Laguna - Bukmarker - Prikaz knjige: „Ja sam skroz okej! Pomagajte“ – To je više od knjige, to je prijatelj - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Prikaz knjige: „Ja sam skroz okej! Pomagajte“ – To je više od knjige, to je prijatelj

„Ja sam skroz okej! Pomagajte“ – priručnik za nesavršene žene autorki Anabel Rivkin i Emili Makmikan je, u stvari, najbolji prijatelj, spakovan u formu knjige.

Autorke kažu da su žene između 35 i 55 godina „najzdravija, najbogatija, emocionalno najinteligentnija i digitalno najpismenija generacija žena u istoriji“.

One ove žene identifikuju kao žene u najboljim godinama – učinivši to, preimenovale su stari, prilično negativan pojam, „žene srednjih godina“.

Žene u najboljim godinama rade sve, bore se sa traumama, dramama i izazovima, uz smisao za humor.

Cene svoje prijateljice i iskrenošću se bore protiv teških vremena, kao nesavršeni ljudi u nesavršenom svetu.

Ovo je knjiga bez granica, koja govori o svemu od psihoterapeuta i vrsta prolivenih suza, do seksa – žene manje, ali duže razmišljaju o seksu. I, da li ste znali da svrab donjeg veša nema veze sa infekcijom već sa stanjem uma?

Autorke obrađuju razne teme u knjizi, isto onako kako bi to učinila gomila dobrih prijatelja uz flašu vina. Uvek postoje podrška, analiza, razumevanje, suze, bes i smeh među ženama kada podele šta im je na umu – i to već u prvih 10 minuta.

Uz naslove poglavlja kao što su: „Niko neće saterati uza zid Otkačeno zrele“, „Izvinite, koji je ovo krug pakla?“ i „Savršenstvo? Slobodno ga zadržite!“ potvrđuju da autorke pišu o stvarnim problemima o kojima žene razmišljaju, tako da znate da ste zaista član ovog posebnog čopora i sa samopouzdanjem možete da zavijate s vukovima.

Čitate, povezujete se, osećate se sjajno što ne idete sami po ovom minskom polju koje se zove život. Ovo je knjiga kojoj se vi i vaši prijatelji možete prepustiti.

Autor: Mišel Denis
Izvor: highwaymail.co.za
Prevod: Lidija Janjić


Podelite na društvenim mrežama:

Povezani naslovi
selimiru raduloviću uručena nagrada meša selimović  laguna knjige Selimiru Raduloviću uručena nagrada „Meša Selimović“
16.04.2024.
U utorak 16. aprila na Kosančićevom vencu u Beogradu, na mestu nekadašnje Narodne biblioteke, pesniku Selimiru Raduloviću svečano je uručena prestižna nagrada „Meša Selimović“ za pesničku zbirku „Zapi...
više
to blurb or not to blurb nije sve amazing, surprising i breathtaking ili  laguna knjige To blurb or not to blurb: Nije sve amazing, surprising i breathtaking... ili?
16.04.2024.
U moru fenomenalne, sjajne, spektakularne i književnosti koja oduzima dah, postavlja se pitanje: to blurb or not to blurb? Prenosimo vam sjajan tekst koji je objavljen na hrvatskom književnom prortalu...
više
20 popusta za predavanje huana pabla eskobara laguna knjige 20% popusta za predavanje Huana Pabla Eskobara
16.04.2024.
Huan Pablo Eskobar, autor knjige „Moj otac Pablo Eskobar“, poznat i pod imenom Sebastijan Marokin, predavač, pisac, arhitekta, dizajner i sin ozloglašenog Pabla Eskobara, u četvrtak 9. maja u MTS dvor...
više
promocija romana moja ljubav nikola tesla u rumi laguna knjige Promocija romana „Moja ljubav Nikola Tesla“ u Rumi
16.04.2024.
U Gradskoj biblioteci „Atanasije Stojković“ u Rumi, u sredu 17. aprila od 18 sati, biće predstavljen roman Ane Atanasković „Moja ljubav Nikola Tesla“. A već narednog dana, 18. aprila, takođe od 18 sat...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.