Laguna - Bukmarker - Tema disleksije u knjizi „Riba na drvetu“ - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Tema disleksije u knjizi „Riba na drvetu“

Izdavačka kuća Laguna nedavno je objavila knjigu „Riba na drvetu“ Linde Malali Hant, koja nam predočava priču o devojčici Ali koja ide u šesti razred i ima poteškoća sa čitanjem i pisanjem, problem koji je u nauci poznat kao – disleksija.



O knjizi su na promociji govorili Gordana Babić Cvetković, predsednica Prvog srpskog društva za disleksiju i majka disleksičara, Mejra Kijac, logoped, i Zoran Penevski, urednik izdanja za decu u Laguni.

„Riba na drvetu“ je emotivna priča koja se obraća svima onima koji osećaju da se ne uklapaju u svoju okolinu i koji zbog toga trpe. Zasnovan na ličnom iskustvu, roman Linde Malali Hant pokazuje da svi mi posedujemo određene talente i da će uspeh doći samo ako se dovoljno trudimo.

Mejra Kijac je prisutnima najpre približila disleksiju kao sindrom i ukazala na sve što roditelji, stručnjaci i društvo mogu da učine da se deci koja pate od disleksije pomogne. Ona smatra da je knjiga „Riba na drvetu“ odlično oslikala život dece koja su drugačija i teškoće sa kojima se susreću – nerazumevanje nastavnika i vršnjačko nasilje.

Gordana Babić Cvetković, kao majka disleksičara, ukazala je na potrebu da se odrasli informišu i reaguju na vreme kako bismo pomogli mališanima i dobili „ljude genijalce, a ne kriminalce“.

Zoran Penevski, urednik izdanja za decu u Laguni, naglasio je da ovu knjigu treba da pročitaju i mališani i roditelji, ali i svi oni koji se u svom poslu susreću sa mališanima. On je napomenuo da se slaže sa stavom autorke da je svako pametan na svoj način i podsetio da različitost može da bude i poseban dar.

  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna


Podelite na društvenim mrežama:

Povezani naslovi
dečji dani kulture od 5 do 7 aprila u igri sa knjigom  laguna knjige Dečji dani kulture od 5. do 7. aprila – U igri sa knjigom!
27.03.2024.
I ovog aprila deca se najlepše druže sa knjigom, i to u okviru Dečjih dana kulture, još jedne manifestacije koja promoviše knjigu i čitanje na najlepši način: kroz igru i zabavu! Dečji dani kul...
više
infuzija čoveku koji posustaje predstavljene canetove ukrštene reči  laguna knjige Infuzija čoveku koji posustaje – predstavljene Canetove „Ukrštene reči“
27.03.2024.
Da je poezija u modi potvrdila je promocija prve poetske zbirke Zorana Kostića Caneta „Ukrštene reči“, koja je održana u Velikoj sali SKC-a 26. marta. Pored autora, učestvovale su književnica Ivana Di...
više
promocija romana vaskrsenje vukašina milićevića laguna knjige Promocija romana „Vaskrsenje“ Vukašina Milićevića
20.03.2024.
U četvrtak 28. marta od 18 sati u kafeteriji Bukmarker knjižare Delfi SKC biće predstavljen roman Vukašina Milićevića „Vaskrsenje“.   O knjizi će, osim autora, govoriti i Igor Perišić, knji...
više
nedeljnik u knjižarama delfi laguna knjige Nedeljnik u knjižarama Delfi
27.02.2024.
Novi broj lista Nedeljnik je na kioscima, a od petka ga možete kupiti za samo 29 dinara u svim knjižarama Delfi širom Srbije uz kupovinu bilo koje Lagunine knjige, knjige drugih izdavača ili proizvoda...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.