Laguna - Bukmarker - Upoznajte Debi Džonson, autorku romana „Zauvek tvoja“ - Knjige o kojima se priča
Obaveštenje o radnom vremenu knjižara za praznike »
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Upoznajte Debi Džonson, autorku romana „Zauvek tvoja“

Debi Džonson je nagrađivana autorka koja piše optimističnu, osećajnu žensku fikciju, a knjige su joj prodate u više od milion primeraka širom sveta. Njen roman „Zauvek tvoja“ priča je o prijateljstvu, porodici i ljubavi.



Pisac koji me inspiriše:

Ima toliko pisaca koje volim, koji me inspirišu na različite načine. Neki pišu na tako divan način da zbog njih želim da budem bolji pisac – poput Džejmsa Lija Berka, njegovi opisi su mi veličanstveni. Volim detektivske serijale sa ženama u glavnoj ulozi, sa inspirativnim junakinjama kakva je Vaj Varšavski u knjigama Sare Parecki, ili Kinsi Milhoun u romanima Sju Grafton. Ali ako postoji jedan pisac kome se beskrajno divim, i na koga se ugledam, to je Nora Roberts. Njen učinak je neverovatan, ona stvara tako živopisne svetove i nije u stanju da ispriča lošu priču. Ona čini da sve deluje tako lako – a znam da nije! Ona je savršeni spoj talenta i radne etike.

Omiljeno mesto gde volim da čitam:

Ja sam od onih ljudi koji će čitati bilo šta i bilo gde. Uvek imam knjigu u kolima, na spratu, u prizemlju, i obično jednu u kupatilu – da slučajno ne ostanem bez materijala za čitanje. Kod kuće, međutim, rekla bih da najviše volim kada se na kraju dugog dana bacim u krevet, toplo se ušuškam u udobnoj odeći, čak i kada sam iscrpljena, i brzim dvadesetominutnim čitanjem zaključim dan. Ali volim i da čitam na suncu – u bašti ili u parku po lepom vremenu, ili na zavučenom mestu na plaži. Knjige i pesma ptica se tako dobro uklapaju.

Lik iz knjige s kojim bih želela da se zaglavim u liftu:

Pa, praktično gledano, Džek Ričer Lija Čajlda bi verovatno mogao da me izvuče iz te zapetljancije. A Spenser Roberta B. Parkera bi pričao neverovatne priče. Verovatno bi neki likovi Džejn Ostin mogli nešto zanimljivo da ispredaju... ali ako ću biti potpuno iskrena, stavite me u lift sa Bridžet Džouns i nekoliko flaša šampanjca, da nazdravimo svojim nesavršenostima.

Trenutak kada sam znala da ću postati pisac:

Oduvek sam pisala priče. Bila sam ono dete koje je uvek zadubljeno u knjigu ili sam uvek imala papir i olovku. Imala sam burno detinjstvo i to mi je bio izlaz. Sećam se da mi je nastavnica rekla da ću biti pisac kada sam imala 10 godina – međutim, dugo mi je trebalo da do toga stignem, jer se desio život (kao što to biva). Ukratko: oduvek sam znala.

Tvrdi povez, meki povez, elektronska ili audio-knjiga:

Nisam izbirljiva, dobra knjiga je dobra knjiga, ali uglavnom je to meki povez. U čitavoj kući mi preti opasnost od lavine knjiga, imam ih na gomile svuda.

Poslednja knjiga koju sam pročitala:

Roman epske fantastike pod nazivom „Malo mržnjeDžoa Aberkrombija – volim i malo fantazije.

Papir i olovka ili kompjuter:

Oboje. Kompjuter za pisanje knjiga, papir i olovka za beleške. Uvek uz sebe imam notes i olovku, čak i pored kreveta, jer mi ideje bukvalno dolaze u snovima.

S kojim knjiškim likom bih bila najbolji prijatelj:

Ako se ne bih napijala sa Bridžet, uživala bih u društvu Džo Marč  – ona je pametna, odana, zabavna i smela.

Da nisam pisac, bila bih:

Verovatno novinar, jer sam se time pre i bavila. I volela sam to. Međutim, ako bih bila u poziciji da se prekvalifikujem i iznova počnem karijeru, verovatno bi me privukao rad sa starijim ili osetljivim ljudima.

Omiljena decenija u istoriji mode:

Uh, to je baš teško pitanje! Mislim da sve imaju svoje vrline i mane. Ipak ću izabrati sedamdesete. Zvonarice su bile neverovatno šik.

Gde bih najviše želela da otputujem:

U Severnu Ameriku.

Moje omiljeno piće:

Pinta ginisa.

Omiljeni umetnik:

Zaista ne znam – volim mnogo njih, iz različitih doba i različitih stilova. Volim umetnost i posećujem galerije, ali, nažalost, baš i nisam stručna. Volim umetnost koja u meni izaziva jake emocije, čak i ako je negativna.

Broj jedan na mojoj listi želja:

Nemam takvu listu – želela bih više da putujem, žudim da posećujem nova mesta, ali osim toga, usrećuju me jednostavne stvari: prijatelji, porodica, dom, moji psi, duge šetnje po lepom danu.

Izvor: hastybooklist.com
Prevod: Đorđe Radusin


Podelite na društvenim mrežama:

Povezani naslovi
obaveštenje o radnom vremenu delfi knjižara i isporuci pošiljaka tokom predstojećih praznika laguna knjige Obaveštenje o radnom vremenu Delfi knjižara i isporuci pošiljaka tokom predstojećih praznika
29.04.2024.
Obaveštavamo vas da od 1. do 6. maja nećemo vršiti obradu i slanje porudžbina, već prvog sledećeg radnog dana. Porudžbine napravljene od 7. maja biće obrađivane po redovnoj proceduri i važiće standard...
više
francuski akademik andrej makin gost 111 laguninog književnog kluba laguna knjige Francuski akademik Andrej Makin gost 111. Laguninog književnog kluba
30.04.2024.
Nova tribina Laguninog književnog kluba biće održana u petak, 10. maja. Specijalni gost našeg druženja biće ugledni svetski pisac i francuski akademik Andrej Makin koji će od 17 sati potpisivati svoje...
više
5 književnih preporuka šta smo čitali u aprilu 2024 godine laguna knjige 5 književnih preporuka: Šta smo čitali u aprilu 2024. godine
30.04.2024.
Danas vam preporučujemo pet knjiga koje su objavljene tokom aprila, a koje prosto morate imati na svom radaru! Ovi naslovi su sve što vam je potrebno da osvežite svoju biblioteku, bilo da ste ljubitel...
više
knjiga meseca đavo u belom gradu  laguna knjige Knjiga meseca – „Đavo u Belom gradu“
30.04.2024.
Za ljubitelje knjige Laguna uvek ima dobre vesti! Svakog meseca jedan od aktuelnijih naslova proglašavamo za Knjigu meseca. To znači da će od 1. do 31. maja Knjiga meseca moći da se kupi na specijalno...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.