Laguna - Bukmarker - Prikaz knjige „Istorija starog sveta“ - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Prikaz knjige „Istorija starog sveta“

Razdoblje antike, vremenski izuzetno dugo, geografski i kulturološki izrazito raznoliko i prebogato, oduvek je privlačilo pažnju stručnjaka, istraživača, ali i beskrajnog broja ljubitelja starina.



U nepreglednom moru literature o ovom najdugotrajnijem razdoblju u ljudskoj istoriji izdvajaju se dela istaknutih poznavalaca i istraživača koja savremenom čitaocu pružaju obilje sistematizovanih informacija i znanja o periodu čije se trajanje meri milenijumima.

Jedno od takvih dela, pod naslovom „Istorija starog sveta“, sadržajem i vrednošću istinski kapitalno, rezultat je dugogodišnjeg istraživanja prof. dr Suzan Vajs Bauer.

Autorka svoje trotomno delo posvećuje predstavljanju rezultata sopstvenih naučnih istraživanja, kao i čitavog kvantuma znanja koja se odnose na antičko doba.

U ovoj obimnoj, trotomnoj, ali veoma dobro organizovanoj knjizi čitalac će biti u prilici da na jednom mestu dođe do sistematizovanih naučnih istina, povesti o ličnostima, događajima i istorijskim procesima koji obuhvataju civilizacije i kulture koje su nastajale i razvijale se na području Evrope, Severne Afrike, Bliskog, Srednjeg i Dalekog istoka, kao i Latinske Amerike, i to u razdoblju od najstarijih istorijskih vremena pa sve do propasti Zapadnog rimskog carstva.

Objavljivanje ovog dela na našem jeziku predstavlja izuzetno dragocen doprinos širenju i obogaćivanju znanja o antičkom razdoblju na čijim najznačajnijim tekovinama počiva današnja civilizacija. Ovo tim pre što su kapitalna dela koja predstavljaju pregled antičke istorije izuzetno retka, a time još dragocenija za istraživače i ljubitelje starina.

„Istorija starog veka“ predstavlja zanimljivo i uzbudljivo štivo koje pleni obiljem informacija, opisa i analiza koje omogućavaju sticanje relevatnih znanja, ali i istovremeno pruža mogućnost za istinsko uživanje u čitanju složenog dela napisanog lepim književnim jezikom.

Iako samo na prvi pogled obimno, ovo delo se čita u jednom dahu upravo zahvaljujući izrazitom daru autorke da davno prohujala vremena, predele, ličnosti i događaje na pravi i veoma zanimljiv način približi savremenom čitaocu.

Knjiga prof. dr Suzan Vajs Bauer nije namenjena isključivo stručnjacima, već u podjednakoj meri svima onima koji se interesuju za dinamično, događajima i ličnostima prebogato, ali često i veoma kontradiktorno antičko razdoblje naše i svetske istorije.

Zahvaljujući odličnoj organizaciji tema i samoga teksta, kao i tome što je pisana na jednostavan i razumljiv način ovo delo veoma lako nalazi put do čitalaca. Stoga mu se treba prepustiti i, istovremeno, upustiti se u uzbudljivo i nezaboravno putovanje kroz neke od najznačajnijih istorijskih epoha. 

Kapitalno, trotomno delo prof. dr Suzan Vajs Bauer na naš jezik preveo je istoričar Dejan Ristić, nekadašnji upravnik Narodne biblioteka Srbije i državni sekretar za kulturu.


Podelite na društvenim mrežama:

Povezani naslovi
laguna donirala važan uređaj institutu za majku i dete laguna knjige Laguna donirala važan uređaj Institutu za majku i dete
25.04.2024.
Jedna od važnih aktivnosti Lagune u prošloj godini, koja je bila u znaku obeležavanja četvrt veka postojanja, jeste odluka da sredstva namenjena proslavi jubileja preusmerimo u humanitarne svrhe. ...
više
 devojka sa violinom milene sekulić odalović u prodaji od 29 aprila laguna knjige „Devojka sa violinom“ Milene Sekulić Odalović u prodaji od 29. aprila
25.04.2024.
Od Milene Sekulić Odalović, autorke romana „Vetar sa Pirineja“ stiže novo literarno ostvarenje „Devojka sa violinom“ – dramatična priča o odvažnoj i smeloj junakinji, intrigama, tajnim zaverama i neoč...
više
o romanu belo se pere na devedeset slovenačke autorke bronje žakelj 25 aprila u knjižari delfi skc laguna knjige O romanu „Belo se pere na devedeset“ slovenačke autorke Bronje Žakelj 25. aprila u knjižari Delfi SKC
24.04.2024.
Slovenačka autorka Bronja Žakelj, koja u prestonicu Srbije dolazi uz podršku ambasade Republike Slovenije, predstaviće beogradskim čitaocima roman „Belo se pere na devedeset“ u četvrtak 25. aprila od ...
više
novo izdanje zapisa na stubu, jerusalimskom selimira radulovića laguna knjige Novo izdanje „Zapisa na stubu, Jerusalimskom“ Selimira Radulovića
24.04.2024.
U štampi će se uskoro naći drugo izdanje „Zapisa na stubu, Jerusalimskom“ Selimira Radulovića, dobitnika nagrade „Meša Selimović“. Kada pročitamo pesme iz nove knjige Selimira Radulovića, i njima prid...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.