Laguna - Bukmarker - Pronađi odgovarajuće ime za svaki žanr - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Pronađi odgovarajuće ime za svaki žanr

Ne možete da smislite ime za svog junaka u romanu koji pišete? Većini je to teško. I zato postoje generatori! Dobro, ovo možda ima ograničenu korist za imenovanje fiktivnih junaka, ali je veoma zabavno.



Ratovi zvezda

Za ime: Na prva tri slova prezimena dodajte prva dva slova svog imena

Za prezime: Na prva dva slova majčinog prezimena dodajte prva tri slova grada u kom ste rođeni

Svako danas želi da bude džedaj, posebno nakon skorašnjeg filma. Svi mi znamo koje boje bi bio naš svetlosni mač još od kad smo imali četiri godine, ali sada možemo da saznamo i koje bi nam ime bilo! Sve u svemu, veoma dobar generator, iako sam mislila da će ono što ja dobijem biti malo upečatljivije. Ne pomaže to što moji roditelji slučajno imaju veoma slična prezimena. Vama želim više sreće! Moj svetlosni mač bi bio ljubičaste boje, na kraju krajeva. Zato što sam ja pomalo čudna, pretpostavljam?
 

Zmaj

Vaše zmajevsko ime: Poslednja dva slova vašeg imena + dva srednja u prezimenu + prva dva slova majčinog prezimena + poslednje slovo očevog imena.



Ovo je sjajno! I ne govorim to samo zato što sam dobila epsko ime. Možete čak malo i da varate – koristila sam skraćenicu imena svoga oca, ne celo ime, na primer – ali ne dovoljno da se promeni celokupna osnova.

Superheroj

Možda nije toliko dobro kao sistem, ali je svejedno zabavno. Svakako pokušajte jer ponekad funkcioniše savršeno. Možete čak da uzmete i ime lika da generišete njegov alter ego. Klark Kent bi bio Vatreni Tigar. Strašno.


Zombi

Priznajem, ovo je pomalo razočaravajuće, ali posle nekolilko pokušaja postaje veoma zabavno. Zombi čije je prezime Karkas? Pa to je fantastično! Ali ovde se postavljaju mnoga pitanja. Pre svega, zamislite situaciju u romanu u kojoj se zombiji predstavljaju. Mislim, stvarno!?
 


Anđeosko

Proces: Prva dva slova prezimena + prvi samoglasnik u prezimenu + treće slovo imena jednog od roditelja + poslednji suglasnik u prezimenu + nastavak –IEL ili –EL na kraju.



Pa ovo zvuči nekako anđeoski ili ako ništa, biblijski, čini mi se. Nije važno u koju svrhu vam je potrebno ovakvo ime, ovo je dobar generator. Sada nam samo treba jedan za „drugu stranu“.


Autor: Kali Noris
Izvor: bookstr.com
Prevod: Dragan Matković


Podelite na društvenim mrežama:

nezaboravno druženje sa andrejem makinom laguna knjige Nezaboravno druženje sa Andrejem Makinom
15.05.2024.
Majski Lagunin književni klub, 111. po redu održan je 10. maja i bio je poseban. Imali smo priliku da ugostimo francuskog akademika i sjajnog pisca Andreja Makina. U fokusu nam je bio roman „Prijatelj...
više
sve što niste znali o dženis halet, autorki romana ubistvo u lokvudu  laguna knjige Sve što niste znali o Dženis Halet, autorki romana „Ubistvo u Lokvudu“
15.05.2024.
Dva studenta prava dobijaju hrpu dokaznog materijala i krajnji rok. Moraju da reše zbunjujuće ubistvo zbog kog je nevina osoba poslata u zatvor. „Ubistvo u Lokvudu“ je zagonetni roman koji poziva čita...
više
iz prve ruke zaokrenuto razmišljanje  laguna knjige Iz prve ruke: „Zaokrenuto razmišljanje“
15.05.2024.
Mladi kapetan bojnog broda na jednom od prvih krstarenja upada u maglu, i posle nekoliko sati plovidbe kroz mrak i sivilo s komandnog mosta počinje da nazire svetlost koja mu se približava. Pošto njeg...
više
delfi kutak je pročitao moja ljubav nikola tesla  laguna knjige Delfi Kutak je pročitao: „Moja ljubav Nikola Tesla“
15.05.2024.
Na početku moram da istaknem činjenicu da slabo čitam savremene domaće pisce. Ne znam ni sama zašto je to tako, ali eto. Zato sam i bila u nedoumici kad se ova knjiga pojavila u prodaji. S jedne stran...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.