Laguna - Bukmarker - Umetnost darivanja: 10 ideja kako da upakujete knjige - Knjige o kojima se priča
Obaveštenje o radnom vremenu knjižara za praznike »
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Umetnost darivanja: 10 ideja kako da upakujete knjige

U doba kada se bliže praznici, a sa njima i radost darivanja, treba promisliti i o načinima kako svaki poklon možemo učiniti posebnim. Kada su u pitanju knjige, umetnost upakivanja postaje još jedan magični deo celokupnog iskustva darivanja. Od kreativnih i personalizovanih papira, do raznobojnih trakica i mašnica, otkrijte kako svaka knjiga može postati ne samo izvor znanja i uživanja već i praznik za oči koji će obradovati vašeg najmilijeg knjigoljupca.

Foto: Freepik

U ovom tekstu istražujemo načine na koje knjige možete pretvoriti u prava mala umetnička dela. Srećom, knjige imaju najzahvalniji oblik, tako da spremite makaze i ukrasne papire i pakovanje može da počne!

1. Klasika – stil koji ne izlazi iz mode

Izaberite jednostavne dezene i trakice za ukrašavanje u prazničnim dezenima i bojama. Crvena, bela i zelena boja dobitna su kombinacija. Sa klasikom nikada ne možete pogrešiti!

Foto: sonjachnyj / Freepik

2. Samo prirodno – duh i dah zelenila

Grančica sa jelke ili cvetić uneće dašak života u vaš praznični dar. Ima li lepšeg mirisa (osim mirisa knjiga, razume se) od mirisa cveća i zimzeleniša? Vaš poklon ne samo što će doneti radost vašoj voljenoj osobi već će doneti i dašak svežine!

Foto: azerbaijan_stockers / Freepik

3. Slatko i ekonomično – mljac!

Iskoristite restlove materijala, stare marame ili krpice da ušuškate knjige koje će ubrzo krasiti police vaše voljene osobe. Čarobni paket dodatno zašećerite prazničnim šećerlemama – i voila!

Foto: Freepik

4. Minimalizam – jednobojna estetika

Vaš knjigoljubac ima omiljenu boju? Sjajno – izaberite ukrasni papir i mašnu u istom tonu i vaš dar je spreman! A voljeni knjigoljubac dvostruko obradovan.

Foto: Freepik

5. Kreativni haos – pustite mašti (i rukama) na volju

Pak-papir + četkica + bela boja = beskrajno mnogo mogućnosti! Upakujte knjigu koju ste namenili za poklon u pak-papir koji ćete prethodno ukrasiti na sebi svojstven način. Da li ćete nacrtati, iškrabati ili isprskati papir, to je na vama, a bela boja će svakako biti sjajan kontrast i doprineti prazničnom izgledu vašeg dara.

Foto: Freepik

6.  The More the Merrier – od viška glava ne boli

Ukoliko ste se odlučili da svog knjigoljupca obradujete sa više knjiga, a ispostavi se da su različitih formata, predlažemo vam da ih upakujete i poslažete od najveće na dnu do najmanje na vrhu, ukrasite ih zvezdastom mašnom ili novogodišnjim ukrasom, te će vaš poklon izgledati kao novogodišnja jelka. Što više knjiga, to će vizuelni utisak biti efektniji.

Foto: Freepik

7. Kolariću, Paniću – opletite po dekoraciji

Nabavite nekoliko klupka vune u prazničnim bojama (crvena, zelena, bela) i ukrasite jednostavan papir nitima koje ćete pričvrstiti lepkom. Deda Mrazova kapica, jelkica ili trobojna mašna – koji je vaš izbor?

Foto: mihalec / Freepik

8. Elegancija – poklon sa stilom

Knjigoljupcu prefinjenog ukusa mora da sleduje i prefinjeno upakovan poklon. Pronađite papir metalik ili zagasite boje, a za mašnu odaberite traku od pliša ili satena.

Foto: moonlightsv / Freepik

9. Ogoljeno – stop iznenađenjima

Vaš knjigoljubac nije najveći ljubitelj iznenađenja? „Upakujte“ knjigu lepom mašnom i to je to. Dodatne poene sigurno dobijate ako za mašnu udenete i lep bukmarker!

Foto: Freepik

10. Šarena laža – fazon i fora

Vaš knjigoljubac uvek očekuje knjigu na poklon, kakva god da je prilika? Navedite ga na pogrešan trag tako što ćete knjigu koju ste odabrali za poklon spakovati u kutiju znatno većeg formata! Neće ni slutiti da ga ipak niste razočarali – spremite se za radost visokih frekvencija!

Foto: lookstudio / Freepik


Podelite na društvenim mrežama:

obaveštenje o radnom vremenu delfi knjižara i isporuci pošiljaka tokom predstojećih praznika laguna knjige Obaveštenje o radnom vremenu Delfi knjižara i isporuci pošiljaka tokom predstojećih praznika
29.04.2024.
Obaveštavamo vas da od 1. do 6. maja nećemo vršiti obradu i slanje porudžbina, već prvog sledećeg radnog dana. Porudžbine napravljene od 7. maja biće obrađivane po redovnoj proceduri i važiće standard...
više
francuski akademik andrej makin gost 111 laguninog književnog kluba laguna knjige Francuski akademik Andrej Makin gost 111. Laguninog književnog kluba
30.04.2024.
Nova tribina Laguninog književnog kluba biće održana u petak, 10. maja. Specijalni gost našeg druženja biće ugledni svetski pisac i francuski akademik Andrej Makin koji će od 17 sati potpisivati svoje...
više
5 književnih preporuka šta smo čitali u aprilu 2024 godine laguna knjige 5 književnih preporuka: Šta smo čitali u aprilu 2024. godine
30.04.2024.
Danas vam preporučujemo pet knjiga koje su objavljene tokom aprila, a koje prosto morate imati na svom radaru! Ovi naslovi su sve što vam je potrebno da osvežite svoju biblioteku, bilo da ste ljubitel...
više
knjiga meseca đavo u belom gradu  laguna knjige Knjiga meseca – „Đavo u Belom gradu“
30.04.2024.
Za ljubitelje knjige Laguna uvek ima dobre vesti! Svakog meseca jedan od aktuelnijih naslova proglašavamo za Knjigu meseca. To znači da će od 1. do 31. maja Knjiga meseca moći da se kupi na specijalno...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.