Laguna - Bukmarker - Zanimljive i edukativne priče o slavnim istorijskim ličnostima u serijalu „Velikani“ - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Zanimljive i edukativne priče o slavnim istorijskim ličnostima u serijalu „Velikani“

Zahvaljujući serijalu „Velikani“, mladi čitaoci imaju priliku da upoznaju najuticajnije i najtalentovanije ljude u istoriji. Priče o njima su zabavne, lepo ilustrovane i sadrže važne činjenice i zanimljivosti iz života. Ove edukativne knjige donose nam priče o Ani Frank, Napoleonu, Kristiforu Kolumbu, Marku Polu, Galileu Galileju i Arhimedu.


 
Ana Frank je u očima nosila iskru života, u srcu san o srećnoj budućnosti, a u peru reči kojima priča o svom sumornom svetu, jedini trag njenog postojanja koji zlo nije uspelo da uništi.
 
Napoleon je bio pobornik novina i konzervativac, pobednik koji je pretrpeo teške poraze, dalekovid čovek koga je sputavalo sopstveno častoljublje.
 
Veliku sudbinu Kristifora Kolumba ispisalo je more. Smelo putovanje, prekrasno i surovo u isti mah. Putovanje dugo kao život i veliko kao istorija.
 
Znatiželjan po prirodi i pažljiv posmatrač, Marko Polo se nije bojao da pređe granice poznatog sveta. Plovio je morima, putovao preko planina, prelazio pustinje i ostao zapamćen kao jedan od najvećih putnika svih vremena.
 
Galileo Galilej je bio astronom, naučnik i jedan od najoriginalnijih mislilaca svog vremena. Iako su samo malobrojni imali hrabrosti da ga podrže, svojim teorijama je promenio način na koji posmatramo svet.
 
Arhimed je bio neobični i zagonetni genije, koji je zaboravljao da jede ili da se okupa, ali je naoružan šestarom zauvek promenio svet.
 
Ovo su, u najkraćem, životi ovih velikih ljudi. A u knjigama iz serijala pronaći ćete i pregršt drugih, interesantnih podataka o njima.
 
Serijal „Velikani“ možete pronaći od srede 27. marta u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.


Podelite na društvenim mrežama:

Povezani naslovi
dečji dani kulture od 5 do 7 aprila u igri sa knjigom  laguna knjige Dečji dani kulture od 5. do 7. aprila – U igri sa knjigom!
29.03.2024.
I ovog aprila deca se najlepše druže sa knjigom, i to u okviru Dečjih dana kulture, još jedne manifestacije koja promoviše knjigu i čitanje na najlepši način: kroz igru i zabavu!   Dečji da...
više
istorija u 56 poglavlja dvadeset minuta luja xix čedomira antića u prodaji od 1 aprila laguna knjige Istorija u 56 poglavlja – „Dvadeset minuta Luja XIX“ Čedomira Antića u prodaji od 1. aprila
29.03.2024.
Posvećeni istoričar Čedomir Antić objedinio je u knjizi „Dvadeset minuta Luja XIX“ 56 intrigantnih priča iz istorije kako naše tako i svetske. U svom prepoznatljivom maniru, pitko i slikovito, opisao ...
više
komemorativni skup sanu posvećen goranu petroviću laguna knjige Komemorativni skup SANU posvećen Goranu Petroviću
29.03.2024.
U prisustvu velikog broja članova Srpske akademije nauka i umetnosti u Svečanoj sali SANU u četvrtak 28. aprila održana je komemorativna sednica, posvećena piscu i akademiku Goranu Petroviću (1961–202...
više
dečji dani kulture od 5 do 7 aprila u igri sa knjigom  laguna knjige Dečji dani kulture od 5. do 7. aprila – U igri sa knjigom!
27.03.2024.
I ovog aprila deca se najlepše druže sa knjigom, i to u okviru Dečjih dana kulture, još jedne manifestacije koja promoviše knjigu i čitanje na najlepši način: kroz igru i zabavu! Dečji dani kul...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.