Laguna - Bukmarker - Prikaz romana „Sedam sestara“: Nikad ne dozvolite da strah utiče na vašu sudbinu! - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Prikaz romana „Sedam sestara“: Nikad ne dozvolite da strah utiče na vašu sudbinu!

Ukoliko nemate predrasude, onda je knjiga „Sedam sestara“ idealna za vas, ali ukoliko robujete njima, onda je još više!

Radnja se dešava na bajkovitom imanju Atlantida koje se nalazi u Švajcarskoj na samoj obali Ženevskog jezera.  Šest usvojenih sestara se okupilo nakon smrti svoga oca na imanju kako bi saznale šta se dogodilo. Tom prilikom, advokat njihovog oca, im prosleđuje po pismo u kome se nalaze tragovi njihovog porekla.

Sedam sestara je dobilo ime po čuvenom sazvežđu, to su Maja, Alkiona, Asteropa,  Keleno, Tajgeta, Elektra, ali jedna sestra nedostaje i nikad je nisu upoznale, a to je Meropa.

Nakon prvobitnog šoka svaka sestra će se na svoj način suočiti sa gubitkom, ali i onim što im je otac ostavio u pismu. 

Nastarija sestra Maja, prva kreće u potragu za svojim korenima i to čak u daleki Brazil. Roman „Sedam sestara“ je prva knjiga u serijalu i kroz njega pratimo Majinu priču.

„Nikad ne dozvoli da strah utiče na tvoju sudbinu“ je poruka koju je Tata Solt ostavio svojoj najstarijoj ćerki Maji i ta rečenica zapravo prati ceo Majin put u potrazi za biološkom porodicom.

Roman zapravo prati dve glavne junakinje i ono što je sigurno je da ćete se za obe toliko vezati, da kad čitate o Maji, nedostajaće vam Izabela i obrnuto.

Dok Maja traga za svojim poreklom, zapravo bežeći od svoje najveće tajne i same sebe, autorka nas vraća nekih osamdeset godina unazad u vreme kada je posao sa kafom cvetao, a kasnije i u vreme krize. Pratimo mladu i lepu Izabelu, koja kako bi udovoljila ocu pristaje da se uda za čoveka koga ne voli iako ga poštuje. Kada je verenik pusti na putovanje u Stari svet, u Evropu, u gradu svetlosti i ljubavi, ona će upravo to pronaći, uprkos njenoj želji da potisne osećanja. Izabela će svesno žrtvovati svoje osećaje prema drugom muškarcu i vratiti se svom vereniku u Brazil gde će biti upriličena svadba o kojoj su pisali novinari i koja je bila jedna od najskupljih i najprestižnijih događaja tog vremena. 

Izabela nažalost upravo tada shvata da su oni koje volimo nezamenljivi i kada se Loran, njena ljubav iz Pariza pojavi u Brazilu ona mu se podaje i dušom i telom.
Dok Izabela žudi za ljubavlju, shvatamo da i Maja, njena praunuka ima istu tu potrebu, kojoj se uporno opire. Maja na kraju pronalazi i ljubav i korene, ali nažalost ili možda na sreću ne i svoju majku!

I Izabela nosi veliki greh na svojoj duši, koji bi i danas šokirao mnoge, a kamoli kada se vratimo skoro jedan vek unazad.  Da li je greh voleti, u vremenima kada nije postojala mogućnost izbora, da li je greh sakriti tajnu zarad budućnosti svoga deteta…

Koja je Majina najveća tajna, ko je žena koju je Maja pronašla u Brazilu u kući u kojoj je nekada živela njena porodica, su samo neka od pitanja koja će vas „mučiti“ do samog kraja romana.

Pored zapleta koji vam neće dati mira sve dok ne dođete do poslednje stranice, a i tada ćete želeti još, ova knjiga obiluje istorijskim činjenicama koje su toliko verno opisane da ćete misliti da ste bili deo tog perioda.

Lusinda Rajli nam priča bajku zasnovanu na istinitim događajima, toliko verno da nećete znati šta je mašta pisca, a šta istina. Upliće nas u lavirint veoma snažno da počinjemo da živimo sa likovima. I na kraju ovo jeste neka vrsta bajke za odrasle, ali ne zaboravite da u bajkama, postoje veštice i zli čarobnjaci, a iznad svega ne zaboravite da nemaju sve bajke srećan kraj!

Izvor: Pravda


Podelite na društvenim mrežama:

Povezani naslovi
vogue adria ekskluzivno u delfi knjižarama laguna knjige Vogue Adria ekskluzivno u Delfi knjižarama
18.03.2024.
Vogue, modni magazin u kome se uživa od korice do korice i koji se kolekcionarski čuva, pokrenut je u Srbiji i zemljama regiona (Hrvatska, Slovenija, Bosna i Hercegovina i Crna Gora), a ekskluzivno ga...
više
nova izdanja domaćih autora laguna knjige Nova izdanja domaćih autora
18.03.2024.
U knjižarama će se naći peto izdanje „Neviđene Srbije“ Vlade Arsića, knjizi u kojoj su najluđe storije iz naše istorije. Da li znate da je prva Olimpijada održana na Paliću? Znate li da je Robert de N...
više
prikaz knjige živa planeta veličanstvena mreža čudesnog života na zemlji laguna knjige Prikaz knjige „Živa planeta“: Veličanstvena mreža čudesnog života na Zemlji
18.03.2024.
Ne postoji gotovo nijedno mesto na planeti previše toplo, previše ledeno ili previše zagađeno da na njemu bar neki oblik života ne bi mogao da opstane, jer život na ovoj našoj živoj planeti uvek iskaz...
više
prikaz romana prevršena mera najekstremniji paterson laguna knjige Prikaz romana „Prevršena mera“: Najekstremniji Paterson
18.03.2024.
Američki autor Džejms Paterson (1947) jedan je od najčitanijih svetskih pisaca, čija dela su doživela brojne ekranizacije. Po čemu se izdvaja u odnosu na brojne druge autore da bi završio u Ginisovoj ...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.