Laguna - Bukmarker - Prikaz knjige „Bračni Pakt“ Mišel Ričmond - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Prikaz knjige „Bračni Pakt“ Mišel Ričmond

„Bračni pakt“ Mišel Ričmond je roman nabijen psihološkom napetošću koji postavlja pitanje: Koliko biste daleko išli da sačuvate brak?

Postoji nešto u opisu ovog romana što intrigira. Ideja da tek venčani, mladi par bude doveden u iskušenje i zaintrigiran vrlo privlačnom, sveobuhvatnom prilikom, onom koja kombinuje lično i profesionalno… ali sa mnogo mračnijom stranom. Roman me je podsetio na film „Firma“ koji je zasnovan na trileru Džona Grišama iz 1991. godine. Premisa je vrlo kinematografska.

Cilj Pakta deluje jednostavno: zadržati brakove srećnim i netaknutim. Većina pravila ima smisla: kad vas poziva supružnik, uvek se javite; svaki član mora svom supružniku pokloniti jedan poklon svakog kalendarskog meseca; svaki član mora da planira jedno zajedničko putovanje svakog tromesečja... Nikad nikom ne pominjite Pakt.

U početku su Alis i Džejk zavedeni glamuroznim zabavama, osećajem zajedništva, širokim krugom parova koji isto misle. A onda jedno od njih krši pravila. Mladi ljubavnici će otkriti da je vernost Paktu  poput braka ‒ za ceo život. A Pakt neće prezati ni od čega da to pravilo sprovede. Za Džejka i Alis, brak iz snova se sprema da postane njihova nagora noćna mora.

U časopisu „Variety“ 24. jula 2017. godine objavljena je vest da je „Fox“ stekao prava za adaptaciju „Bračnog pakta“. Uskoro u vašim bioskopima.

Priča počinje sa povređenim i zbunjenim Džejkom. Nalazi se u privatnom avionu, ima krv na košulji i ne zna kako se tu našao. Uzdržani pilot ga ostavlja na malom „Half Moon Bay“ aerodromu. Džejk očajnički želi da vidi svoju ženu Alis, koja je još uvek na poslu. Pošto pročita njegovu poruku, javlja mu da će se videti za pet minuta.

Alis je advokat u usponu i bivši član rok benda. Džejk je psiholog i deli ordinaciju sa još dvojicom, stvari deluju dobro za njihovo mlado partnerstvo. Nekoliko nedelja pre venčanja, stiže im misteriozni poklon od Lijama Finegana, jednog od najbitnijih Alisinih klijenata. Dve prelepo izrezbarene kutije.

Nakon što su dobili neočekivani poklon, Alis i Džejk odlučuju da pozovu Finegana i njegovu ženu Fionu na njihovo venčanje na seoskom imanju u severnoj Kaliforniji. Iznenađujuće, stari par prihvata poziv i izvrsno se provode.

Nakon medenog meseca, rečeno im je da će ih posetiti žena po imenu Vivijan kako bi im objasnila Pakt. Više su nego zainteresovani. Finegan im je postavljao pitanja u vezi sa ciljevima u braku i izgleda da su prošli nekakav test. Osećali su se kao da čekaju intervju za posao za koji nisu ni aplicirali:

„Kutijom, penkalima i zagonetnim mejlovima, Finegan je uspeo da nam ga prikaže kao privlačan ‒ i, priznaću, ekskluzivan. Alis je u duši bila pravi perfekcionista; sve što započne, želi da završi. Sve što završi, želi da bude najbolje – ma bilo to za nju dobro ili ne.“

Ekskluzivno, primamljivo i žena perfekcionista koji želi da pobedi bez obzira na cenu – šta bi moglo da krene po zlu? Izreka, „Previše je dobro da bi bilo istinito“ treperi od samog početka. „Bračni pakt“ je suštinski uzbudljiva knjiga; od samog početka se oseća jedva primetna doza straha. Čitaoci će sigurno podleći iskušenju i uroniti u knjigu.

Izvor: criminalelement.com


Podelite na društvenim mrežama:

branko anđić ništa gore od čitanja suvoparne knjige, jedino gore od toga je njeno pisanje laguna knjige Branko Anđić: Ništa gore od čitanja suvoparne knjige, jedino gore od toga je njeno pisanje
17.05.2024.
Ovogodišnji dobitnik Nagrade grada Beograda „Despot Stefan Lazarević“ u oblasti književnosti i prevodnog stvaralaštva u razgovoru za Danas govori o značaju ove nagrade, ali i o dve poslednje knjige na...
više
prikaz presfildovog romana ratnik kada vas zapuhne prašina starih rimskih puteva laguna knjige Prikaz Presfildovog romana „Ratnik“: Kada vas zapuhne prašina starih rimskih puteva
17.05.2024.
Vratio se Stiven Presfild. Autor bestselera o staroj Grčkoj – „Ognjena kapija“ i „Plime rata“ – u novom, uzbudljivom romanu „Ratnik“, pažnju je posvetio Starom Rimu. Zaplet romana je smešten u dve ...
više
prikaz knjige tajni život drveća zaljubljen u šumu laguna knjige Prikaz knjige „Tajni život drveća“: Zaljubljen u šumu
17.05.2024.
Retko je koja knjiga o prirodi privukla pažnju svetskih razmera i postala bestseler kao što je to slučaj sa naslovom „Tajni život drveća“ Petera Volebena. Zašto noćas tako šume jablanovi, tako stra...
više
ekskluzivno stiven erikson u beogradu 20 maja  laguna knjige Ekskluzivno: Stiven Erikson u Beogradu 20. maja!
17.05.2024.
Jedan od najznačajnijih svetskih autora žanra epske fantastike, Stiven Erikson, družiće se sa čitaocima u Beogradu u ponedeljak 20. maja od 17 sati u knjižari Delfi SKC. On će potpisivati svoje knjige...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.