Laguna - Bukmarker - Uzbudljiv petak na Laguninom štandu! - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Uzbudljiv petak na Laguninom štandu!

Šesti dan Sajma knjiga započeo je na štandu Lagune gostovanjem pisaca za decu i mlade, a ekskluzivni gost na štandu Lagune bio je španski pisac Ildefonso Falkones. Sa više od sedam miliona prodatih primeraka knjiga, Falkones je postao jedan od najpopularnijih španskih pisaca u svetu. U svom poslednjem romanu, „Naslednici zemlje“, autor se vraća atmosferi svog legendarnog romana „Katedrala na moru“ i svojim čitaocima poklanja željno iščekivani nastavak.



Svetlana Preradović, autorka slikovnice „Princeza Kmeza“ rekla nam je da je ovo knjiga koja je inicijalno namenjena deci uzrasta od 4 do 5 godina, ali da izuzetno dobro reaguju na nju i osmogodišnjaci. Princeza Kmeza je junakinja koja nije razmažena plačljivica već poziv roditeljima da obrate pažnju na dečji plač i dečje emocije.


 
Robert Takarič, autor romana „Devojčice su obično više“ i „Pubertet me udario u glavu“ nam je rekao da su to knjige za tinejdžere, devojčice i dečake. Na naše pitanje o tome ko bolje prolazi kroz pubertet – oni niski ili one visoke, Takarič nam je odgovorio da po njegovom mišljenju najbolje prolaze štreberi.



Sa Markom Aleksićem smo razgovarali o srpskim vitezovima i tome kakva su sve naučna saznanja danas u mogućnosti da nam rasvetle nepoznate detalje iz udaljene prošlosti. Iznenadio nas je podatkom da su u Srbiji postojale žene vitezovi, a više o ovoj veoma zanimljivoj temi možete pročitati u njegovoj knjizi „Srpski viteški kod“.


 
Luka Mičeta je sa mnogo strasti govorio o svom novom, dopunjenom izdanju knjige „Stefan Provenčani“ koje je na osamstogodišnjicu jubileja krunisanja ovog vladara dobila dopunu od čitavih tri stotine strana.


 
Sa Nikolom Malovićem smo razgovarali o tri priče koje ga, kako je on to slikovito opisao „vuku za rukav“ da ih napiše. Poverio nam je da razmišlja o tome kako da pronađe algoritam pisanja koji bi mu skratio vreme pisanja jer je poslednji roman „Jedro nade“ pisao šest godina.


 
Dušan Nedeljković je takođe posetio šand Lagune i sa njim smo razgovarali o njegovom romanu „Odsev“ koji će izaći iz štampe do kraja godine i koji sa nestrpljenjem očekujemo zbog intrigantnog naslova i slike jedne beogradske porodice rasute na tri kontinenta.


 
Još jedan autor mlađe generacije pridružio se ove godine Laguninom jatu. U pitanju je Luka Tripković koji je u romanu „Osmeh pod gorom maslinovom“ rekonstruisao selidbu muzeja Prado tokom španskog građanskog sukoba i pokušao da uhvati atmosferu i strasti mladih ljudi koji su se priključivali borbi protiv fašizma u Španiji.


 
Ljubica Arsić nam je predstavila zbirku „Kraljica Lir i njena deca“, trinaestu antologiju iz edicije Talasi. U pitanju je skup priča znamenitih savremenih autorki, i to žensko pismo je, kako ga je Ljubica opisala „gorko-slatko“. Sa njom smo takođe razgovarali i o statusu žene pisca u dominantno muškom svetu književnika, a više o tome ćete moći uskoro da saznate u video materijalu koji ćemo prezentovati u rubrici #Bukmarker na našem sajtu.


 
Mirjanu Bobić Mojsilović su dočekali redovi čitateljki svih generacija sa kojima je harizmatična autorka podelila dobro raspoloženje i po nekoliko diskretno izgovorenih šala. Mirjana nam je rekla da sve njene knjige govore o ljubavi, ali i o mnogim drugim temama koje čine da napredujemo kroz život, pa i o knjigama, čitanju i pisanju.


 
Veliko interesovanje čitalaca je izazvala poseta španskog autora Ildefonsa Falkonesa čiji su romani „Katedrala na moru“ i „Fatimina ruka“ odavno osovjili srca publike. Ljubitelji njegove književnosti su strpljivo čekali punih sat vremena da im potpiše primerke romana, a najviše je novog romana „Naslednici zemlje“. Umoran nakon dvadeset intervjua i veoma posećene promocije knjiga koja je održana u četvrtak u SKC-u, imao je snage samo da nam kaže da je Beogradski sajam knjiga „fantastičan“.


 
Marko Vidojković je zatvorio potpisivanja na štandu Lagune. Njegov novi roman „E baš vam hvala“ jedan je od najtraženijih na ovogodišnjem Sajmu, što je potvrdio i red čitalaca koji su želeli potpis i sliku sa autorom. Pitali smo ga da li ovaj roman ima svoju plej listu, na šta je on odgovorio da svaki njegov roman ima svoju, da je on slušao album grupe Šarlo Akrobata dok ga je pisao, ali da u romanu njegovi junaci u SFRJ verziji 2017. slušaju drugi album Šarla Akrobate (koji, naravno, ne postoji).


 
Čekamo vas i za vikend na štandovima Lagune u Halama 1 i 4!
 
Partner Lagune na ovogodišnjem Sajmu knjiga je Banca Intesa, a Laguni su se pridružili i brojni sponzori: Mastercard, kompanija Bambi, Grand kafa, Avon, Henkel, Coca Cola, Generali, Dexy Co, Emmezeta, Bioten, Klub kniževnika, Sport klub i MEF Fakultet.

  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna


Podelite na društvenim mrežama:

Povezani naslovi
 naše priče gorice nešović i jelice greganović u prodaji od 19 aprila laguna knjige „Naše priče“ Gorice Nešović i Jelice Greganović u prodaji od 19. aprila
18.04.2024.
Za sve vas koji volite duhovite životne priče, stižu „Naše priče“, nastavak bestselera „Priči nikad kraja“ Gorice Nešović i Jelice Greganović. „Kada smo prvi put objavile našu knjigu ’Priči nikad k...
više
 mačka i zen džejmsa norberija u prodaji od 19 aprila laguna knjige „Mačka i zen“ Džejmsa Norberija u prodaji od 19. aprila
18.04.2024.
Iz pera Džejmsa Norberija, autora i ilustratora svetskog bestselera „Velika Panda i Malecki Zmaj“, dolazi novo delo velikih mudrosti „Mačka i zen“. Ovo je priča o mački posvećenoj zenu koja želi da na...
više
o romanu belo se pere na devedeset slovenačke autorke bronje žakelj 25 aprila u knjižari delfi skc laguna knjige O romanu „Belo se pere na devedeset“ slovenačke autorke Bronje Žakelj 25. aprila u knjižari Delfi SKC
18.04.2024.
Slovenačka autorka Bronja Žakelj predstaviće pred beogradskim čitaocima roman „Belo se pere na devedeset“ u četvrtak 25. aprila od 18 sati u knjižari Delfi SKC. Pored autorke, o knjizi će govoriti i J...
više
održana promocija knjige bez opoziva poslednje reči znamenitih ličnosti  laguna knjige Održana promocija knjige „Bez opoziva: Poslednje reči znamenitih ličnosti“
17.04.2024.
U kafeteriji Bukmarker knjižare Delfi SKC 16. aprila predstavljena je knjiga „Bez opoziva: Poslednje reči znamenitih ličnosti“ Vladete Jankovića i Dejana Mihailovića, obuhvatan i raznovrstan hronološk...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.