nedeljnik je na kioscima, a od petka ga možete kupiti za samo 29 dinara u svim knjižarama Delfi širom Srbije uz kupovinu bilo koje Lagunine knjige, knjige drugih izdavača ili proizvoda...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.