Laguna - Bukmarker - Šta nam stiže, ko to vredno piše? - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Šta nam stiže, ko to vredno piše?

Danas ćemo vas obradovati i umesto jednog predstaviti čak sedam novih ulova! Sedam novih romana Laguninih dobro poznatih i voljenih autora zbog kojih ćete, po ko zna koji put, javiti šefu da ste bolesni kako biste mogli da ostanete kod kuće da ih pročitate. Evo za koje knjige treba da napravite mesta na svojoj polici u narednih godinu dana:

„The Time-Travelling Caveman“ – Teri Pračet

Potpuno nova zbirka priča neverovatnog Terija Pračeta.

Ove priče je Teri pisao u mladosti za lokalne novine, ali nikada nisu bile objavljene.

U njegovom prepoznatljivom stilu, prepunom humora i mudrosti, ove priče su pravi dragulj za svakog fana ovog legendarnog pisca.
„Beartown“ – Fredrik Bakman

Ovo je roman o malom mestu čiji stanovnici imaju velike snove. Još jedan bestseler ovog slavnog Šveđanina koji ćete uskoro imati prilike da pročitate na srpskom jeziku.

U ovoj knjizi Bakman će nam pokazati šta će učvrstiti ovu malu zajednicu, a koje to kobne tajne prete da je razore.

Ekranizaciju ovog romana uskoro ćete moći da pratite na HBO-u.
„The Love Letter“ – Lusinda Rajli

Dok čekamo da Lusinda napiše poslednju knjigu u serijalu „Sedam sestara“, rešili smo da vas obradujemo ovim internacionalnim bestselerom.

„The Love Letter“ obiluje tajnama, porodičnim intrigama, izdajama i lažima.

Lusinda je napisala odličnu misteriju sa uverljivim likovima i raspletom koji ni najiskusniji čitaoci neće uspeti da predvide.
„Trick“ – Domeniko Starnone

Treći roman ovog talentovanog italijanskog pisca u izdanju Lagune govori o deki i unuku koji nisu bliski, i razlozima koji su doveli do toga da deka svog unuka zapravo ne poznaje.

U jednoj sobi i na jednom balkonu, čuvajući unuka dok su roditelji na putu, starac će premotati pred nama film svog života.

Saznaćemo šta je dovelo do ovakvog odnosa i da li se posle toliko godina nešto može promeniti. Ovaj roman je još jedan dokaz jezičkog, stilskog i kreativnog majstorstva Domenika Starnonea.
„Love Your Life“ – Sofi Kinsela

Nije kupoholičarka, ali je podjednako originalna i duhovita.

Ava je romantik u duši i ne veruje u aplikacije za upoznavanje. Dala im je šansu, ali je previše katastrofalnih sastanaka zahvaljujući Tinderu i sličnim aplikacijama dovelo do toga da naprosto odustane. Odlučila je da je vreme da se povuče u jedno malo mesto u Italiji i konačno završi roman koji je počela da piše, a tamo će je dočekati avantura koju nije mogla da zamisli ni u najluđim snovima.
„The Return“ – Nikolas Sparks

Ako ste zavoleli „Dragog Džona“, ovaj roman je pravi izbor za vas. Trevor se vraća iz Avganistana sa povredama zbog kojih više ne može da služi vojsku. Odlazi u staru oronulu kućicu koja je pripadala njegovom dedi. Trevor je planirao da se osami i brine o dedinim košnicama, međutim, lepa meštanka mu je pomutila planove. U svom dobro poznatom stilu, Sparks nam ponovo pokazuje kako otkrivene tajne mogu promeniti nečiji životni put, i pravo značenje ljubavi i oproštaja.
„The Book Shop on the Corner“ – Dženi Kolgan

Od Dženi smo navikli da saznamo dobar recept za neki ukusan slatkiš, ili da pratimo avanture u pekari na obali mora. Ovaj roman nas vodi u jedno selo, u koje je naša junakinja bibliotekarka pobegla od gradske vreve. Jedino što joj nedostaje jeste zadovoljstvo kada osobu upari sa savršenom knjigom. Dosetila se da bi kombi koji je kupila mogao da joj posluži kao pokretna biblioteka. Saznajte koje je to nove prijatelje upoznala i čije je živote promenila u ovoj predivnoj avanturi.

Autor teksta: Dunja Lozuk


Podelite na društvenim mrežama:

vogue adria ekskluzivno u delfi knjižarama laguna knjige Vogue Adria ekskluzivno u Delfi knjižarama
18.03.2024.
Vogue, modni magazin u kome se uživa od korice do korice i koji se kolekcionarski čuva, pokrenut je u Srbiji i zemljama regiona (Hrvatska, Slovenija, Bosna i Hercegovina i Crna Gora), a ekskluzivno ga...
više
nova izdanja domaćih autora laguna knjige Nova izdanja domaćih autora
18.03.2024.
U knjižarama će se naći peto izdanje „Neviđene Srbije“ Vlade Arsića, knjizi u kojoj su najluđe storije iz naše istorije. Da li znate da je prva Olimpijada održana na Paliću? Znate li da je Robert de N...
više
prikaz knjige živa planeta veličanstvena mreža čudesnog života na zemlji laguna knjige Prikaz knjige „Živa planeta“: Veličanstvena mreža čudesnog života na Zemlji
18.03.2024.
Ne postoji gotovo nijedno mesto na planeti previše toplo, previše ledeno ili previše zagađeno da na njemu bar neki oblik života ne bi mogao da opstane, jer život na ovoj našoj živoj planeti uvek iskaz...
više
prikaz romana prevršena mera najekstremniji paterson laguna knjige Prikaz romana „Prevršena mera“: Najekstremniji Paterson
18.03.2024.
Američki autor Džejms Paterson (1947) jedan je od najčitanijih svetskih pisaca, čija dela su doživela brojne ekranizacije. Po čemu se izdvaja u odnosu na brojne druge autore da bi završio u Ginisovoj ...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.