Laguna - Bukmarker - Top 10 razloga zašto treba da pročitate trilogiju „Tiho veče“ Lusi Holidej - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Top 10 razloga zašto treba da pročitate trilogiju „Tiho veče“ Lusi Holidej

Kako je zima počela, tako je moja lista knjiga za čitanje počela da se topi!  Dok sam napredovala u otkrivanju nekih novih izvanrednih romana, takođe sam se vraćala i pružala priliku starijim omiljenim naslovima. I zasigurno tvrdim, jedna od mojih najboljih odluka bila je u vezi sa čitanjem knjiga Lusi Holidej.

U prvom delu „Tiho veče sa Odri Hepbern“, preko „Tihe večeri sa Merilin Monro“, trilogija Lusi Holidej prati Libi Lomaks i njene pokušaje da pronađe svoje mesto u svetu (i svoj savršeni hepiend). Naravno, svi njeni planovi padaju u vodu kada počnu da se pojavljuju u njenom malenom stanu nekadašnje glamurozne holivudske starlete.
 
Dakle, izvolite! Top 10 razloga zašto bi trebalo da pročitate serijal „Tiho veče“ Lusi Holidej:

1. Savršeno štivo za čitanje u zimske dane, a bogami i za plažu

Ozbiljna sam kada kažem da sam uspela da pročitam „Tiho veče sa Odri Hepbern“ i „Tiho veče sa Merilin Monro“ za samo jedan vikend. Ako ste ljubiteljka Sofi Kinsele i Lindzi Kelk, morale biste da pružite Lusi Holidej priliku. Vedre su, lake za čitanje i vrlo lako ih je uklopiti bilo sa šoljom čaja ili tople čokolade zimi, ili uz letnji koktel po sunčanom danu.
 
2. Priče sa srcem

I pored toga što su neverovatno lagane za čitanje, ove priče imaju mnogo srca. Libine muke sa porodicom ponekad su srceparajuće. Zaista se saosećate sa njom dok se suočava sa svojom narcisoidnom sestrom, bezosećajnom majkom i gotovo potpuno odsutnim ocem.
 
3. Povratak u stari holivudski glamur 

Lusi Holidej provela je dosta vremena radeći na verodostojnosti pisanja kako bi bila sigurna da su njene junakinje Odri i Merilin zabavne i tačno prikazane. U stvari, u jednom intervjuu rekla je da je ono što ju je najviše izazivalo u ovim knjigama (a mislim i da je savršeno uspela u tome) jeste ispisivanje u knjigu „glasova“ njenih filmskih ikona na papir. Ali nisu samo njihovi glasovi zvučali istinito; način na koji je opisala njihovu odeću, manire i osobine, čine da se čitalac oseća kao da sedi pored Odri i Merilin.
 
4. Ali stvarno je tako

Jedan od mojih omiljenih delova ove trilogije jeste način na koji Lusi Holidej prikazuje ove ikone. Prelako je nama da idealizujemo ove holivudske starlete, posebno mojoj generaciji ne pada teško da posmatra Merilin Monro kao neverovatnu, nedodirljivu ikonu. Ali Holidej vrlo dobro zna tragičnu stvarnost Odrine prošlosti i Merilinu budućnost, i dopušta čitaocima da se povežu i saosećaju sa ovim ikonama, gledajući na njih kao na komplikovane ljude, što su u stvarnosti bili.

5.Prijateljstvo

Da se ne lažemo, ima mnogo romanse u ovim knjigama, ali Libini prijatelji igraju ogromnu ulogu kroz ceo serijal. Sviđa mi se kako su u knjigama obrađeni mnogi problemi vezani za svet odraslih, koji katkad uzrokuju da izgubimo dodir sa nekim od naših najboljih prijatelja. I na kraju, prijateljstva su podjednako bitna kao i romanse.

6. Bogdan (Bogdanov sin)

Volim dobrog sporednog lika. I Bogdan, sin moldavskog gangstera koji sanja da postane stilista za frizure, jedan je od mojih omiljenijih likova.

7. Prikazane junakinje

Nema ništa iritantnije od Meri Sju, junakinje ili junaka koji su tako savršeni da se čitalac nikako ne može povezati s njom/njim. Verujte mi, toga nema kod Libi. Ona ima dosta mana, i čitaoci to mogu razumeti i videti dok upada iz jedne u drugu neprijatnu situaciju. Jednostavno je vezati se za Libi, zato što je lako videti sebe u njoj.

8. Sočni ljubavni trouglovi

Kakvo je to lagano štivo, ako u njemu nema komplikovanih ljubavnih trouglova? Bilo da navijate za Dilona ili Olija, uživaćete u praćenju Libinih dogodovština dok pokušava da s(v)e dovede u red.

9. Oli

Obožavam dobre likove, i verujte mi, Oli je najnajbolji momak u knjigama kome se ikada možete nadati.

10. I na kraju...

Ima nova knjiga u serijalu!

Poslednja knjiga u trilogiji Lusi Holidej, „Tiho veče sa Grejs Keli“. Umirem od želje da saznam kako se serijal završava. Da li će Libi dočekati svoj srećan kraj? I koji veliki životni savet će ova značajna ikona dati Libi?

Ne mogu. Da. Dočekam.
 
Autor: Ali
Izvor: thesavvyreader.com


Podelite na društvenim mrežama:

Povezani naslovi
dečji dani kulture od 5 do 7 aprila u igri sa knjigom  laguna knjige Dečji dani kulture od 5. do 7. aprila – U igri sa knjigom!
27.03.2024.
I ovog aprila deca se najlepše druže sa knjigom, i to u okviru Dečjih dana kulture, još jedne manifestacije koja promoviše knjigu i čitanje na najlepši način: kroz igru i zabavu! Dečji dani kul...
više
infuzija čoveku koji posustaje predstavljene canetove ukrštene reči  laguna knjige Infuzija čoveku koji posustaje – predstavljene Canetove „Ukrštene reči“
27.03.2024.
Da je poezija u modi potvrdila je promocija prve poetske zbirke Zorana Kostića Caneta „Ukrštene reči“, koja je održana u Velikoj sali SKC-a 26. marta. Pored autora, učestvovale su književnica Ivana Di...
više
promocija romana vaskrsenje vukašina milićevića laguna knjige Promocija romana „Vaskrsenje“ Vukašina Milićevića
20.03.2024.
U četvrtak 28. marta od 18 sati u kafeteriji Bukmarker knjižare Delfi SKC biće predstavljen roman Vukašina Milićevića „Vaskrsenje“.   O knjizi će, osim autora, govoriti i Igor Perišić, knji...
više
nedeljnik u knjižarama delfi laguna knjige Nedeljnik u knjižarama Delfi
27.02.2024.
Novi broj lista Nedeljnik je na kioscima, a od petka ga možete kupiti za samo 29 dinara u svim knjižarama Delfi širom Srbije uz kupovinu bilo koje Lagunine knjige, knjige drugih izdavača ili proizvoda...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.