Laguna - Alana Kolin - Knjige o kojima se priča
Nova epizoda podkasta svake srede u 20 sati na našem Jutjub kanalu
Alana Kolin

Alana Kolin

Alana Kolin je autorka knjige 10 % čovek. Doktorirala je evolucionu biologiju u Londonu. Tokom svoje naučne karijere pisala je za Sandej tajms magazin, Gardijan, Hafington post, kao i za ARKive.org. Gostuje u brojnim radio i TV programima.

Živi u Bedfordširu sa suprugom. 

Delfi Kutak je pročitao: „10% čovek“

31.05.2023.
Naše telo je naš hram, ali mi taj hram delimo sa još nekim... Zamislimo da su naša tela planete, da je svako telo ponaosob jedinstvena planeta sa svojim plimama i osekama, planinama, rekama i morima, ...
više

Od teorije mikroba do mikrobioma: zbog čega mikrobi još uvek upravljaju našim životima

20.08.2019.
Autorka Alana Kolin, evolucioni biolog, pisac naučne literature i domaćin više od 100 biliona mikroba objašnjava kako možemo poboljšati svoje zdravlje. Imam autoimunu bolest. Moj suprug je alergiča...
više

Prikaz knjige „10% Čovek“ – Ključ zdravlja i sreće drže mikrobi u našem telu

29.03.2019.
Ovaj naučni pregled istražuje i objašnjava ono što je poznato o mikrobiološkoj zajednici koja živi unutar našeg tela i ukazuje na sve ono što još treba da naučimo o njoj. U ovom dobrodošlom protivo...
više

„10% čovek“ je knjiga koja vas navodi da preispitate svoje predstave o zdravlju

19.09.2018.
Ako ste gojazni, izgubite salo uz pomoć pravih mikroba. Ubacivanje nečijeg izmeta u vaše telo može vas izlečiti od upornih bolesti. Savremeni čovek se razboljeva jer je suviše čist. Depresivni i napet...
više

Prikaz knjige „10% čovek“: Između prirode i vaspitanja

07.02.2018.
Ljudi su dugo raspravljali da li određene karakteristike – sklonost ka brbljivosti, talenat za kuglanje, neorganizovanost – mogu da se pripišu vaspitanju ili prirodi. Ali naučnik Alana Kolen, u s...
više

Prikaz knjige: „10% čovek“

22.01.2018.
Ključ zdravlja i sreće drže mikrobi koji žive u našem telu. U poslednjih nekoliko godina došli smo do saznanja da mikrobi, dugo povezivani sa bolestima u našem telu,  imaju podjednako pozitiva...
više

Knjiga „10% čovek“ Alane Kolin – vodič o mikrobioma za početnike – od 12. oktobra u prodaji

10.10.2016.
Gojaznost, autizam, problemi s mentalnim zdravljem, sindrom razdražljivih creva, alergije, autoimunska oboljenja, rak – da li rešenje za epidemiju svih ovih savremenih bolesti leži u našim crevima? Ov...
više
roman serafina krin i srce sveta aleksandre filipović u otkupu publikacija za biblioteke u ukrajini laguna knjige Roman „Serafina Krin i Srce sveta“ Aleksandre Filipović u otkupu publikacija za biblioteke u Ukrajini
18.12.2025.
Uprava za kulturu Solomjanskog okruga gradske državne administracije grada Kijeva sprovela je otkup publikacija od značaja za kulturu i umetnost. Roman „Serafina Krin i Srce sveta“, višestruko nagr...
više
prikaz knjige lazarevo časomerje delo iz ožiljaka na duši sazdano laguna knjige Prikaz knjige „Lazarevo časomerje“: Delo iz ožiljaka na duši sazdano
18.12.2025.
Pošto nas je u „Svetom ratu za Carigrad“ odveo pod bedeme Konstantinopolja, pa nas poveo i u srednjovekovnu Srbiju u „Gorolomu“, Aleksandar Tešić nas u svojoj najnovijoj istorijskoj pustolov...
više
prikaz romana dorćolski rekvijem pukotine u stvarnosti laguna knjige Prikaz romana „Dorćolski rekvijem“: Pukotine u stvarnosti
18.12.2025.
„Dorćolski rekvijem“ Dejana Stojiljkovića, nastavak romana „Serafim“, izvodi na književnu scenu detektiva Malavrazića, koji, pod budnim okom čuvenog junaka Nemanje Lukića, mora da razreši je...
više
delfi kutak je pročitao ukus straha  laguna knjige Delfi Kutak je pročitao: „Ukus straha“
18.12.2025.
Za početak da priznam – imala sam OZBILJNE predrasude u vezi sa domaćim autorima i trilerima! Znate već, čitaš Ficeka, Karizija... i misliš: „Ma daj, ko to može da isprati na domaćem terenu? Domaći pi...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.