Laguna - Bukmarker - Predstavljeno putovanje inspirisano knjigom – Izrael - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Predstavljeno putovanje inspirisano knjigom – Izrael

Knjižara Delfi SKC u utorak, 26. februara, bila je prva stanica mnogobrojnih avanturista na novom putovanju do Izraela.

Izdavačka kuća Laguna i turistička agencija Putnik poveli su sve prisutne na „Putovanje inspirisano knjigom“.



Lagunine knjige „Crveni šator“, „Krstaški ratovi u očima Arapa“, „Biblija – biografija“, „Knjiga o Saladinu“ i „Večni narod se ne boji“ opisuju Izrael kao zemlju snažnih i dramatičknih prirodnih i etnografskih kontrasta, mešavinu tradicionalnog i modernog.

Predstavnici turističke agencije Putnik pripremili su za sve avanturiste neverovatno putovanje u Izrael na 6 i 9 dana. Ukoliko ste oduvek želeli da posetite Tel Aviv, Jerusalim, Vitlejem, Jerihon, Mrtvo more, Galileju, Nazaret, kolevku duhovnog sveta – ovo je prilika koja se ne propušta.

U najpoznatijem romanu Anite Dajamant „Crveni šator“ upoznajemo Dinu. Dinina saga dopire iz jednog izuzetnog perioda rane istorije i vezuje čitaoca nitima neodoljive privlačnosti. Dirljiva priča „Crvenog šatora“ otkriva zaboravljeni svet čudesnih rađanja, robova, zanatlija, kućnih bogova i sestrinskih tajni.

„Krstaški ratovi u očima Arapa“ Amina Malufa je knjiga koja pripoveda o krstaškim ratovima, od 1096. do 1291, onako kako su ih doživeli i opisali u „drugom taboru“, to jest na arapskoj strani. Zasniva se na svedočenjima savremenika, arapskih istoričara i hroničara, koji ne govore o krstaškim pohodima, već o franačkim najezdama.

U knjizi „Biblija – biografija“ Karen Armstrong nam predočava Bibliju kao složen i protivrečan dokument koji je stotinama godina stvaralo mnoštvo ljudi.

„Knjiga o Saladinu“ Tarika Alija je bogata i raskošna hronika čija se radnja odvija u dvanaestom veku u Kairu, Damasku i Jerusalimu. „Knjiga o Saladinu“ predstavlja izmišljene memoare Saladina, Kurda koji je oslobodio Jerusalim od krstaša.

Roman „Večni narod se ne boji“ Šani Bojandžiju govori o tri mlade Izraelke koje posle srednje škole odlaze na redovno odsluženje vojnog roka u večnoj neizvesnosti i na ivici rata i ratnih dejstava. Izuzetna i potresna drama koja govori o životu žena u Izraelu.


Podelite na društvenim mrežama:

Povezani naslovi
omiljena akcija knjigoljubaca 3 za 999 od 7 do 26 maja  laguna knjige Omiljena akcija knjigoljubaca: „3 za 999“ od 7. do 26. maja!
26.04.2024.
Akcija koju najviše volite i uvek željno iščekujete, jer su tamo najbolji naslovi iz naše ponude – „3 za 999“ počinje 7. i traje do 26. maja 2024. godine, u svim Delfi knjižarama, kao i na sajtovima l...
više
laguna donirala važan uređaj institutu za majku i dete laguna knjige Laguna donirala važan uređaj Institutu za majku i dete
25.04.2024.
Jedna od važnih aktivnosti Lagune u prošloj godini, koja je bila u znaku obeležavanja četvrt veka postojanja, jeste odluka da sredstva namenjena proslavi jubileja preusmerimo u humanitarne svrhe. ...
više
uskoro na brodvej stiže i mjuzikl suludo bogati azijci video  laguna knjige Uskoro na Brodvej stiže i mjuzikl „Suludo bogati Azijci“ [video]
26.04.2024.
Popularni knjiško-filmski serijal se adaptira u mjuzikl na Brodveju. Džon M. Ču će biti zadužen za režiju muzičko-scenske adaptacije „Suludo bogatih Azijaca“. Za potrebe mjuzikla (u produk...
više
dženi kolgan božićna knjižara i čari škotskog duha laguna knjige Dženi Kolgan: „Božićna knjižara“ i čari škotskog duha
26.04.2024.
Škotska spisateljica Dženi Kolgan u razgovoru za Politiku otkriva čaroliju koja se krije iza njenog najnovijeg romana „Božićna knjižara“. Praznična knjiga škotske spisateljice Dženi Kolgan „Bož...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.