Laguna - Bukmarker - Stefani Perkins o kreativnosti, skokovima između žanrova i dugo očekivanom kraju tinejdžerske ljubavne trilogije - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Stefani Perkins o kreativnosti, skokovima između žanrova i dugo očekivanom kraju tinejdžerske ljubavne trilogije

Ovog meseca čeka nas izlazak romana „Ajla i srećan kraj,“ dugo očekivane poslednje knjige najpopularnije savremene tinejdžerske ljubavne trilogije. Imala sam sreću da razgovaram sa Stefani Perkins o sve tri knjige (uključujući „Anu i francuski poljubac“ i „Lolu i momka iz susedstva“, „Ajla i srećan kraj“) i šta sledeće da očekujemo.

Sada kada su sve tri knjige izašle, a mi upoznali sve devojke i momke, sigurna sam da sam ja Ana, udata za Džoša. Koja devojka ste vi, i koji vam momak najviše odgovara?

Ja sam verovatno Džoš. Udata za Kriketa.

Ako bi planiraili svetsku turneju zasnovanu na vašim knjigama, koje bi bile obavezne stanice? (Slobodno ubacite bilo koje mesto na koje bi parovi mogli da odu u budućnosti!)

Moji likovi su vezani za Atlantu, Njujork, San Francisko, Vašington, London i Pariz. Sledeća stanica bi trebalo da bude Barselona gde bi se divili delima Antonija Gaudija. Ajla i Džoš bi insistirali!

S obzirom na vaše bajkovite likove i mesta iz snova, mora da dobijate neverovatne crteže obožavalaca. Da li imate neke posebno interesantne? I šta ih je učinilo takvim?

Dobijam. Imam tu neverovatnu sreću. Volim dela Simini Bloker, posebno njenu ilustraciju Kriketa Bela, koju možete naći na Tumblru. Pogodila ga je. Potpuno. Takođe mi se sviđa i šta je uradila čitateljka sa Filipina, koja je nacrtala svaki od Lolinih kostima i uvezala ih poput modnog časopisa.

Toliko mašte ide u pisanje, ali ne stigne sve na stranice. Šta je ono što se vama dopalo, ali se nije našlo u knjigama?

Oh, vau! Kako dobro pitanje! Bila je scena gde vidimo Kriketa kako vozi kombi i saznajemo da je spektakularno loš vozač. Obožavala sam je. I ma koliko moji čitaoci to neće voleti, Lolin bivši dečko Maks na kraju ima uspešnu muzičku karijeru. Međutim, Anin zamalo dečko Top, nema.

Kako ste odabrali Ajlu da bude devojka broj 3? Da li je od početka bila ona ili je možda Meridit imala šansu?

Da. Ajla je stvorena posebno za Džoša, a on je oduvek trebao da bude momak iz treće knjige. Osećam ogromnu sličnost sa njim. Drago mi je da vam se svidela Meridit! Ona ima tako dobro srce. Ona, naravno, doživi srećan kraj, ali to čuvam za sebe trenutno. Nije neverovatno da ću pisati o tome jednog dana.

Sa vašom sledećom tinejdž horor knjigom potpuno izlazite iz uobičajnog žanra. Koliko se to iskustvo razlikuje i koliko će ova knjiga iznenaditi ljubitelje vaših ljubavnih romana?

Upozoravala sam svoje čitaoce na to poslednje dve godine, tako da se nadam da neće biti šok. Ne očekujem da će mnogo mojih regularnih čitalaca pročitati i ovu knjigu i to je u redu. Razumem da horor nije za svakoga. Ali je definitivno i dalje roman u mom stilu – likovi, dijalog, čak i ljubav između ubijanja! Ali da ‒ biće mnogo krvi. Još uvek radim na njemu i osećaj je neverovatan. Osvežavajući i jeziv, kako god to zvučalo. Oduvek sam imala mračnu stranu.

Vaši likovi uvek imaju ogromnu strast u svojim kreativnim traganjima. Da ne pišete, čime biste se vi bavili?

Primatologijom. Uvek sam smatrala da bi bilo kul biti Džejn Gudal. Htela sam da proučavam bonobo šimpanze. One su miroljubive, hiperseksualne i žive u matrijahatu.

Izvor: barnesandnoble.com     
Prevod: Miloš Vulikić
Foto: Destinee Blau


Podelite na društvenim mrežama:

Povezani naslovi
prikaz romana sutra je novi dan savršen primer (pogrešno shvaćenog) klasika laguna knjige Prikaz romana „Sutra je novi dan“: Savršen primer (pogrešno shvaćenog) klasika
28.03.2024.
Niste se prevarili, to jeste ta knjiga: a zašto je dosadašnji, doslovni prevod originala, „Prohujalo sa vihorom“ (Gone With the Wind), zamenjen prvobitnim naslovom i svojevrsnom parolom glavne junakin...
više
dečji dani kulture od 5 do 7 aprila u igri sa knjigom  laguna knjige Dečji dani kulture od 5. do 7. aprila – U igri sa knjigom!
27.03.2024.
I ovog aprila deca se najlepše druže sa knjigom, i to u okviru Dečjih dana kulture, još jedne manifestacije koja promoviše knjigu i čitanje na najlepši način: kroz igru i zabavu! Dečji dani kul...
više
prikaz romana zavedi me knjigama prva ljubav zaborava nema laguna knjige Prikaz romana „Zavedi me knjigama“: Prva ljubav zaborava nema
28.03.2024.
Cveće, čokolade, večere, putovanja – sredstava zavođenja zaista je mnogo, ali se Kejt Bromli u knjizi godine lista USA Today „Zavedi me knjigama“ odlučila za štampanu reč. U ovom je delu rešila da obr...
više
prikaz knjige ko te šiša duhovite priče o našoj naravi direktno iz frizerskog salona laguna knjige Prikaz knjige „Ko te šiša!“: Duhovite priče o našoj naravi direktno iz frizerskog salona
28.03.2024.
Kratke priče u debitantskoj zbirci „Ko te šiša!“ Irene Petrović odvijaju se u prostoru beogradskih frizerskih salona: od pretesnog lokala zapuštenog enterijera, opremljenog dotrajalim priborom u kome ...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.