Laguna - Bukmarker - Završen Sajam knjiga u Beogradu - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Završen Sajam knjiga u Beogradu

Danas je završen 57. Međunarodni sajam knjiga u Beogradu. Poslednji dan Sajma knjiga obeležila su tri pisca Dejan Lučić, Aleksandar Ignjatović i Vanja Bulić.

Dejan Lučić ima brojnu publiku koja je danas posetila štand Lagune u želji da im autor knjiga „Kineska osveta“, dvotomne knjige „Vladari iz senke“ i trotomne knjige „Islamska republika Nemačka“ ispiše posvetu.



„Roman ’Vladari iz senke’ je špijunski roman koji je interesantniji od Ladlama, La Karea i Morela, jer se dešava ovde i sada, dok je ’Islamska republika Nemačka’ više od špijunskog romana, to je proročanstvo“, ističe autor.

Posle dugogodišnjeg novinarskog rada i pisanja o srpskoj svakodnevici u različitim dnevnim listovima, Aleksandar Saša Ignjatović je sakupio svoje kolumne i neobjavljene tekstove u jedinstvenu kritiku političkog, društvenog i medijskog života Srbije. Njegovu novu knjigu „Trešnje od olova” u izdanju Lagune čine oštre, sarkastične i duhovite novinarske i esejističke beleške o događajima i ljudima koji, nažalost, jesu slika i prilika modernog srpskog društva: prosti političari, lažni uzori i zvezde koje su se jednom pojavile na televiziji.

„Uvučeni smo u oklop koji čine sve same loše informacije iz medija. Stvarnost i jeste takva, ovo je zemlja u kojoj gotovo ništa ne funkcioniše i izgleda da će uskoro nastupiti apokalipsa. Olovo iz naslova se odnosi ne samo na olovo koje se koristi za štampanje novina, već i na taj oklop, to teško breme koje nas pritiska i zbog kojeg gubimo mentalno zdravlje“, kaže Saša Ignjatović.

Specijalna gošća na potpisivanju nove knjige Saše Ignjatovića bila je Tanja Vojtehovski.

Roman „Simeonov pečat“ jedan je od najprodavanijih romana u ovoj godini, pa je veliko bilo i interesovanje čitalaca da se sretnu sa autorom. Potpisivanje na štandu izdavačke kuće Laguna bilo je odlična prilika za to. „Simeonov pečat“ je triler u kojem se mešaju istorijske činjenice i piščeva mašta koja počinje dolaskom na Hilandar dvojice Srba, novinara i lažnog biznismena, od koji jedan slučajno, a drugi ,,po zadatku“ bivaju upleteni u pokušaj krađe kristalnog krsta sa Isusovom krvlju.

„Ja sam pomešao ono što su istorijske činjenice i ono što je moguće. Ko prati ono što se dešava danas u svetu može da shvati da se vodi jedan tihi rat unutar hrišćanstva za prednost nad relikvijama. Doći će do ekumenizma pravoslavlja i katoličanstva i kad bude formirana ’svetska crkva’, kako najavljuju, na čelo te crkve će doći onaj ko bude imao apsolutnu prednost“, rekao je Bulić.

Veliko interesovanje za kupovinu knjiga i danas je vladalo na štandu Lagune. Svakodnevne promocije, prodajna akcija, veliki popusti i poklon uz svaku kupovinu (vaučer na pet hiljada dinara koji je omogućio prijatelj Lagune „Klub Satelit“ sa Zlatibora) zainteresovali su posetioce da i ove godine u velikom broju posete štand Lagune.

Prijatelji Lagune tokom trajanja Sajmka knjiga bili su: Florida Bel, Danubius, parfimerije „Diva“, kozmetička kuća „Avon“, industrija nameštaja „Jasen“, „Sava“ osiguranje, vinarija „Mačkov podrum“, „Erste“ banka, dom zdravlja „Vizim“, kompanija „Payper Pharm Naturale“, industrija dečijih igračaka „Lavirint“, farmaceutska kuća „Pharmanova“, „Eukanuba“, „Neoplanta“, kompanija „Coca-cola“ sa brendom „Nestea“, voda „Vrnjci“, „Klub Satelit“, kompanija „Delta DMD“.

Predajom „Otvorene knjige“ Poljskoj, koja će dogodine biti počasni gost 58. Sajma knjiga u Beogradu, danas je završena ova manifestacija posvećena pisanoj reči. „Otvorenu knjigu“ je u ime ovogodišnjeg gosta Mađarske, ambasador Oskar Nikovic uručio ambasadoru Poljske Andžeju Jasionovskom.

Vidimo se na 58. Međunarodnom sajmu knjiga!

  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna


Podelite na društvenim mrežama:

omiljena akcija knjigoljubaca 3 za 999 od 7 do 26 maja  laguna knjige Omiljena akcija knjigoljubaca: „3 za 999“ od 7. do 26. maja!
26.04.2024.
Akcija koju najviše volite i uvek željno iščekujete, jer su tamo najbolji naslovi iz naše ponude – „3 za 999“ počinje 7. i traje do 26. maja 2024. godine, u svim Delfi knjižarama, kao i na sajtovima l...
više
laguna donirala važan uređaj institutu za majku i dete laguna knjige Laguna donirala važan uređaj Institutu za majku i dete
25.04.2024.
Jedna od važnih aktivnosti Lagune u prošloj godini, koja je bila u znaku obeležavanja četvrt veka postojanja, jeste odluka da sredstva namenjena proslavi jubileja preusmerimo u humanitarne svrhe. ...
više
uskoro na brodvej stiže i mjuzikl suludo bogati azijci video  laguna knjige Uskoro na Brodvej stiže i mjuzikl „Suludo bogati Azijci“ [video]
26.04.2024.
Popularni knjiško-filmski serijal se adaptira u mjuzikl na Brodveju. Džon M. Ču će biti zadužen za režiju muzičko-scenske adaptacije „Suludo bogatih Azijaca“. Za potrebe mjuzikla (u produk...
više
dženi kolgan božićna knjižara i čari škotskog duha laguna knjige Dženi Kolgan: „Božićna knjižara“ i čari škotskog duha
26.04.2024.
Škotska spisateljica Dženi Kolgan u razgovoru za Politiku otkriva čaroliju koja se krije iza njenog najnovijeg romana „Božićna knjižara“. Praznična knjiga škotske spisateljice Dženi Kolgan „Bož...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.