Laguna - Bukmarker - Žena koja je napisala „Kupoholičarku“ i očarala Srpkinje, ima jaku poruku za one koje vole šoping. Otkrila nam je i veliku istinu o ljubavi - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Žena koja je napisala „Kupoholičarku“ i očarala Srpkinje, ima jaku poruku za one koje vole šoping. Otkrila nam je i veliku istinu o ljubavi

„Zaista mislim da su stari načini udvaranja izuzetno uzbudljivi i zaista je šteta što smo ih zauvek izgubili.“

Knjige su u stanju da nas inspirišu i pomognu nam da u mašti stvorimo potpuno drugačiji svet. One su u stanju da nam razvedre i ulepšaju svakodnevicu. Ženski deo čitalačke publike posebno uživa u dobrim ljubavnim pričama, koje su povremeno prožete vrcavim humorom. U tome je pravi majstor britanska spisateljica Sofi Kinsela, čiji su romani veoma popularni u Srbiji, a čitaoci željno iščekuju nove avanture koje dolaze iz njenog spisateljskog pera.

Sofi Kinsela je pseudonim britanske književnice Medlin Sofi Vikam. Ona je rođena 1969. godine u Londonu.

Nakon što je završila Nju koledž u Oksfordu, radila je kao novinarka prateći sektor tržišta i finansija.

Svoj prvi roman „Tenis žurka“ (The Tennis Party) napisala je sa 24 godine. Njen prvenac je doživeo uspeh kako kod kritike, tako i kod čitalaca.

Najpoznatija je po svom serijalu „Kupoholičarka“, a njene knjige su prevedene na preko 30 jezika.

Za Telegraf.rs Sofi je govorila o svom radu i idejama koje je pokreću. Voli da stalno izaziva sebe novim temama i da proširuje područje interesovanja o kojem piše.

„Uvek sam puna ideja - neke su dobre, dok neke baš i nisu. Volim da pišem o onome što vidim u svakodnevnom životu, bilo da je u pitanju kupovina, dugovanja ili mentalne bolesti od koje pati neki tinejdžer. Tako da uvek hodam unaokolo sa podešenim radarom kojim lovim priče. Ponekad mi nešto padne na pamet i onda pomislim: 'Moram o ovome da pišem'“, rekla je ona.

Inspirišu je stvari iz njenog svakodnevnog okruženja, pa je čak i neka lična iskustva i doživljaje pretočila u knjige kojima se dive milioni čitalaca širom sveta.

„Beki Blumvud, moja heroina iz serijala 'Kupoholičarka' radi kao finansijski novinar, čime sam se nekada i sama bavila. Taj deo knjige sam definitivno bazirala na sebi i svojim iskustvima. Moja sestra i nekoliko prijatelja su advokati, što me je delimično inspirisalo da napišem knjigu 'Bogomdana domaćica'“, dodala je ona.

Kada piše voli da stvori dobru ljubavnu priču prožetu smehom jer ljudi uvek pozitivno reaguju na to. Ističe da svako voli da pročita knjigu sa srećnim krajem.

Smatra da današnjem društvu ipak fali malo romantike i da je šteta što smo dozvolili da se tako nešto izgubi.

„Imam jednu prijateljicu koja je trenutno u fazi izlazaka i često mi kaže: 'Tražim muškarca koji liči na one iz tvojih knjiga'. Naravno, da sam kao pisac u stanju da u svojoj glavi stvorim najromantičnije scene, a nijedan stvaran muškarac tome nije dorastao.

Ali zaista mislim da su stari načini udvaranja izuzetno uzbudljivi i da je šteta što smo ih zauvek izgubili. Nedavno sam počela da idem na časove plesa i moram priznati da je romantično kada muškarac pleše sa vama. Tome bi trebali da se vratimo ponovo“, ističe ona.

Voli da svoje junakinje kreira po ženama koje su stvarne i koje je inspirišu. Kaže da niko nije savršen i da onda nije problem da im pripiše sve moguće mane.

Ne može da zamisli neku scenu u svojim delima bez komične situacije, ali takođe voli da svojim pisanjem kreira i strastvenu vezu.

Prvi roman je počela da piše dok je još radila kao finansijski novinar za jedan magazin, a ovako veliki uspeh definitivno nije očekivala.

„Pisala sam ga uveče, vikendima, u vozu, na poslu... Kada sam počela znala sam da time želim da se bavim. Uspeh je bio i još uvek je izuzetno veliki i sveprožimajući“, dodaje ona.

Kao tvorac popularnog serijala „Kupoholičarka“ ima jedan dobar savet za sve dame koje previše novca troše na krpice.

„Slobodno možete da razgledate odeću, ali ako ne možete da je priuštite, bolje sebe častite nečim manjim, kao što je recimo karmin“, kaže Sofi.

Sledeće godine će novom knjigom obradovati nešto mlađe čitaoce. U serijalu „Moja mama vila i ja“ glavna junakinja će biti mala devojčica čija mama može da se pretvori u dobru vilu.

Svojim vernim čitaocima u Srbiji se zahvalila na popularnosti koju uživaju njeni romani i dodaje da bi veoma volela da poseti našu zemlju kada joj to obaveze budu dozvolile.

Koliko bi sa jedne strane volela da izdvoji vreme da upozna što više poštovalaca svog rada, toliko bi isto volela da se što više poseti i pisanju.

Autor: A.Tašković
Izvor: Telegraf.rs


Podelite na društvenim mrežama:

Povezani naslovi
dečji dani kulture od 5 do 7 aprila u igri sa knjigom  laguna knjige Dečji dani kulture od 5. do 7. aprila – U igri sa knjigom!
27.03.2024.
I ovog aprila deca se najlepše druže sa knjigom, i to u okviru Dečjih dana kulture, još jedne manifestacije koja promoviše knjigu i čitanje na najlepši način: kroz igru i zabavu! Dečji dani kul...
više
aleksandra filipović i zoran penevski gostovali u oš branko radičević u pančevu povodom jubileja brankovi dani  laguna knjige Aleksandra Filipović i Zoran Penevski gostovali u OŠ „Branko Radičević“ u Pančevu povodom jubileja „Brankovi dani“
28.03.2024.
U okviru obeležavanja jubileja 200 godina od rođenja Branka Radičevića, pisci Aleksandra Filipović i Zoran Penevski družili su se sa učenicima Osnovne škole „Branko Radičević“ u Pančevu. U okviru mani...
više
prikaz romana sutra je novi dan savršen primer (pogrešno shvaćenog) klasika laguna knjige Prikaz romana „Sutra je novi dan“: Savršen primer (pogrešno shvaćenog) klasika
28.03.2024.
Niste se prevarili, to jeste ta knjiga: a zašto je dosadašnji, doslovni prevod originala, „Prohujalo sa vihorom“ (Gone With the Wind), zamenjen prvobitnim naslovom i svojevrsnom parolom glavne junakin...
više
prikaz romana zavedi me knjigama prva ljubav zaborava nema laguna knjige Prikaz romana „Zavedi me knjigama“: Prva ljubav zaborava nema
28.03.2024.
Cveće, čokolade, večere, putovanja – sredstava zavođenja zaista je mnogo, ali se Kejt Bromli u knjizi godine lista USA Today „Zavedi me knjigama“ odlučila za štampanu reč. U ovom je delu rešila da obr...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.