Laguna - Bukmarker - Šta je strašnije od Noći veštica? - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Šta je strašnije od Noći veštica?

Volite da vas zastraše? Zabavlja vas kad vam se tresu kolena? Kraj oktobra, kada se obeležava Noć veštica, pravo je vreme da odaberete naslove koji će vam uterati strah u kosti i zalediti krv u žilama.

Foto: Pxhere

Evo naših STRAŠNIH predloga:

Poslednja seansa“, Agata Kristi

Zbirka najjezivijih i najmračnijih priča kraljice neizvesnosti.

Vizije, stvorenja koja vrebaju iz senke, susreti sa božanstvima, čovek koji opseda telo mačke – proverite da li su vam sva svetla upaljena kad budete čitali ovu knjigu.
Besnilo“, Borislav Pekić

Ima li šta strašnije nego kad stvarnost zaliči na fikciju?

Suočite se sa apokaliptičnom vizijom sveta koja odgovara onome što smo od sveta napravili, gde svakodnevica neodoljivo podseća na fikcijom pokrenutu radnju romana.
Frankenštajn ili Moderni Prometej“, Meri Šeli

Gotski roman i klasik engleske književnosti zbog kog ćete se zapitati: ko je suštinsko čudovište, doktor koji stvara bezimenog monstruma ili njegova kreacija?

Pročitajte roman o propasti muškarca koji se usudio da stvori život.
Alijenista“, Kejleb Kar

Zakoračite u drugo vreme – i nezaboravan košmar.

Od smrada ustajalog piva do aristokratske raskoši bankarskih vila, od prljavih straćara do najotmenijih francuskih restorana, uronite u stranice ovog tajanstvenog romana.
Gnusno“, Den Simons

Želite da testirate svoju akrofobiju?

Gvirnite u roman u kom se košmar pretvara u pitanje života i smrti na 8.500 metara nadmorske visine. Da li ste spremni za avanturu na velikim visinama Mont Everesta? Otkrijte tajnu gnusniju od bilo kakvog mitskog bića.
Kult“, Adam Nevil

Hram poslednjih dana, kult čije su mistične tajne i paranormalna iskustva o kojima se govorkalo ležali skriveni iza prošlosti pune ubistava, seksualne izopačenosti i hapšenja, doživeo je svoj krvavi kraj posle jedne noći ritualnog nasilja. Ali priča time nije završena. Kajl Frimen prihvatiće da o tome snimi dokumentarac, a više saznajte u ovom nagrađenom romanu.
Rebeka“, Dafne di Morije

Svoj književni život „Rebeka“ je otpočela na listama bestselera, dok ju je kritika doživela kao laku, trivijalnu literaturu i potcenjivački je označila kao književnost „za žene“.

Međutim, ova gotička romansa danas uživa neporeciv književni ugled i kultni status, čemu je nesumnjivo doprinela i filmska adaptacija u režiji Alfreda Hičkoka.
Druga strana“, Alfred Kubin

Jedan od prvih romana u istoriji svetske književnosti sa distopijskom vizijom sveta.

Posetite Carstvo snova, zastrašujuće mesto, pravi pakao, u kome su dobro i zlo neraskidivo povezani. Da li ćete se usuditi da pređete na „drugu stranu“?
Majstor i Margarita“, Mihail Bulgakov

Ova lista prosto ne može da prođe bez još jednog klasika. I šta može biti strašnije od susreta sa đavolom lično? On stiže u rusku prestonicu, praćen šarolikom svitom u kojoj je i jedan ogromni mačak, ljubitelj votke i oružja. Pravo je vreme da se bacite na čitanje ove đavolski dobre knjige, ako to do sada niste učinili.
Serijal o Ameliji Zubić, Lora Elen Anderson

A za najmlađe tu je serijal o Ameliji Zubić.

Upoznajte malu vampiricu kroz avanture sa gospodarima jednorozima i kradljivcem sećanja, na varvarskom balu ili tokom polumesečevog raspusta. Zarijte zube u sve Amelijine grozomorne pustolovine!
Finale Sajamskih dana ovoga puta se poklapa sa Noći veštica, pa smo upravo te dane – od 29. do 31. oktobra, rezervisali za knjige iz žanra trilera, fantastike, horora i tinejdž literature.



Podelite na društvenim mrežama:

Povezani naslovi
snimljena serija konstantinovo raskršće međunarodna promocija niša koja grad ne košta ni dinara laguna knjige Snimljena serija „Konstantinovo raskršće“ – međunarodna promocija Niša koja grad ne košta ni dinara
08.05.2024.
Prva sezona serije „Konstantinovo raskršće“, rađena po bestseleru pisca iz Niša Dejana Stojiljkovića, snimljena je i u toku je postprodukcija, kaže nagrađivani autor. Misterioznu istorijsku dramu...
više
naučni piknik misli zeleno 17 i 18 maja na šumarskom fakultetu u beogradu laguna knjige Naučni piknik „Misli zeleno“ 17. i 18. maja na Šumarskom fakultetu u Beogradu
08.05.2024.
U prostoru Arboretuma Šumarskog fakulteta, na Banovom brdu, održaće se treći Naučni piknik u trajanju od dva dana. Prvog dana Naučnog piknika, u petak 17. maja od 13.00, o naslovima „Tajni život dr...
više
promocija knjige naše priče gorice nešović i jelice greganović 15 maja laguna knjige Promocija knjige „Naše priče“ Gorice Nešović i Jelice Greganović 15. maja
08.05.2024.
Nastavak bestselera „Priči nikad kraja“, knjiga „Naše priče“ Gorice Nešović i Jelice Greganović biće predstavljena u sredu 15. maja od 18 sati u knjižari Delfi SKC. O ovoj knjizi će govoriti au...
više
zoran kostić cane predstavlja ukrštene reči u novom sadu 10 maja laguna knjige Zoran Kostić Cane predstavlja „Ukrštene reči“ u Novom Sadu 10. maja
08.05.2024.
Promocija zbirke pesama Zorana Kostića Caneta „Ukrštene reči“ održaće se u petak 10. maja u 18 sati, u novoj zgradi Studentskog kulturnog centra „Novi Sad“ (Ulica Vladimira Perića Valtera 5). &nbs...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.