Laguna - Bukmarker - Prikaz knjige „Arčerov glas“ - ljubić za pamćenje - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Prikaz knjige „Arčerov glas“ - ljubić za pamćenje

„Arčerov glas“ je prava knjiga za praznični poklon čitateljkama koje vole romane ljubavnog žanra, ali je to i knjiga koja će svakog čitaoca osvojiti toplinom, humanošću i bogatstvom emocija.

Ta ljubavna priča američke autorke Mie Šeridan dobila je toliko najviših ocena od čitalaca i kritičara u SAD da se i sada, dve godine od objavljivanja knjige, nalazi na listama bestelera dnevnih listova Njujork tajms, Ju-Es-Ej tudej i Volstrit džornal.

Visoke ocene za „Arčerov glas“ od čitalaca uticajnih američkih dnevnika najbolja su tiha reklama. Za one koji nisu čitali knjige Mie Šeridan, već afirmisane autorke ljubavnog žanra, te visoke ocene su potvrda da nije reč o petparačkom ljubiću.

Mia Šeridan je majstor da svojim junacima udahne život, a u njenim knjigama nema eksplicitne ertotike što je neko vreme bio trend u žanru ljubavnih romana. 

Jedna američka čitateljka, koja je „Arčerov glas“ ocenila sa maksimalnih pet zvezdica, otišla je toliko daleko da je knjigu proglasila za jednu od najlepših ljubavnih priča svih vremena. 

Taj roman je kod nas prva prevedena knjiga Mie Šeridan, u izdanju Lagune. Ako knjiga naiđe na dobar prijem i kod domaćih čitalaca, srpski izdavač će se postarati da objavi još neke romane autorke.  
  
Priča prati Bri Preskot koja se seli u Pelion, miran gradić u Mejnu, posle doživljene tragedije. U mestu u kome se svi poznaju odmah pronalazi posao kao kelnerica.

Ljude koje sreće toplo je prihvataju, osim momka koji pokazuje ravnodušnost prema njoj, kao i prema svima koji mu se nađu na putu. Arčera Hejla svi meštani izbegavaju, dok on čuva svoje teške tajne koje su ga učinile „čudakom“. Arčer je veoma zgodan ali je nem. Arčerovo znakovno pismo niko, osim pridošlice Bri koja je imala gluvonemog oca, ne razume. 

Bri sve više postaje zainteresovana za Arčera, a njihovo druženje prerasta u romansu na koju ljudi gledaju s iznenađenjem i nevericom. Svakakve se priče ispredaju o Arčeru, dobronamerniji kažu samo da je čudan, pakosniji tvrde da mu u „glavi fali koja daska“, iako je on izuzetno inteligentan.

Bri se oslanja na svoje instinkte i ne povlači se pred Arčerovim odbijanjem, već odlučuje da se bori da bi zadobila njegovo poverenje i da mu vrati samopouzdanje. 

Mia Šeridan piše na jednostavan način, a priča o ljubavi između Bri i Arčera, koji ne može rečima da iskaže svoja osećanja ali može da ih pokaže, tako je poetična, dirljiva i iskrena da se knjiga ne može ispustiti iz ruke.

Ova knjiga podseća da je naš glas mnogo više od pukog sredstva za sporazumevanje. Naš glas smo mi sami i nije bitno samo ono što kažemo već kako to kažemo. Kome govorimo, o čemu. Da li će Arčer naći tu vrstu „glasa“, pošto mu je silom oduzet onaj prirodni, kako bi iskazao sebe i progovorio?

Autor: Vera Kodev
Izvor: Nedeljnik
 


Podelite na društvenim mrežama:

Povezani naslovi
knjiga kao plod duboke potrebe predstavljen roman vaskrsenje vukašina milićevića laguna knjige Knjiga kao plod duboke potrebe – predstavljen roman „Vaskrsenje“ Vukašina Milićevića
29.03.2024.
Roman prvenac teologa Vukašina Milićevića „Vaskrsenje“ predstavljen je 28. marta publici u knjižari Delfi SKC. O delu koje govori o čoveku, njegovom smislu, instituciji i apsurdu koji ih povezuje, ali...
više
dečji dani kulture od 5 do 7 aprila u igri sa knjigom  laguna knjige Dečji dani kulture od 5. do 7. aprila – U igri sa knjigom!
29.03.2024.
I ovog aprila deca se najlepše druže sa knjigom, i to u okviru Dečjih dana kulture, još jedne manifestacije koja promoviše knjigu i čitanje na najlepši način: kroz igru i zabavu!   Dečji da...
više
proslavimo svetski dan dečje knjige laguna knjige Proslavimo Svetski dan dečje knjige
29.03.2024.
Svetski dan dečje knjige, ustanovljen 1967, kako bi se skrenula pažnja na potrebe najmlađih čitalaca, obeležava se 2. aprila, na dan rođenja danskog pisca Hansa Kristijana Andersena. Tim p...
više
istorija u 56 poglavlja dvadeset minuta luja xix čedomira antića u prodaji od 1 aprila laguna knjige Istorija u 56 poglavlja – „Dvadeset minuta Luja XIX“ Čedomira Antića u prodaji od 1. aprila
29.03.2024.
Posvećeni istoričar Čedomir Antić objedinio je u knjizi „Dvadeset minuta Luja XIX“ 56 intrigantnih priča iz istorije kako naše tako i svetske. U svom prepoznatljivom maniru, pitko i slikovito, opisao ...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.