Laguna - Bukmarker - Trileri – stara i nova lica napetog žanra - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Trileri – stara i nova lica napetog žanra

Današnji novi ulov posvetićemo nekim od vaših omiljenih autora trilera. Iskoristićemo priliku i da najavimo nove autore za koje smo sigurne da će vam se dopasti ako ste ljubitelji ovog žanra.



Da li ste spremni za dva naredna poglavlja u serijalu o Aleksu Krosu? Uskoro nam stižu tandem naslovi „Cross My Heart“ i „Hope to Die“. Džejms Paterson podiže uloge i još jednom dokazuje zašto je najprodavaniji američki pisac trilera na svetu. Detektiv Aleks Kros je porodičan čovek. Njegova ljubav prema porodici je njegovo sidro u životu i pokretač koji mu daje snagu da se suprotstavi zlu sa kojim se svakodnevno susreće. Kada su njegovi najmiliji u opasnosti, učiniće sve da ih zaštiti, međutim, u ovom romanu će to biti skoro nemoguće. Kritičari kažu da je „Cross My Heart“ najmoćniji roman o Aleksu Krosu do sada. U sledećem romanu „Hope to Die“ saznaćete šta je Kros spreman da uradi kako bi zaštito one koje voli. Da li će uspeti da pobedi psihopatu koji ga uhodi i tera da igra najsmrtonosniju igru svog života?

Ako ste fan britanskog šarma, spremamo vam novi roman Pitera DžejmsaPratim te“. Uglađeni, šarmantni i samouvereni lekar Markus Valentajn ima sve: ženu koja ga voli, troje dece, sjajan posao. Ali nešto mu oduvek nedostaje… tačnije, neko... Vozeći se rasejane pažnje na posao, zamalo izbegava da pokosi džogerku na pešačkom prelazu. Dok ona nastavlja da trči, Markus je obamro. Zaljubljuje se u trenutku. Žena izgleda identično kao Linet, devojka za kojom je bio lud kao tinejdžer i koju nikada nije uspeo da izbaci iz glave. Da li je moguće da je ona džogerka zapravo Linet? Da li je ovo najneverovatnija slučajnost? Uprkos svim nastojanjima da odoli, satire ga žudnja za tom ženom. On postaje potpuno opsednut i stvari počinju da izmiču kontroli. Iako Markus shvata da može uništiti i sopstveni i život žene za koju veruje da je Linet, ne može da se obuzda.

Očekuju nas i dva fenomenalna trilera iz ženskog tabora. Autorka Džanel Braun nas je obradovala mračnim romanom „Pretty Things“. Ova moderna verzija „Dinastije“ obiluje intrigama i živopisnim likovima. Nina je učila od najboljih – njena majka je bila profesionalni prevarant. Trudila se da svojoj ćerki pruži pristojno detinjstvo uprkos njihovom načinu života. Kada se majka razboli, Nina će rizikovati sve da joj pomogne, čak i ako to znači da vodi njenu najodvažniju, najopasniju prevaru do sada.

Vanesa je privilegovana mlada naslednica koja je želela da ostavi svoj trag u svetu. Postaje influenserka na Instagramu – putuje svetom, dobija besplatnu odeću i proizvode i pozira na egzotičnim destinacijama. Ali iza savršene fasade je život obeležen tragedijom. Nakon raskinute veridbe Vanesa se povlači u Stounheven, prostrano planinsko imanje svoje porodice: dvorac mračnih tajni ne samo iz Vanesine prošlosti već i iz prošlosti izgubljene i problematične devojke po imenu Nina.

Ninini i Vanesini putevi se sudaraju na hladnim obalama jezera Taho, gde njihovi isprepleteni životi ustupaju mesto zimi težnje i žudnje, dvoličnosti i osvete.

Autorka Andrea Barc je prošle godine dominirala listama bestselera i zapala za oko Ris Videspun sa svojim romanom „We Were Never Here“. Emili se ludo provodi u planinama Čilea sa svojom najboljom prijateljicom Kristen na njihovom tradicionalnom godišnjem putovanju. Međutim, poslednje noći njihovih putešestvija Emili ulazi u njihovu hotelsku sobu i pronalazi krv i razbijeno staklo na podu. Kristen kaže da ju je slatki neznanac sa kojim je flertovala napao i da nije imala izbora nego da ga ubije u samoodbrani. Da stvar bude gora, ova scena je zastrašujuće slična prošlogodišnjem putovanju, kada je još jedan muškarac pronađen mrtav u njihovoj hotelskoj sobi. Emili ne može da veruje da se istorija ponavlja i počinje da preispituje svoj odnos sa Kristen. Dok Emili oseća da će istina izaći na videlo, pokušava da se izbori sa konfliktnim mislima o svojoj najboljoj prijateljici. Može li pobeći od tajne koju deli sa Kristen, ili će joj najbolja prijateljica uništiti život?

Autor teksta: Dunja Lozuk


Podelite na društvenim mrežama:

omiljena akcija knjigoljubaca 3 za 999 od 7 do 26 maja  laguna knjige Omiljena akcija knjigoljubaca: „3 za 999“ od 7. do 26. maja!
26.04.2024.
Akcija koju najviše volite i uvek željno iščekujete, jer su tamo najbolji naslovi iz naše ponude – „3 za 999“ počinje 7. i traje do 26. maja 2024. godine, u svim Delfi knjižarama, kao i na sajtovima l...
više
laguna donirala važan uređaj institutu za majku i dete laguna knjige Laguna donirala važan uređaj Institutu za majku i dete
25.04.2024.
Jedna od važnih aktivnosti Lagune u prošloj godini, koja je bila u znaku obeležavanja četvrt veka postojanja, jeste odluka da sredstva namenjena proslavi jubileja preusmerimo u humanitarne svrhe. ...
više
uskoro na brodvej stiže i mjuzikl suludo bogati azijci video  laguna knjige Uskoro na Brodvej stiže i mjuzikl „Suludo bogati Azijci“ [video]
26.04.2024.
Popularni knjiško-filmski serijal se adaptira u mjuzikl na Brodveju. Džon M. Ču će biti zadužen za režiju muzičko-scenske adaptacije „Suludo bogatih Azijaca“. Za potrebe mjuzikla (u produk...
više
dženi kolgan božićna knjižara i čari škotskog duha laguna knjige Dženi Kolgan: „Božićna knjižara“ i čari škotskog duha
26.04.2024.
Škotska spisateljica Dženi Kolgan u razgovoru za Politiku otkriva čaroliju koja se krije iza njenog najnovijeg romana „Božićna knjižara“. Praznična knjiga škotske spisateljice Dženi Kolgan „Bož...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.