Laguna - Bukmarker - Prikaz knjige „Dete u tebi mora da pronađe svoj zavičaj“ - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Prikaz knjige „Dete u tebi mora da pronađe svoj zavičaj“

Preispitamo li iskreno svoje dosadašnje postupke, verovatno ćemo se setiti nekih situacija u životu u kojima smo izrazito burno reagovali. U knjizi „Dete u tebi mora da pronađe svoj zavičaj“ Štefani Štal se pozabavila razlozima koji dovode do takvih reakcija. Ona sa mnogo pažnje i razumevanja objašnjava kako iskustva iz detinjstva učestvuju u formiranju snažnih uverenja koja karakterišu ono što naziva „detetom senke“ i kako ti rani utisci kasnije utiču na ponašanje odrasle osobe. Podrobno opisuje te odnose i odbrambene mehanizme koje ljudi obično razvijaju, a daje nam i konkretne savete kako da rešimo životne probleme i ojačamo „sunčano dete“ u sebi.

Ova knjiga je, za mene lično, predstavljala pravo otkrovenje. Saznala sam mnogo toga o sebi i svojim duboko ukorenjenim uverenjima, što mi je pomoglo da bolje razumem neke od svojih reakcija. Konačno sam pronašla način da se suočim sa svojim negativnim stavovima i pokušam da ih se oslobodim.

Strategije koje autorka predlaže u knjizi izuzetno su praktične i jasne, i bile su mi od neprocenjive pomoći. Štefani Štal pruža bezbroj korisnih predloga kako da se distanciramo od refleksnih reakcija, damo sebi vremena da razmislimo, kritički pristupimo situaciji i zatim reagujemo na primeren način.

Saveti koje sam pronašla u knjizi oslobodili su me velikog tereta. Saznala sam odakle potiču obrasci u mom ponašanju i naučila kako da se sa njima nosim na odgovarajući način. Preispitala sam svoj odnos prema drugim ljudima i sada im prilazim otvorenije i sa više razumevanja. Smatram da je to veoma korisno, naročito u konfliktnim situacijama.

Zato svima od srca preporučujem ovu knjigu. Omogućiće vam da sebe i druge vidite u drugom svetlu i bez predrasuda.

Izvor: goodreads.com
Prevod: Jelena Tanasković


Podelite na društvenim mrežama:

Povezani naslovi
selimiru raduloviću uručena nagrada meša selimović  laguna knjige Selimiru Raduloviću uručena nagrada „Meša Selimović“
16.04.2024.
U utorak 16. aprila na Kosančićevom vencu u Beogradu, na mestu nekadašnje Narodne biblioteke, pesniku Selimiru Raduloviću svečano je uručena prestižna nagrada „Meša Selimović“ za pesničku zbirku „Zapi...
više
to blurb or not to blurb nije sve amazing, surprising i breathtaking ili  laguna knjige To blurb or not to blurb: Nije sve amazing, surprising i breathtaking... ili?
16.04.2024.
U moru fenomenalne, sjajne, spektakularne i književnosti koja oduzima dah, postavlja se pitanje: to blurb or not to blurb? Prenosimo vam sjajan tekst koji je objavljen na hrvatskom književnom prortalu...
više
20 popusta za predavanje huana pabla eskobara laguna knjige 20% popusta za predavanje Huana Pabla Eskobara
16.04.2024.
Huan Pablo Eskobar, autor knjige „Moj otac Pablo Eskobar“, poznat i pod imenom Sebastijan Marokin, predavač, pisac, arhitekta, dizajner i sin ozloglašenog Pabla Eskobara, u četvrtak 9. maja u MTS dvor...
više
promocija romana moja ljubav nikola tesla u rumi laguna knjige Promocija romana „Moja ljubav Nikola Tesla“ u Rumi
16.04.2024.
U Gradskoj biblioteci „Atanasije Stojković“ u Rumi, u sredu 17. aprila od 18 sati, biće predstavljen roman Ane Atanasković „Moja ljubav Nikola Tesla“. A već narednog dana, 18. aprila, takođe od 18 sat...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.