Laguna - Bukmarker - Prikaz knjige „Sestra iz senke“ Lusinde Rajli ‒ treći deo uzbudljive sage o sedam usvojenih sestara - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Prikaz knjige „Sestra iz senke“ Lusinde Rajli ‒ treći deo uzbudljive sage o sedam usvojenih sestara

Treći deo jedinstvenog, čarobnog serijala od sedam knjiga zasnovanih na legendama sazvežđa Sedam sestara, „Sestra iz senke“ naći će se u knjižarama od petka 15. decembra. Tim povodom, objavljujemo dugačku recenziju romana, kako bismo vas uveli u nastavak ove magične priče.

Od veličanstvene jezerske oblasti, preko lika Beatriks Poter do visokog društva edvardijanskog Londona i prelepih seoskih pejzaža Kenta, briljantni pripovedač Lusinda Rajli vraća se sa još jednom knjigom iz neverovatnog serijala o sedam sestara.

Ovo je, koja bi trebalo da sadrži sedam knjiga, od kojih svaka knjiga ima dodirnih tačaka sa legendom o zvezdanom sazvežđu poznatog pod imenom Sedam sestara.

Priča o njima počinje na obalama ženevskog jezera, gde se šest D’Aplijez sestara – sedma je misteriozno nestala – okupilo u luksuznom domu iz detinjstva, Atlantisu, nakon smrti njihovog očuha Tate Salta i gde su dobile neprijatne nagoveštaje o njihovom stvarnom poreklu.

Vođene plimom suza, otkrića, nade i tragedije, svaka sestra putuje preko sveta – i u prošlost – da otkrije svoje korene, ali misterija koja je okružuje Tatu Salta ostaje. Ko je on bio? I gde je sedma sestra?

Dramatične priče šest vrlo različitih sestara, svaka ispunjena romansom, glamurom i stvarnom istorijom, su nas već odvele do sunčanog Rija de Žaneira i ledene lepote Osla u Norveškoj, ali ovde dodirujemo vrtoglave visine britanskog prestola – za priču o skandalu, izdaji, ljubavi i iskupljenju od koje zastaje dah.

Zvezda D’Aplijez je oduvek živela povučeno u senci svoje sestre KeKe, ali iznenadna smrt njenog dragog oca ostavila ju je bez oslonca i sa ubeđenjem da je sada vreme da krene dalje sama i nađe „odgovarajući život.“

Odvajanje od KeKe, ipak, nije lako, i u očajanju Zvezda odlučuje da prati prvi trag koji joj je ostavio Tata Salt... starinsku prodavnicu antikvarnih knjiga u Kensingtonu čiji je vlasnik mladi ali ekscentrični Orlando Forbs koji je ubeđuje da se zaposli kao njegov asistent.

Preko Orlanda, Zvezda postaje regularni posetilac Haj Vilda, prelepog, ali zapuštenog Orlandovog tjudorskog doma i imanja, gde živi sa robusnijim i neotesanijim bratom „Mišom“, rođakom Margerit Von i njenim sedmogodišnjim sinom Rorijem.

I ovde dolazi do sledećeg traga njenog oca, žene po imenu Flora Meknikol, čiji dnevnici vode Zvezdu do jezerske oblasti u prvoj polovini dvadesetog veka...

Tvrdoglava i nezavisna, devetnaestogodišnja Flora zaklinje se da se nikada neće udati. Srećna je i bezbedna u svom domu, Estvajt Holu u Nir Sejvriju, u blizini kolibe njenog idola iz mladosti Beatriks Poter, sa kojom deli ljubav prema životinjama i prirodi.



Ali Florin miran život će se promeniti kada bude primorana da ode u London, gde će će postati neformalna guvernata dvema ćerkama Alis Kepel, najozloglašenije pripadnice visokog društva edvardijanskog doba.

Kada se Flora neočekivano zaljubi, biva rastrzana između strastvene romanse i dužnosti prema svojoj porodici, i postaje „nevini pion u igri gde svi sem mene znaju pravila.“ Da li će ikada naći odgovore na pitanja koja su je proganjala celog života?

I dok Zvezda sve više saznaje o Florinom neverovatnom putovanju, sprema se i za sopstveni put ka otkriću, konačno napuštajući sestrinu senku i otvarajući se mogućnostima novog života... i dugotrajne ljubavi.

Kompleksna, vrlo zatvorena i osećajna, Zvezda je najintrigantnija sestra do sada i njena zavodljiva priča prepuna emocija – zasnovana na istorijskim ličnostima, mestima i događajima – magični je splet  prelepih engleskih pejzaža, fascinantnih književnih motiva i tajnih uzvišenih strasti.

Lusinda Rajli ne može pogrešiti sa serijalom koji je spektakularan kako po svojoj širokoj maštovitosti, tako i povelikom broju raznovrsnih ljudi, pozadina i događanja, svi povezani kroz različite vremenske periode, generacije i zemlje.

Prošlost i sadašnjost su besprekorno prepleteni, svaki lik posebno je savršeno oslikan dramom, iznenađenjima, snažnim emocijama i očaravajućom romansom na svakom koraku, svi nerešeni događaji sa putovanja svake sestre savršeno precizno su povezani u nagoveštajima tekuće misterije. Serijal Sedam sestara se pokazao kao izvanredno čitalačko iskustvo.

Izvor: lep.co.uk              


Podelite na društvenim mrežama:

Povezani naslovi
vogue adria ekskluzivno u delfi knjižarama laguna knjige Vogue Adria ekskluzivno u Delfi knjižarama
18.03.2024.
Vogue, modni magazin u kome se uživa od korice do korice i koji se kolekcionarski čuva, pokrenut je u Srbiji i zemljama regiona (Hrvatska, Slovenija, Bosna i Hercegovina i Crna Gora), a ekskluzivno ga...
više
nova izdanja domaćih autora laguna knjige Nova izdanja domaćih autora
18.03.2024.
U knjižarama će se naći peto izdanje „Neviđene Srbije“ Vlade Arsića, knjizi u kojoj su najluđe storije iz naše istorije. Da li znate da je prva Olimpijada održana na Paliću? Znate li da je Robert de N...
više
prikaz knjige živa planeta veličanstvena mreža čudesnog života na zemlji laguna knjige Prikaz knjige „Živa planeta“: Veličanstvena mreža čudesnog života na Zemlji
18.03.2024.
Ne postoji gotovo nijedno mesto na planeti previše toplo, previše ledeno ili previše zagađeno da na njemu bar neki oblik života ne bi mogao da opstane, jer život na ovoj našoj živoj planeti uvek iskaz...
više
prikaz romana prevršena mera najekstremniji paterson laguna knjige Prikaz romana „Prevršena mera“: Najekstremniji Paterson
18.03.2024.
Američki autor Džejms Paterson (1947) jedan je od najčitanijih svetskih pisaca, čija dela su doživela brojne ekranizacije. Po čemu se izdvaja u odnosu na brojne druge autore da bi završio u Ginisovoj ...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.