Laguna - Bukmarker - Promovisana knjiga Vuka Draškovića „Tamo daleko“ u Bijeljini - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Promovisana knjiga Vuka Draškovića „Tamo daleko“ u Bijeljini

„Roman ’Tamo daleko’ veliku pobedu Srbije u Prvom svetskom ratu prikazuje iz ugla života kao najveći poraz Srbije od njenog postanka“, rekao je u Bijeljini autor romana, srpski književnik i političar Vuk Drašković.



„Izašli smo iz Velikog rata kao slavni svetski pobednici, a zapravo bednici, najveći mučenici i gubitnici, ljudski i biološki poraženi, izgubili smo 62 odsto muške populacije, svaka treća glava u Srbiji negde je pala i ostala u tom pobedničkom ratu“, rekao je Drašković na predstavljanju knjige u Narodnoj biblioteci „Filip Višnjić“.

On je istakao da je rezulat te velike pobede bilo stvaranje velike države Jugoslavije koja je srušena krajem 20. veka, čime je i cilj velike srpske žrtve u Prvom svetskom ratu nestao u suludom ubijanju te države.

U razgovoru sa novinarima, Drašković je rekao da poput svog književnog junaka 2030. i neke godine očekuje obnavljanje Jugoslavije i ujedinjenje svih ovih zemalja u EU.

„Neće biti prokletih granica, a generacija mladih i obrazovanih ljudi okrenuće se životu i ljubavi i najverovatnije će izreći surovu presudu generaciji Srba, Bošnjaka, Hrvata i drugih koji su učestvovali u ubijanju velike države Jugoslavije“, ocenio je Drašković.

On je rekao da Srbija mora da se okrene životu i realnosti i da ne može da bude večno raskrečena između Istoka i Zapada, a gladna.

„Srbija je morala davno da se opredeli za Evropu i Zapad, bezuslovno, uz naravno najbolje istorijske, kulturne i svake druge odnose sa Rusijom“, istakao je Drašković.

Roman „Tamo daleko“, koji je objavljen u septembru 2013. godine, kombinacija je istorijskih činjenica i snoviđenja glavnog junaka Vidana Maksimovića koji je kao dečak video smrt svog oca, a mnogo godina kasnije je svedok besmislene smrti svog sina. Roman je simbolička priča o istoriji Srbije u poslednjih sto godina.

O knjizi su pored autora govorili i Milovan Jovanović, novinar, i Dejan Papić, direktor i vlasnik izdavačke kuće Laguna, koja je objavila roman „Tamo daleko“ i sa kojim Biblioteka već nekoliko godina ima vrlo uspešnu saradnju.

Gospodin Dejan Papić je ovu posetu iskoristio i da Narodnoj biblioteci „Filip Višnjić“ koja je u majskim poplavama ostala bez gotovo 7.000 knjiga, pokloni i značajan broj novih Laguninih naslova i na taj način pomogne obnavljanju knjižnog fonda ove Biblioteke.

  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna


Podelite na društvenim mrežama:

Povezani naslovi
predstavljena pesnička zbirka u lavirintu  laguna knjige Predstavljena pesnička zbirka „U lavirintu“
19.04.2024.
Nova zbirka poezije Igora Mirovića predstavljena je 18. aprila u kafeteriji Bukmarker knjižare Delfi SKC.   Pored autora, o knjizi su govorili prof. dr Zoran Đerić i prof. dr Aleksandar Je...
više
ema jarlet o orionu i mraku slikovnice i večernje nebo su oduvek bili deo mog života laguna knjige Ema Jarlet o „Orionu i Mraku“: Slikovnice i večernje nebo su oduvek bili deo mog života
19.04.2024.
Autorka hita „Orion i Mrak“ Ema Jarlet otkriva svoju opsesiju mrakom, kako nastaju priče i junaci koje ilustruje i u kome je pronašla inspiraciju za svoje čarobne slikovnice koje nakon objavljivanja n...
više
rastislav durman o novoj knjizi ona bića koja nisu sića  laguna knjige Rastislav Durman o novoj knjizi „Ona bića koja nisu sića“
19.04.2024.
„Ona bića koja nisu sića“ nova je knjiga evropskih bajki koju je priredio novosadski autor Rastislav Durman. Pisac za decu i odrasle poslednjih godina posvetio se prikupljanju bajki sa svih evropskih ...
više
prikaz knjige vladalac nikola makijavelija uputstvo za rukovanje državom laguna knjige Prikaz knjige „Vladalac“ Nikola Makijavelija: Uputstvo za rukovanje državom
19.04.2024.
„Ne zna se ko pije, a ko plaća“ najbolji je iskaz o situaciji u renesansnoj Italiji. U svakom njenom kutku sram, zločin i samovlašće bili su deviza. Zločin? Stvar službene dužnosti. Ubistvo? Oblik dru...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.