Laguna - Bukmarker - Spektakularna promocija knjigoalbuma „Napet šou“ Marka Šelića Marčela - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Spektakularna promocija knjigoalbuma „Napet šou“ Marka Šelića Marčela

Četvrti naslov ali ovog puta knjigoalbum Marka Šelića Marčela „Napet šou“ u izdanju Lagune, u četvrtak, 13. novembra, imao je zvaničnu promociju iako je za proteklih mesec dana, otkako je izašao iz štampe, već doživeo peto izdanje.

Velika sala beogradskog Studentskog kulturnog centra bila je puna jer popularno zvani Marčelo uživa među mladima kultni status, koji mu je u početku karijere obezbedilo nastupanje kao prvorazredni izvođač hip-hopa, a u međuvremenu je pokazao i da je talentovan pisac.



Direktor IP Laguna Dejan Papić, koji je priznao da još nije imao priliku da vidi tako veliko interesovanje za neku knjigu, kakvu su pokazali Marčelovi fanovi kada se pojavio „Napet šou“, jer se tokom prvog potpisivanja knjige u knjižari Delfi u SKC-u napravio pravi stampedo, a vreme za potpisivanje se stalno produžavalo jer se redovi nisu nikako smanjivali. Tako je, kazao je on, trajalo sve od 18 do 22 sata, a onda, nakon zatvaranja knjižare, Marčelo je još ceo sat potpisivao primerke knjige na ulici. Papić je istakao da je dosad štampano 10.000 primerka i da je polovina već prodata, dok se ostatak još može naći po knjižarama. On očekuje da će biti još mnogo novih izdanja.

Prema rečima Papića, naziv ovog dela, kakvo dosad nije nikada objavljeno u Srbiji pa ni u regionu, „knjigoalbum“ nije baš najsrećnije rešenje, ali svakako se radi o knjizi u spoju sa muzikom, pa se zato može reći da se radi o muzici koja se može iščitavati i knjizi koja se može slušati. Definitivno, konstatovao je Papić, to je „hibrid između CD-a i knjige koji je istovremeno i više od muzike i više od književnosti“.

„Rock enciklopedija“, kako mnogi nazivaju novinara koji prati pop i rok muziku, Petar Janjatović, kazao je da je veoma ponosan što ga je Marčelo pozvao da napiše prilog za ovu knjigu i da sada govori na njenoj promociji, jer je postalo prestižno da se bude tamo gde je Marčelo.

Napomenuvši da je studirao svetsku književnost kao i Marčelo i da mu je po tom osnovu blizak, Janjatović je naglasio da ga fascinira i oduševljava širina znanja koju pokazuje Marčelo u svojim pesmama i esejima i da mu imponuju mladi koji sa toliko oduševljenja prate sve što on stvara. „Zemlja čija deca vole Marčela ne treba da se brine za budućnost“, poručio je Janjatović i dodao da ovu Marčelovu knjigu treba čitati uz utišan TV dok traju vesti i uz dobro vino.

Reditelj Kokan Mladenović, koji je uz Janjatovića, Davida Albaharija, Mihajla Pantića, Pavla Zelića, aforističara Dalibora Đorđevića, kolumniste Draže Petrovića, mirovnog radnika Milana Colića, psihologa i psihoterapeuta Vladana Beare i koordinatorke organizacije ASTRA Elene Krsmanović napisao prilog za „Napet šou“, naglasio je da se brojnim nagradama koje je Marčelo do sada dobio priključila i nagrada za scensku muziku koju je napisao za predstavu „Dr Nušić“.

„Ako bi ovog časa trebalo poslati u svemir nešto što na najbolji način predstavlja Srbiju, to bi bila Marčelova knjiga koja je zapis zdravog razuma“, kazao je Mladenović.

„Klinci ga beskrajno obožavaju“, primetio je Mladenović i objasnio da „danas nema u ovom našem društvu ničega što bi mladima dalo pratformu za normalne vrednosti osim onoga što piše i o čemu peva Marčelo“.

„Živimo u vremenu kada je demokratija kompromitovana, kada nema novih opozicionih snaga, a vlada stravičan nedostatak opozicionih misli, i u takvoj zemlji koja se davi u jednoumlju Marčelo nudi knjigu koja navodi na opoziciona razmišljanja“, istakao je Mladenović.

Marčelo je sa Filterima završio promociju razigravajući publiku živim nastupom i porukom „Hvala vam, vi ste moji divni prijatelji“ uz objašnjenje da bi svaki ekspoze bio suvišan.

  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna


Podelite na društvenim mrežama:

Povezani naslovi
dečji dani kulture od 5 do 7 aprila u igri sa knjigom  laguna knjige Dečji dani kulture od 5. do 7. aprila – U igri sa knjigom!
27.03.2024.
I ovog aprila deca se najlepše druže sa knjigom, i to u okviru Dečjih dana kulture, još jedne manifestacije koja promoviše knjigu i čitanje na najlepši način: kroz igru i zabavu! Dečji dani kul...
više
aleksandra filipović i zoran penevski gostovali u oš branko radičević u pančevu povodom jubileja brankovi dani  laguna knjige Aleksandra Filipović i Zoran Penevski gostovali u OŠ „Branko Radičević“ u Pančevu povodom jubileja „Brankovi dani“
28.03.2024.
U okviru obeležavanja jubileja 200 godina od rođenja Branka Radičevića, pisci Aleksandra Filipović i Zoran Penevski družili su se sa učenicima Osnovne škole „Branko Radičević“ u Pančevu. U okviru mani...
više
prikaz romana sutra je novi dan savršen primer (pogrešno shvaćenog) klasika laguna knjige Prikaz romana „Sutra je novi dan“: Savršen primer (pogrešno shvaćenog) klasika
28.03.2024.
Niste se prevarili, to jeste ta knjiga: a zašto je dosadašnji, doslovni prevod originala, „Prohujalo sa vihorom“ (Gone With the Wind), zamenjen prvobitnim naslovom i svojevrsnom parolom glavne junakin...
više
prikaz romana zavedi me knjigama prva ljubav zaborava nema laguna knjige Prikaz romana „Zavedi me knjigama“: Prva ljubav zaborava nema
28.03.2024.
Cveće, čokolade, večere, putovanja – sredstava zavođenja zaista je mnogo, ali se Kejt Bromli u knjizi godine lista USA Today „Zavedi me knjigama“ odlučila za štampanu reč. U ovom je delu rešila da obr...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.