Laguna - Bukmarker - Prikaz romana „Đavo uvek nosi crno“ L. Dž. Šen - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Prikaz romana „Đavo uvek nosi crno“ L. Dž. Šen

Medi Goldblum se vraća kući nakon izlaska sa novim dečkom Itanom, a na pragu je čeka bivši momak.

Veza sa Čejsom se loše završila nakon što je otišla u njegov stan da mu priredi rođendansko iznenađenje. Ona se iznenadila jer se on pojavio sa drugom ženom! Medi je trebalo puno vremena da nastavi dalje i ona ne želi da Čejs ponovo bude deo njenog života. Međutim, on koristi svoju moć manipulacije ne samo da je natera da ga sasluša, već i da pristane na ono šta on želi!

Porodica je upravo saznala da Čejsov otac umire od raka, a s obzirom na to da obožavaju Medi, Čejs im je rekao da su se verili. On želi da Medi prisustvuje njihovoj veridbenoj zabavi tokom vikenda u Hemptonu. Pošto joj je majka umrla od raka, Medi razume Čejsovu porodicu i zna kroz šta prolaze. Ona pristaje da se pojavi na zabavi, ali mu jasno stavlja do znanja da neće pristati na trajnu farsu. Međutim, Medi jednostavno ne može da odbije Čejsa kad god on zatraži od nje da se pojavi u ulozi verenice.

Kako Medi može da nastavi sa ovim lažima, a da joj pritom ne bude slomljeno srce? Čejs je zabavan momak, ali on definitivno nije pogodan za brak. I koliko dugo će Itan moći da istrpi igru koju Čejs i Medi igraju?

Baš mi se svidela ova knjiga! Podsetila me je na to zašto sam se uopšte i zaljubila u romane ove spisateljice. Kada sam prvi put počela da čitam njene knjige, bila sam opčinjena. Naravno, bilo je među njima i nekoliko onih koje su mi bile samo OK. Međutim, ovaj roman je to više nego nadoknadio.

Svidelo mi se kako je L. Dž. Šen uspela da stvori zabavan par koji mi je baš prirastao za srce. Svidelo mi se kako zadirkuju jedno drugo.

„Ne pomerio se s mesta.“ Stavio je ruku na grudi u podrugljivom gestu.

„Barem nam se želje podudaraju.“


Čejs je savršena mešavina samouverenog uspešnog milijardera, grubog šaljivdžije i prikrivenog dobrice. Da budem iskrena, sve ono kroz šta je prošao zbog svog brata Džulijana i njegove žene Amber bilo mi je poprilično smešno. Ali u potpunosti razumem zašto se plaši ljubavi.

I Medi je odličan lik. Ona je zabavna i uvek radi ono što joj srce nalaže. Poseduje jedinstven stil i ne ljuti se kada je Čejs zbog toga zadirkuje. Ona je uvek spremna da pomogne drugima. A to ju je, naravno, i dovelo u ovu nevolju sa bivšim momkom!

Kao što sam već pomenula, mnogo mi se svidelo to kako Medi i Čejs zadirkuju jedno drugo! Ova knjiga je prepuna njihovog neverovatnog nadmudrivanja! Svidelo mi se to što se neprestano šale... Ništa nije previše ozbiljno ili previše važno a da se sa tim ne može našaliti. A i Čejsov unutrašnji monolog je takođe veoma zabavan.

Knjiga je nabijena seksualnom privlačnošću koja postoji između ova dva junaka. Međutim, radnja nije „pikantna“ (tu mislim na scene seksa), i pored toga što Čejs zna da izgovori i poneku prostotu (što mi se takođe svidelo). Dakle, ukoliko ne volite detaljno opisane intimne scene i ne smeta vam poneka nepristojna reč u dijalozima, ovo je knjiga za vas.

„Vide ti se rogovi, gospodine Blek.“

„To je“, prošaputao sam u njena usta, uhvatio joj donju usnu zubima, povukao je nežno i dodao tihim glasom da nas niko ne čuje, „zato što sam tebe uvek željan.“


Moram da priznam da se slažem sa Čejsom. Medi je najbolja onda kada je ratoborna! Mnogo mi se dopadaju momenti u kojima Medi podbada Amber, pa čak i samog Čejsa.

Ovo je jedna od onih knjiga zbog kojih sam mrzela sve ono što me je sprečavalo da uživam u daljem čitanju (posao i slično). Mrzela sam što sam morala da je odložim i jedva sam čekala da ponovo u nju uronim! Ne bih ništa promenila u vezi sa ovim romanom, osim što bih želela da ima više strana – jer želim JOŠ! Prosto obožavam ovaj par i volela bih da vidim kako se njihova sudbina dalje odvija. Stvarno se nadam da je ovo početak serijala. Mislim da bi Grant i Lejla definitivno mogli da budu zajedno na kraju, a isto tako i Itan i Kejti, mada iskreno ne znam kako bi nakon svega Itan mogao da bude uzbudljiv. Ali ako neko može da vaskrsne njegov lik, to je zasigurno L. Dž. Šen! A, tu je i Džulijan... postoji toliko mnogo opcija. Preklinjem! Neka ovo postane serijal!

Sagao sam glavu, zalepio čelo na njeno, udisao je. Zažmurio sam. Oboje smo znali da tu nema ni grama romanse. Bio je to čist „ova planeta je luda a ljudsko postojanje je smeće“ trenutak. Bio je to trenutak kraja sveta, a ja nigde drugde ne bih radije bio.

Izvor: openbooksociety.com
Prevod: Kristijan Vekonj


Podelite na društvenim mrežama:

Povezani naslovi
dečji dani kulture od 5 do 7 aprila u igri sa knjigom  laguna knjige Dečji dani kulture od 5. do 7. aprila – U igri sa knjigom!
27.03.2024.
I ovog aprila deca se najlepše druže sa knjigom, i to u okviru Dečjih dana kulture, još jedne manifestacije koja promoviše knjigu i čitanje na najlepši način: kroz igru i zabavu! Dečji dani kul...
više
aleksandra filipović i zoran penevski gostovali u oš branko radičević u pančevu povodom jubileja brankovi dani  laguna knjige Aleksandra Filipović i Zoran Penevski gostovali u OŠ „Branko Radičević“ u Pančevu povodom jubileja „Brankovi dani“
28.03.2024.
U okviru obeležavanja jubileja 200 godina od rođenja Branka Radičevića, pisci Aleksandra Filipović i Zoran Penevski družili su se sa učenicima Osnovne škole „Branko Radičević“ u Pančevu. U okviru mani...
više
prikaz romana sutra je novi dan savršen primer (pogrešno shvaćenog) klasika laguna knjige Prikaz romana „Sutra je novi dan“: Savršen primer (pogrešno shvaćenog) klasika
28.03.2024.
Niste se prevarili, to jeste ta knjiga: a zašto je dosadašnji, doslovni prevod originala, „Prohujalo sa vihorom“ (Gone With the Wind), zamenjen prvobitnim naslovom i svojevrsnom parolom glavne junakin...
više
prikaz romana zavedi me knjigama prva ljubav zaborava nema laguna knjige Prikaz romana „Zavedi me knjigama“: Prva ljubav zaborava nema
28.03.2024.
Cveće, čokolade, večere, putovanja – sredstava zavođenja zaista je mnogo, ali se Kejt Bromli u knjizi godine lista USA Today „Zavedi me knjigama“ odlučila za štampanu reč. U ovom je delu rešila da obr...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.