Laguna - Bukmarker - Prikaz romana „Čekam te“ autorke Kejt Eberlen - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Prikaz romana „Čekam te“ autorke Kejt Eberlen

Pre nego što je i objavljen, prvi roman Kejt Eberlen je izazvao pometnju u književnom svetu pričama o pomahnitaloj aukciji i poređenjima sa romanom „Jedan dan“, Dejvida Nikolsa, koji je sve očarao. Ali da li je opravdao toliko uzbuđenje?

Naravno, „Čekam te“ ima klasičan hoće-neće zaplet: zaplet se u ovom slučaju gradi oko toga da li će se centralni par u knjizi upoznati na pravi način ili ne.

Knjiga počinje tako što se Tes našla  u Firenci na svom putovanju po Evropi, gde slučajno sreće jednog engleskog mladića. Iako je privlačnost među njima očigledna, ona ne zna čak ni njegovo ime.

Ono što čini ovu knjigu tako zanimljivom za čitanje jeste to što vas obe radnje potpuno uvlače u sebe.

Od tog trenutka, poglavlja pričaju o godinama koje prolaze, malo kroz njenu, malo kroz njegovu perspektivu, uključujući i nekoliko situacija koje čitaoce stavljaju na Tantalove muke, jer u tim epizodama dvoje junaka samo što se ne sretnu.

Međutim, ono što pruža pravo zadovoljstvo dok čitate je činjenica da je svaka radnja, sama za sebe podjednako zanimljiva, sa mnogo intrigantnih sporednih radnji, a Tes i Gas su veoma privlačni likovi koji pokušavaju da žive pristojnim životima, iako osećaju da im nešto nedostaje.

Kejt Eberlen povremeno uvodi slučajnosti i sentimentalne trenutke koji ovu knjigu čine, u neku ruku, slatkim grehom koji osvajaju čitaoca.
 
Izvor: readersdigest.co.uk


Podelite na društvenim mrežama:

Povezani naslovi
tom holand ispod površine rimskog mira 1 deo laguna knjige Tom Holand: Ispod površine Rimskog mira – 1. deo
26.07.2024.
Tom Holand, kako to tvrdi vojska njegovih vatrenih pratilaca, poseduje jedinstvenu sposobnost da oživi antiku. Ovaj nagrađivani britanski istoričar, biograf i prezenter, u svojim uzbudljivim delima i ...
više
saša bošković mange spaja kvalitet sadržaja i crteža laguna knjige Saša Bošković: Mange spaja kvalitet sadržaja i crteža
26.07.2024.
Nakon završenog manga serijala Laku noć, Punpune izdavačka kuća Laguna je odlučila da publici ponudi dva nova naslova popularnih japanskih stripova. U pitanju su mange Ja sam heroj i Sani. B...
više
akcija i raspust je za lektiru od 1 do 14 avgusta 2024  laguna knjige Akcija „I raspust je za lektiru“ od 1. do 14. avgusta 2024.
26.07.2024.
Znamo da je leto namenjeno igri, igri i igri, a škola je ostala negde u dalekoj i maglovitoj prošlosti, ali hajdemo i knjige da primimo u društvo i videćete koliko vam radosti mogu doneti u danima ras...
više
osvežite svoje leto uz nescafé i lagunu laguna knjige Osvežite svoje leto uz Nescafé i Lagunu
26.07.2024.
Da su knjiga i kafa savršena kombinacija, dobro je poznato. Zato su Izdavačka kuća Laguna i Nescafé odlučili da vam ulepšaju ovo leto i da vam priušte istinsko uživanje u čitanju i ispijanju hladne, o...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.