Laguna - Bukmarker - Dragan Velikić i Marko Vidojković na Sajmu knjiga u Podgorici - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Dragan Velikić i Marko Vidojković na Sajmu knjiga u Podgorici

Jedan od najvažnijih savremenih srpskih pisaca Dragan Velikić promovisaće svoja književna dela u petak, 9. maja u Podgorici. Velikić će se od 20 časova družiti sa Podgoričanima i potpisivati svoje romane na Sajmu knjiga u TC Delta City.

Dragan Velikić (Beograd 1953), književnik, diplomirao svetsku književnost sa teorijom književnosti na beogradskom Filološkom fakultetu. Od 1994. do 1999. bio je urednik izdavačke delatnosti Radija B92. Pisao je kolumne za NIN, Vreme, Danas i Reporter. Od juna 2005. do novembra 2009. bio je ambasador Republike Srbije u Austriji.

Knjige Dragana Velikića prevedene su na petnaest evropskih jezika. Zastupljen je u domaćim i inostranim antologijama proze. Za svoju književnost 2013. dobio je Nagradu grada Budimpešte.
Književna dela Dragana Velikića koja je objavila izdavačka kuća Laguna su: „Ruski prozor“, „Danteov trg“, „Severni zid“ i „Bonavia“.



„Urednik“, novi roman nestašnog momka srpske književne scene Marka Vidojkovića, u subotu, 10. maja biće predstavljen čitaocima iz Podgorice.

Promocija urnebesne knjige inspirisane istinitim događajima održaće se na Podgoričkom sajmu knjiga u TC Delta City, sa početkom od 20 časova.

Razgovor sa autorom na promociji vodiće Đuro Radosavović.

U novom romanu Marka Vidojkovića glavni junak i piščev imenjak uređuje srpsko izdanje časopisa za muškarce „Big Boj“, u čemu ga ometaju loši odnosi s kolegama, patnja zbog raskida s Janom i neuspešnih pokušaja da se pomire, a naročito slabost prema lakim ženama i ne baš lakim narkoticima. Sve svoje slabe tačke glavni junak će poneti na međunarodnu konferenciju „Big Boja“ u Las Vegasu 2006. godine.

Međunarodni podgorički sajam knjiga održaće se u periodu od 7. do 12. maja 2014. godine. Mesto održavanja je, kao i prethodnih godina, u prostoru centra Delta City, garažni deo. Radno vreme Sajma će biti od 11 do 21 čas.

Izdavačka kuća Laguna će na ovogodišnjem Sajmu knjiga u Podgorici predstaviti svoju kompletnu produkciju i sjajne popuste. Lagunina izdanja svetskih i domaćih hitova biće dostupna po izuzetno povoljnim cenama.

Svojim čitaocima u Podgorici Laguna će ponuditi specijalan sajamski popust od 15 %, dok će uz 3 i više kupljenih knjiga čitaoci moći da ostvare dodatnih 10 % popusta. Članski popusti neće važiti.
 


Podelite na društvenim mrežama:

Povezani naslovi
zoran kostić cane bog ima najbolje odgovore, a đavo najbolje izgovore laguna knjige Zoran Kostić Cane: Bog ima najbolje odgovore, a đavo najbolje izgovore
19.03.2024.
Jedinstveni Zoran Kostić Cane, srce beogradske rok grupe Partibrejkers, jednog od najpriznatijih bendova srpske i jugoslovenske scene, objavio je prvu zbirku pesama „Ukrštene reči“ (Laguna). Od...
više
vladan matijević stvarnost je tamnija od mašte pisca laguna knjige Vladan Matijević: Stvarnost je tamnija od mašte pisca
19.03.2024.
Književnost, ma koliko bila tamna, nikad nije gora od stvarnosti, pisac nikad nije u situaciji da dosegne i dočara stvarnu tamu života, kaže za Novi magazin Vladan Matijević, dobitnik književne nagrad...
više
vogue adria ekskluzivno u delfi knjižarama laguna knjige Vogue Adria ekskluzivno u Delfi knjižarama
18.03.2024.
Vogue, modni magazin u kome se uživa od korice do korice i koji se kolekcionarski čuva, pokrenut je u Srbiji i zemljama regiona (Hrvatska, Slovenija, Bosna i Hercegovina i Crna Gora), a ekskluzivno ga...
više
nova izdanja domaćih autora laguna knjige Nova izdanja domaćih autora
18.03.2024.
U knjižarama će se naći peto izdanje „Neviđene Srbije“ Vlade Arsića, knjizi u kojoj su najluđe storije iz naše istorije. Da li znate da je prva Olimpijada održana na Paliću? Znate li da je Robert de N...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.