Laguna - Bukmarker - Sjajni romani pobednika konkursa „Literarni onlajn inkubator“ od 13. maja u prodaji - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Sjajni romani pobednika konkursa „Literarni onlajn inkubator“ od 13. maja u prodaji

„Literarni onlajn inkubator“ je projekat koji je organizovao Centar za omladinu Tvoja Srbija uz podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije a u saradnji sa Lagunom. Pobednici konkursa dobili su jedinstvenu priliku da im izdavačka kuća Laguna objavi, distribuira i promoviše roman.


 
Objavljivanjem romana pobednika konkursa „Literarni onlajn inkubator“, Laguna je na domaću književnu scenu izvela tri nova mlada pisca – Jelenu Vuković, autorku romana „Vodi me na vodu“, Uroša Timića, autora romana „Osmi život“, i Aleksandra Miljkovića, autora romana „Petar Mesečko: Nesvakidašnje putovanje“.

Ovim je zaokružen književni konkurs koji je okupio desetine autora u nastojanju da osvoje prvu nagradu: objavljivanje svog romana u Laguninom izdanju.

Romani „Osmi život“, „Petar Mesečko: Nesvakidašnje putovanje“ i „Vodi me na vodu“ pobednika „Literarnog onlajn inkubatora“ naći će se u prodaji od srede, 13. maja u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, na sajtu www.laguna.rs i onlajn knjižari www.delfi.rs.
 
„Osmi život“ Uroša Timića je uzbudljiva, ponekad i strašna priča o borbi mladog čoveka sa čudovištem sna, o njegovoj potrazi za uporištem u samoći i odgovorom na pitanje da li je ostavio dovoljno sebe u drugima da bi se po tom tragu mogao vratiti iz bezizlaza.

Iako počinje kao priča o odrastanju dečaka koji je u ranom detinjstvu upao u rupu na igralištu i isekao lice – ožiljak koji ga je pratio do punoletstva – ovo je i triler sa jakim elementima fantastike. Traumatična iskustva u vrtiću, nesretni pad koji je ostavio strašan ožiljak na licu, jutarnja nada pred ogledalom da je beleg tokom noći nestao i strah roditelja od „označenosti“ njihovog deteta odredili su odrastanje dečaka u našim večito tranzicionim vremenima. U zrelo doba, kada je Vlada započeo samostalan život s devojkom koju poznaje iz detinjstva, naizgled uspešan život počinju da nagrizaju potisnute traume i konačno sučeljavanje s pitanjima od kojih je bežao. Jedne večeri, pritisak prošlosti bio je toliki da njegov um više nije mogao da razabere stvarnost od iluzije. Od tog trenutka Vladin život se pretvara u opsesivno tumačenje snova, a kada je otkrio fenomen paralize sna, zakoračio je u košmarni svet iz kojeg se ne može vratiti ni da ima sedam života.
 
„Petar mesečko: Nesvakidašnje putovanje“ Aleksandra Miljkovića je raskošna fantastična priča o unutrašnjem putovanju ka odgovorima na bolna pitanja odrastanja, o sučeljavanju s gubitkom i neposustajanjem u nastojanju da se spozna istina.

Uoči dvanaestog rođendana Petar provodi svoje uobičajene dane u igrama na udaljenom pacifičkom ostrvu, druženju sa papagajem Arnoom i maštanju o letenju u tajanstvenoj očevoj raketi. Ipak, koliko god da su neobični njegov dom, prijatelji i avanture kroz koje je prolazio a detinjstvo ispunjeno događajima o kojima njegovi vršnjaci mogu samo da maštaju, Petar nije bio spokojan. Svuda bi ga pratila, naročito kad bi trebalo da utone u san, misao o majci koja se otisnula na okean i nestala u oluji. Niko nije umeo da mu kaže šta se s njom dogodilo, gde se sada nalazi i kada će se vratiti. Jedne večeri, dok ga je plima sna obuhvatala sporije nego inače, zakoračio je u svet toliko čudesan da čak ni njegova mašta nije mogla da ga izmisli. Otisnuo se u avanturu s one strane sna i Meseca, boreći se s preprekama dostojnim velikih epskih junaka na putu ka otkrićima koja će mu promeniti život.
 
„Vodi me na vodu“ Jelena Vuković, roman o čežnji, ljubavi i žudnji za ozdravljenjem, pružiće neočekivane odgovore na ova univerzalna pitanja, dramatična kada prerastu u sudbinska.

Dušica zna da s njom nešto nije u redu. Toliko joj je teško da ni svakodnevicu ne može da savlada. Kada to nešto dobije ime, njen život postaće borba za razumevanje toga kako sva složenost njenog unutrašnjeg stanja i odnosa sa stvarnošću nije samo njoj svojstvena i nedokučiva tajna već u tolikoj meri poznata pojava da će pretraživači na internetu prikazati hiljade izvora koji će tumačiti jednu kratku oznaku – F32. Iza ledene šifre kriju se drame nebrojenih zatočenika poremećaja koji postaje naizgled razumljiv kada se nazove – depresijom.

Kako se Dušica nosi s tim parazitom duše, usađenim u svaku poru njenog života? Kako se sudaraju svet u njoj i svet oko nje? Kako će odgovoriti na pitanje svih pitanja: da li vredi živeti?


Podelite na društvenim mrežama:

Povezani naslovi
predstavljena pesnička zbirka u lavirintu  laguna knjige Predstavljena pesnička zbirka „U lavirintu“
19.04.2024.
Nova zbirka poezije Igora Mirovića predstavljena je 18. aprila u kafeteriji Bukmarker knjižare Delfi SKC.   Pored autora, o knjizi su govorili prof. dr Zoran Đerić i prof. dr Aleksandar Je...
više
ema jarlet o orionu i mraku slikovnice i večernje nebo su oduvek bili deo mog života laguna knjige Ema Jarlet o „Orionu i Mraku“: Slikovnice i večernje nebo su oduvek bili deo mog života
19.04.2024.
Autorka hita „Orion i Mrak“ Ema Jarlet otkriva svoju opsesiju mrakom, kako nastaju priče i junaci koje ilustruje i u kome je pronašla inspiraciju za svoje čarobne slikovnice koje nakon objavljivanja n...
više
rastislav durman o novoj knjizi ona bića koja nisu sića  laguna knjige Rastislav Durman o novoj knjizi „Ona bića koja nisu sića“
19.04.2024.
„Ona bića koja nisu sića“ nova je knjiga evropskih bajki koju je priredio novosadski autor Rastislav Durman. Pisac za decu i odrasle poslednjih godina posvetio se prikupljanju bajki sa svih evropskih ...
više
prikaz knjige vladalac nikola makijavelija uputstvo za rukovanje državom laguna knjige Prikaz knjige „Vladalac“ Nikola Makijavelija: Uputstvo za rukovanje državom
19.04.2024.
„Ne zna se ko pije, a ko plaća“ najbolji je iskaz o situaciji u renesansnoj Italiji. U svakom njenom kutku sram, zločin i samovlašće bili su deviza. Zločin? Stvar službene dužnosti. Ubistvo? Oblik dru...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.